אירלנד

אשנתי

New member
מה הטעם?

בעוקצנות שלא מקדמת אף אחד לשום מקום? כל אחד זכאי לדעתו ולכל אחד נסיון אחר והשקפת עולם אחרת. כשכולם יכולים לשתף בנסיונם ודעתם האישית השואל מקבל תשובה מקיפה ורחבה שיכולה לעזור לו להגיע למסקנות שמתאימות ונכונות לו. אין תשובה אחת נכונה, או לחילופין, כל התשובות נכונות ולכולן הזכות להשמע. כשהאוירה בפורום נעימה וכולם יכולים לשתף ללא חשש ולהרגיש נוח, כולנו מרוויחים.

בקר12

New member
יש לי מה להגיד אך לא איכנס איתך מראש לדיון

כיוון שאת פשוט תימחקי את ההערות שלא ימצאו חן בעינייך.

אשנתי

New member
אתה יכול לראות בהודעתי

כרענון של כללי הפורום. והכללים, אכן, אינם פתוחים לדיון. יום טוב שיהיה

אני לא מתווכח חליה וחס, אבל

אני אישית, לא מטיף לירידה מהארץ. אני לא מרגיש צורך עליון לשכנע את כל החיים בישראל שחו"ל זה הכי טוב בשבילהם. אם אני עונה בפורום הזה, אז כנראה שאני יודע את השתובה. וכי אני אוהב לעזור. הפורום הזה מחולק ל2 קבוצות: אלו שתמיד עונים. ואילו שמתחלפים, שואלים שאלה ונעלמים. אני חושב, שכן צריך ויש מקום למעט הומור. במיוחד בין אותם חברים הקבועים פה בפורום, לא צריך לרדת על כל שאלה, אבל יש שאלות..... זו רק דעתי האישית! אולי היא נובעת מזה, שאני לא רואה עצמי מסיונר לשליחת ישראלים לארצות הגולה. ולכן אם אין לי הנאה בעזרה בפורום הזה. אז למה לעזור ?

nir2422

New member
איפה במה שכתבתי היתה הטפה לירידה מהארץ?

התייחסתי רק למי ששוקל לעשות את זה בכל מקרה ושואל שאלות בפורום הזה, וכן, אני בהחלט חושב שזו חוייה (תרבותית ומרחיבת אופקים) לחיות (גם אם רק לתקופה מסויימת) מחוץ למדינתנו המיוזעת

לא דיברתי אישית עליך, אבל

אם כבר שאלת. כיום מדינת ישראל כמדינה עצמאית, ריבונית וחזקה אינו בגדר המלצה. אלא חובה! כדי שאתה תוכל לטייל ולחיות ללא חשש בחו"ל. ההסתוריה ולא רק השואה. הוכיחה שעם שחי בגולה ללא מדינת בסיס, צפוי להתקל בבעיות קיומיות (לא רק יהודים) אז על מנת שאני אתה וכל החברים שחיים בחול יוחלו להמשיך להתקיים פה, אנחנו צריכים להבין שאם יבוא בחור חדש עם שפם מצחיק שכזה. יש לנו לאן ללכת, ויש מי שיתן לנו הגנה. זה שלטעמך החיים בחול תורמים ונותנים לך חוייה תרבותית ומרחיבת אופקים.... זו דעתך יש הרבה אנשים שיחלקו עליך. רוב האנשים בעולם, כן בוחרים לחיות במדינתם המקורית ולא להגר למדינות אחרות, אפילו שהיום זה די קל .....

בקר12

New member
בגדול אני מסכים איתך ארתור אבל ניר דווקא אחלה

ומתאר מציאות מנסיון אישי וזה בדיוק מה שהפורום צריך. הביקורת שלי היא יותר על כאלה שנמצאים שתיים וחצי דקות במדינה וכבר מתיימרים לספק ניתוחים מעמיקים כביכול על כל מה שקורה שם.

