אירלנד

asafep

New member
אירלנד

היי, מישהו כאן עבר לאירלנד? או לחילופין - מישהו מכיר את נושא ההגירה ואת רמת החיים שם? הבנתי שהם סובלים מהשמבר הנוכחי אך היחידים שבאמת עושים מאמצים (ומוכיחים יכולת) לצאת ממנו. ביקרתי במדינה זו ךלפני שנתיים ומאוד אהבתי את האנשים הנחמדים למרות מזג האוויר הבעייתי. מה דעתכם? תודה

nir2422

New member
אני גר באירלנד

נתחיל מהמובן מאליו. יש לך אזרחות אירופאית כלשהי? המצב כאן קשה אבל לפחות בהייטק יש עבודה, למי שרשאי לעבוד כאן כמובן. בתחומים אחרים אין לי מושג. ואירלנד היא מדינה נחמדה מאוד לגור בה. לדעתי

asafep

New member
אירלנד

היי, לא - אין לי אזרחות אירופאית (למרות שסבא וסבתא שלי מפולין) אבל אני כן עובד בתחום ההיי טק (GIS) אך לא כאיש פיתוח. נכנסתי לאתר של חברה גדולה בתחום (ESRI) וראיתי שם הצעות עבודה. האם ידוע לך מה מידת הנכונות של חברות להביא עובדים מחוץ למדינה? כאשר ניסיתי לפני כשנה לפנות למשרדים של אותה חברה באנגליה הם ציינו שבגלל הסיבוך הבירוקרטי הם לא מטפלים בבקשות של אנשים מחוץ לאנגליה. בכל מקרה - במה אתה עובד באירלנד? כמה שנים אתה כבר שם? תודה

nir2422

New member
אני מניח שמהבחינה הזו אין הבדל גדול

בין אנגליה לאירלנד. תחשוב על זה ככה. אפשרות ראשונה: אין לך אזרחות. המעסיק צריך להוציא לך ויזת עבודה ולשכנע את הרשויות שאין מישהו מהאיחוד שיכול לעשות את אותה עבודה. תהליך בירוקרטי של חודשים. טופסולוגיה, פקידים מעצבנים וכו' אפשרות שניה: יש לך אזרחות. אתה נוחת פה. קופץ למשרד הפנים. מוציא מספר PPS (משהו כמו ביטוח לאומי) בפרוצדורה של עשר דקות, והופ, אתה יכול להתחיל לעבוד, בלי שהמעסיק הזיז כפתור. אז מה יותר פשוט בשבילו? אבל בכל זאת אף פעם אין לדעת. אולי יש חוסר רציני ספציפית במה שאתה מתעסק בו. אתה יכול לבדוק את האתר הזה: http://www.irishjobs.ie/ הוא ההכי טוב שאני מכיר. וקח בחשבון שבמידה ויחזרו אליך יש סיכוי גדול שיבקשו ממך להגיע לראיון פה. אני בודק תוכנה ופה 3.5 שנים

בקר12

New member
בקיצור, תשקיע קצת בבדיקה האם אתה זכאי

להוציא אזרחות פולנית.

אירלנד זה לא דבלין

ולטייל במדינה זה לא כמו לגור בה. רוב מי שיענה לך פה גר בדבלין אבל אני מכירה את אירלנד ממקום אחר, לא דבלין וכמי שנשואה לאירי (מדהים). לא הייתי ממליצה לעבור. זה הרבה יותר מסובך ממצב כלכלי קשה ואין עבודה (על אחת כמה וכמה אם אין לך את הויזה המתאימה). זה קשה כי האירים בעצמם לא מבינים מה קורה פה. אומנם עניתי לך טיפה בצחוק לגבי הפאבים אבל באזורים הכפריים מחוץ לאירלנד נסגרו הרבה מאוד פאבים ובשביל אירים זה כישלון. כישלון שפיינט גינס עולה 3.75 יורו באזור כפרי. אולי אתה צוחק אבל העניין קציני לחלוטין. אירים בעצמם מהגרים לאוסטרליה וניו זילנד כי המצב באירלנד בקנטים. אם לא האנשים המדהימים שגרים במדינה הזו (שוב - לא דבלין) המצב היה הרבה יותר קשה.

