איש את רעהו יעזורו

יש קצת צדק בדבריך בכל הקשור להלוואות

אך בעניין תרומות, אף אחד לא אמור להכיר את שם התורם (מתן בסתר...). בענין ניק עלום שמשתף בבעיות, זה ממש לא רציני ובאמת לא אמורים לסייע לו לפני שיורדים לעומק הפרשה. לכן ברור שהגורם שיהיה אחראי על הכסף, לא יכול להיות מדי עלום. נצטרך לבחור דמות שידועת לשמור על דיסקרטיות אך יחד עם זאת כבר אין לה כל כך ממה לפחד.

מסכימה חלקית

בשביל עזרה לחברים לא חייבים בהכרח להקים ארגון חדש, עדיף לתרום ולעזור לארגון קיים ולשתף פעולה עם יחידים בעלי ניסיון הגומלים חסדים בגופם. הואיל והתרומות אינן מיועדות למחיה יום יומית לחסרי תעסוקה, עדיף להפנותן לארגונים עם ותק המגישים סיוע פסיכולוגי או משפטי. יש לציין שמקרים הדורשים התערבות חיצונית, בד"כ אינם מקרים פשוטים כלל אלא מורכבים ממספר גורמים. ההתמודדות עימם תהיה גדולה על ארגון אזוטרי שנקים, אך מנגד שיתוף פעולה עם ארגונים ותיקים יהיה אפקטיבי לאין ערוך. רבים מאיתנו יודעים על הארגון של האדם היחיד שאליו כוונתי, למיטב ידיעתי הארגון ישמח לכל תרומה. מנטלית - זהו הסיוע הקשה מכל, כאשר הקושי העיקרי הוא לזהות את הבעיות המורכבות. הואיל ואני חושבת כי הבעיות היותר מורכבות אינן מצטמצמות לבעיות כלכליות, אלא בעיקר לבעיות שאדם אינו שש לדווח עליהן לכל עובר אורח. הסיוע חייב להיות ממוקד בראש ובראשונה בעידוד החבר לשתף גורמים מקצועיים. פסיכולוג או עו"ד מקצועי מהווים פעמים רבות את סוד המפתח לפתרון הבעיות. פיננסית - במקרה של התמוטטות כלכלית חברי הפורום אינם יכולים ממש לסייע דרך הזרמת מזומנים. העזרה חייבת להתמקד בסיוע מיידי של השתלבות בשוק העבודה או הגדלת ההכנסה דרך החלפת מקום עבודה. התמוטטות כלכלית חמורה פירושה חובות של לפחות עשרות אלפי ש"ח, איני מבינה כיצד אנו יכולים לסייע. במקרה הטוב לפי החשבון שלך נקבל 12 אלף ש"ח לשנה, כאשר סכום כזה יכול לסייע - אין התמוטטות כלכלית חמורה. כתבת "עם כל הכבוד ליוצאים בשאלה...." בעיני הוא קיים באמת ובגדול. רבים וטובים מהם עברו את התהליך כשהם מטופלים בילדים. איני מאמינה כי חיבוטי הנפש ללא מוצא של אנוסים עדיפים על חיבוטים עם מוצא של יוצאים בשאלה. האושיות המסייעות מקרב היוצאים בשאלה, חלקם העיקרי בעלי משפחות בעברם החרדי. חלק גדול מהבעיות הנוצרות אצל האנוסים מתחילות כאשר מחליטים לצאת בשאלה ונתקלים בדלת פלדלת נעולה, בזמן כזה אין יותר מתאים מגורמים בקרב היוצאים בשאלה. הניסיון והנדיבות של גורמים מהיוצאים בשאלה ראויים להערכה מרובה, אדרבה, הם יכולים לסייע באופן ממשי לאנוסים יותר מכל התארגנות מקומית. עדיף להירתם במשותף יוצאים ואנוסים, רב הדימיון על הנבדל.

כחלק מקודמי,

אני גם סבור שהדברים חמים, חודרים, והרעיונות יפים. דא עקא, שמטבעם הם יוותרו לנצח בעולם האצילות, בבחינת מזרח תיכון חדש, מכמה סיבות. אחת מהן, לדעתי, היא היות כל ההתארגנות כאן מחתרתית במידת מה, ואני לא רואה סיכוי להפוך כאן דבר מה לממוסד. לגופו של דבר, אני משוכנע, כי לו יגיע אחד/ת הכותבים/ות למצב המזקיק עזרה כלשהיא, יעלה את דברו בפני החברים דק"ק, יעשה כל אחד/ת כמיטב יכולתו/ה בכדי לעזור ולסייע. מה שכן, הייתי בהחלט ממליץ לזרום הלאה כאשר הגרעין הבסיסי כאן נוצר ופועל, ולגרום בדרכים בטוחות כלשהן לאינטראקציה מסודרת בין החברים המוכרים, דבר שיועיל בהחלט לכל אחד/ת לפרוק את אשר על ליבו, לשוחח, לעזור ולהיעזר. אולי זה כבר קיים איכשהו, אני לא יודע על כך. רק טוב לכולנו.

כמובן שאני לא יכול לקרוא בלי להביע את דעתי

צודקת כנפים בדבריה שצריך להיעזר בגופים הקימים, ואני חושב שלאו דוקא בגופים של יוצאים בשאלה, למשל יש אירגון שנקרא "פעמונים" שמשתדל לעזור לכל בני אנוש ללא הבדל דת גזע ומין, וכמובן שכשפונים לאירגונים אלו לא צריך לחשוף שאתה אנוס או יוצא בלבוש דתי, ולמיטב ידיעתי יש בקרב חברי הפורום אנשים שמקושרים למערכת שם, צריך פשוט רצון עז וכנה לעזור לזולת, וצריך למצוא את הדרך שהחברים ירגישו כאן בפורום שזהו ביתם, ויש מענה לכל הצרכים שלהם, והם אף פעם לא לבד בזירה.

למעלה