אישי - למכותב בלבד

נשית~37

New member
אישי - למכותב בלבד

אני זוכרת אותה יושבת על המיטה במרפסת והדמעות שוטפות את עיניה. היינו כבר חמישה, בהפרש של 10 שנים מהגדולה לקטן. קשה. היה לה קשה מאוד. אני רואה את כל הקושי פורץ עכשיו בקמטים שעל פנייה, במבט העיניים הכבוי, בחוסר הרצון לפרגן לעצמה. והוא, הוא עבד כל היום וכל הלילה. עבד. כבר מזמן אני יודעת שלא רק עבד. אפילו פגשתי כמה מהן. אחת מהן הייתה המורה שלי למטמטיקה. מוזר, אז לא חשבתי שהוא עושה משהו לא נכון. צידדתי בו, בעיקר בגלל שהיא ניראתה לי נרגנת מידי, רצינית מידי, עסוקה מידי. עסוקה מכדי לטפח את עצמה, לדאוג למראה שלה. עכשיו, עכשיו אני יודעת דברים אחרים. רק כשכולם גדלו העזה לספר לנו את הסיפור מהצד שלה. רק עכשיו אני יודעת איזו אשה חזקה היא. מדהימה. כמה היכולת הנפשית שלנו, כנשים, עולה על יכולתם של הגברים, ויסלחו לי הגברים. יש בנו את היכולת לשכוח, לסלוח, לאהוב....גם כשכל הסיכויים נגדנו. ועכשיו, אחרי שהשתחררה ממנו, עכשיו היא חיה. לא שהיא למדה לפרגן לעצמה, אבל בכל זאת, חיה במן שקט נפשי כזה. כבר לא צריך להספיק לרחוץ את כל הילדים, לדאוג להם לארוחת ערב ולצאת לעקוב אחרי הבעל הסורר. כבר לא צריך להעמת עם כל הצעירות האלה המנפנפות בצעירותן וחיוניותן מול פניו. ואני, נדהמת ממנו. גבר מתגבר שעדיין לא למד. הלקחים לא הופקו. הטעויות חוזרות על עצמן. מה יהיה איתך אבא? קצת קשה לדאוג לך ממרחק כזה. יש לו מן כשרון כזה, להפוך פינה חמה למבולגנת. כזו שצריך לסדר לו כל הזמן. כאילו שעם השנים הוא לא למד לסדר את המיטה שלו. והיא דואגת לו. עדיין. אוהבת מרחוק. גם אם לא למדנו להגיד את זה אחד לשניה.

מרגש.........

הבעיה היא שבדרך כלל אנחנו לא לומדים מטעויות, בטח לא כאלה שה[URL='http://'] לב[/URL] שלנו עושה.... מאחלת לכם בהצלחה....

נשית~37

New member
את צודקת...

והבעיה היותר אמיתית היא חוסר היכולת שלנו ללמוד מנסיונם של אחרים...

../images/Emo23.gif ...........

הורי היו באותו הסרט..... בשינויים קטנים.... אימי מאז ומעולם דאגה לחיצוניות שלה וטיפחה את עצמה ללא הפסק. למרות זאת ואולי ללא קשר, אבי היה טיפוס הרפתקן, שלא ידע גבולות...... חצי שנה לפני שהוא נפטר הם התגרשו.... הם היו סה"כ בני 35 בעת הגירושין.... אבל מאחוריהם 15 שנות נישואין.... טעונות משברים. ואז הוא נפטר.... והוא לא היה בעלה והיא כבר לא היתה אישתו.... אבל למרות הכל מילותיו האחרונות היו: "תמסרו לגרושתי שאהבתי אותה".... והיא, ישבה עליו שבעה.... למרות שהדת לא חייבה.... אבל הלב כן!. נש נש יקירתי.... מאחלת להוריך אריכות ימים ובריאות.... מסתבר שאופי לא משתנה... אולי מתמתן במעט.... ולסיום שולחת לך
גדול.

נשית~37

New member
תראי איזו יכולת סליחה הייתה לה

לאמא שלך. מדהים. והוא לא שכח אותה עד רגע מותו... תודה סטאר
...

נעמי 1

New member
נשיתקה ...

קבלי
חזק על היכולת שלך לבוא ולחשוף את הסיפור כאן. יחסי הורים ילדים זה דבר מורכב. כשאנחנו מתבגרים, כל המטענים יוצאים החוצה. ואולי עכשיו, כשאת גם אימא, תוכלי לשבת עם אימא שלך, לדבר איתה ולהגיד לה מעומק הלב... שאת אוהבת אותה. נעמי

י פ ע ת

New member
../images/Emo24.gif

ריגשת אותי! מקווה שאמך תדע לפצות עצמה על אותן שנים ושזה ימלא אותך באושר לראות את הדמות המרירה והבוכיה שבטח אהובה עלייך כ"כ, משקמת עצמה ומאושרת.

נשית~37

New member
קצת מאוחר יפעתוש...

מאוחר לה. השנים היפות שלה כבר חלפו. אבל איפה שהוא, כל אחד הגיע להשלמה שלו עם המצב. חוץ ממנו כמובן. הוא עדיין לא מוצא את עצמו. אנחנו חיים רק פעם אחת, אבל כמה טעויות אנחנו עושים, טעויות ש"ממיתות" אותנו כמה וכמה פעמים במהלך החיים.... כמה הכל שביר.

י פ ע ת

New member
אגב...

זה מסוג החטאים שאם לא יודעים עליהם עדיף שיהיו נצורים לנצח מעצם פגיעתם בכבוד, באמון ובדימוי העצמי של הנפגע.

מו שיקו

New member
"עדיין לא למד..."

תחושה קשה מאוד לחיות עם דמות אהובה כל כך ולראותה סובלת כל כך

מרי-לו

New member
../images/Emo25.gif

יש לי כ"כ הרבה לומר לך בנושא... ועם זאת אני לא מוצאת את המילים... רק ש... יש לך אמא מדהימה (מזכירה לי אמא אחרת שאני מכירה) שגידלה את חמשת ילדיה בקשיי היום יום, הקשים פי שתיים עבורה, בצורה שהיום היא בטח מביטה עליכם מהצד בגאווה אין סופית...

למעלה