בקר12

New member
מסורתית אירלנד הייתה בקנטים

ושיעור ההגירה ממנה היה תמיד גבוה מאוד. עשו מהם לתקופה מסויימת ה"נמר האירי" בעיקר בגלל הקלות המס המשמעותיות שהם נתנו למשקיעים אבל אז הגיעה בועת הנדל"ן המטורפת והתנפצה להם (בצדק) בפנים כך שהם חזרו למצב הפחות או יותר טבעי שלהם

נכון

אירים תמיד היו מהגרים (בעיקר לאמריקה) יחד עם זאת יש תחושה שהרבה סטודנטים מתככנים את הצעד הבא ומחפשים להגר. היום יותר מתמיד זה משמעותי באירלנד. זה שיחת היום. הספיקו לי כמה ימים בכריסמס כדי לדבר עם אנשים מכל הרבדים ומכל התחומים כדי לדעת שממש כואב להם. כואב להם שמהגרים הצעירים, כואב להם שאנשים לא הולכים לפאבים כמו פעם, כואב להם שמחממים את הבית פחות בגלל כסף, שלאנשים אין ביטחון כלכלי. הם אפילו לא מחפשים את מי להאשים יותר.

בקר12

New member
פעם היה להם תירוץ והם יכלו להאשים את האנגלים

בצרות שלהם. היום, גם התירוץ הזה פסה.

nir2422

New member
מה שאת כותבת לא רלוונטי למי שבא לכאן

לעבוד בהייטק. אני לא מדבר ספציפית על המקרה של הבחור, אלא על מי שמגיע לכאן עם עבודה או מי שרשאי לעבוד ויש לו הרבה נסיון. במקרה הזה אני בהחלט הייתי ממליץ להגיע, גם בגלל החוויה וגם בגלל שיש עבודה בתחום, ואפשר לחיות פה בכיף גם אם המצב הכללי לא משהו דבלין היא לא אירלנד בדיוק כמו שתל אביב היא לא ישראל ולונדון היא לא אנגליה. העיר הגדולה והקוסמופוליטית אף פעם לא מייצגת את האיזורים האחרים שבדרך כלל נפגעים יותר מהמשבר הכלכלי. הרוב המוחלט של האנשים שבאים לעבוד פה (לפחות בהייטק) יגור בדבלין ולא באיזה כפר שכוח אל. לאיזורים האלה נוסעים בסופ"ש כדי לטייל, ומעבר לזה אין להם שום השפעה על החיים כאן (לפחות לא על החיים שלי
)

בקר12

New member
מסכים ומרחיב. למי שיש עבודה אז מצבו טוב יותר

כשהמצב הכלכלי הכללי גרוע כי המחירים יותר זולים וגם השכירות.

רילוקיישן והגירה זה לא אותו דבר

רילוקיישן זה זמני ולכן קל לאדם להתנתק מהחברה והתרבות בה הוא נמצא. הגירה זה כבר משהו אחר. כדי להגר אתה צריך להבין את החברה בה אתה חי כי אם לא תבין לעולם יהיו לך בעיות ותמיד תתלונן כמה בישראל הרבה יותר כיף וכמה הם לא מבינים. לאוו דווקא מדברת על אירים. אני לא גרתי בכפר שכוח אל. אין כאלה באירלנד. ישו ומריה נמצאים בכל מקום:) את דבלין אי אפשר להשוות לשום מדינה אירופית אחרת כמו לונדון. דבלין עדיין שונה ביחד לעיר גדולה בעיקר בגלל העובדה שזה עדיין אירלנד. מי שמגיע עם ניסיון לרילוקשיין אני ממליצה לנסות גם בשביל החוויה כי אירלנד אין בכל מקום.