כמו שרשמתי לניר

זה לא אישית עליו וכן אתה צודק מליון אחוז ! יש פה לפעמים תשובות שרחוקות מאוד מהמציאות. גולשים שפשוט עושים גוגל קופי פסט והופ יש אחלה של תשובה. שלפעמים לא ממש תואמת את המציאות חבל, לפחות חלקם יודעים לפעמים להתנצל (לפחות זה)

אשנתי

New member
הדיון הזה נעצר פה

רגע לפני שהוא גולש לפסים לא רלוונטיים. בבקשה לא להוסיף הודעות.

אני חושב שהנושא כן רלוונטי

ואין פה שום ביקורת על ניהול הפורום חבל שאת מרגישה כך

גוזליה

New member
אבל מי דיבר על להטיף לירידה מהארץ?

אני חושבת שביותר מפעם אחת כשגולשים שאלו כאן שאלות אמרו להם דווקא לא ללכת על זה- כי זה מסובך, כי זה יקר, כי הכסף לא גדל על העצים, וכולי וכולי. מאידך, הפורום מעיקרו הוא פורום אינפורמטיבי. קרי- אנשים מגיעים ושואלים שאלות, וזה המקום לענות תשובות. אף אחד לא מכריח אותך (או אף אחד אחר לצורך העניין) לענות- זו כל הפואנטה של פורום
הוא תלוי ברצון הטוב של הגולשים הקבועים ובשאלות המזדמנות של הגולשים ה, ובכן, מזדמנים. אני אישית מודה לכל גולשת וגולש שמשקיעים מרץ, זמן ואנרגיה בלענות לשאלות גולשים. יש כאן כמה גולשות וגולשים בפורום שהם/ן פשוט נפלאים ועונים ללא לאות ובסבלנות אין קץ. זה לגמרי לא מובן מאליו. לסיכומו של עניין, ומכיוון שהכותרת האדמדמה בראש הפורום אומרת שזהו פורום אינפורמטיבי בלבד, העוסק בהיבטים הפרוצדורליים והחוקיים של ההגירה ולא בהיבטים המוסריים ו/או הנורמטיביים שלה, אני חושבת שזה פחות או יותר מסכם את הדיון הזה

jonbaum

New member
אני לא יודע אם אני מומחה לאירלנד

אבל אני בהחלט שייך לאלה שנהנים מהחיים שלהם בדבלין. אני לא מייצג אף אחד, אבל אני עצמאי, ורוב העבודה שלי מגיעה מיפן (אני מתרגם), והתשלום הוא ביינים יפניים. לא היתה ירידה בכמות העבודה שאני מקבל. בזמן הבום של היורו, שער החליפין היה 170 ין ליורו, ובעקבות הצניחה בערך המטבע היום השער הוא 100 ין ליורו אז קיבלתי העלאה רצינית!!! אשתי עובדת במשרד החינוך, והשכר שלה מצויין (כ-4000 יורו נטו לחודש). היות ויש ירידה משמעותית במחירים מאז תחילת המשבר בינתיים אנחנו רק הרווחנו מכל הסיפור. אני כמובן לא מתעלם מאלה שסובלים. יש עליה דרסטית באבטלה. הצעירים עוד יכולים לעזוב (אם יש עבודה במקומות אחרים, אני לא יודע). הכי מסכנים הם אלה שמוצאים את עצמם מובטלים בגיל 50, בלי סיכוי להגר, בלי סיכוי למצוא עבודה, במיוחד אם הם עבדו בתחום הבניה, ולכן הם נאלצים לחיות מדמי אבטלה (בערך 200 יורו לשבוע)

nir2422

New member
סוף סוף מישהו מסכים איתי

אני לא רוצה לחזור על מה שציינת. גם לי עצוב לראות את מי שנפגעו, אבל הנסיון להציג את זה כאילו כולם כאן חיים בסרט של קן לואץ' הוא ממש מוגזם

למעלה