סובלים, וזה מאוד מורגש, גם למועסקים

בתור התחלה, המיתון והנסיונות לפתור אותו משפיעים מאוד על אורח החיים בדבלין ולמיטב הבנתי מחברים במקומות אחרים, גם מחוץ לעיר: תכניות מיסוי חדשות יכבידו על כל משלמי המיסים פה (=כל מי שגר, עובד ורוכש) חברות בינלאומיות מכריזות על תכניות למשוך את הסניפים המקומיים שלהם (כי המיתון פוגע בעסקים) וחופשות והטבות של עובדי ציבור (שאת רובם אי אפשר ממש לפטר) מצטמצמות מאוד. שלא לדבר על הזדמנויות לקידום מקצועי גם בשוק הפרטי וגם בזה הציבורי. מעבר לזה, וזה לדעתי בולט יותר בדבלין, "מצב הרוח הלאומי" מאוד ירוד, חנויות רבות סגורות ברחובות, שכונות "ביניים" הופכות להיות עניות יותר, עליה בנוכחות של סמים ברחוב והליכה דרך מרכז העיר בערבים בסופי שבוע למי שלא שיכור או עיוור מבהירה בדיוק כמה המשבר קיים פה. גם כשהמצב היה טוב יותר הם לא נטו להיות לטובת גיוס זרים ללא אישורי עבודה במקום האופציה הקלה, ולשאלתך על גלוטן- אם גרים בדבלין זה זמין, אין לי מושג לגבי המחירים. מחוץ לעיר יותר בעייתי. קשה לי להבין איך אפשר לקרוא לדבלין קוסמופוליטית, זה מאוד רחוק מהמציאות בעיני. אני אוהבת לחיות פה, אבל זה מאוד "למרות" כל הדברים, שמאוד קיימים ביומיום שלי, כי אני בוחרת שלא לחיות בבועה. למישהו שכרגע מחפש עליה ברמת החיים, לא הייתי ממליצה לתכנן לעבור כרגע לאירלנד.

איך את תמיד מצליחה להסביר את מה שאני רוצה להגיד בצורה טובה יותר:) אני יכולה להעיד לגבי הגלוטן במקומות שהם לא דבלין: כטבעונית אני קונה את רוב הדברים בחנויות בריאות יחד עם זאת ניתן למצוא גם ב TESCO מוצרים ללא גלוטן כולל קמחים ולחמים (ויש אפילו קמח חומוס). אני יכולה לספר לך שהמוצרים הטבעוניים שאני קונה זולים יותר ממה שיש בארץ. וכמי שלעיתים נמנעת מגלוטן גם המוצרים ללא גלוטן זולים יותר מבארץ או זהים (לדוגמא אפשר למצוא אטריות אורז במחיר של בין 1.5 ל- 2.15 יורו תלוי איזה סוג). לגבי אנגליה - כמטע זהה לאירלנד 0ואני לא מדברת על לונדון שם אפשר למצוא הכל) ומה שאי אפשר למצוא מבקשים מהחנות להזמין לך והם עושים את זה בשמחה. מצ"ב לינק לחנות שאני מכירה מגולוואי.

אה זה לגמרי לא בשבילי

אבל לחברה שגרה רחוק יש רגישות לגלוטן אז היה לי אינטרס לדעת איפה לידי יש מקומות לאכול שמתאימים גם לה. לדעתי פותח השרשור הזה הוא אותו אחד שפתח למטה שרשור על מדינות ידידותיות לצליאק. אני חושבת שאת צריכה לפתוח בלוג אוכל-טבעוני, נדמה לי שאת אוגרת אינפורמציה שהמון אנשים שנוסעים לאיים לגור או לטייל ימצאו מאוד שימושי (אם באנגלית, אז בכלל). בגדול, היה לי חשוב להגיב פה, כי נראה לא פייר לרמוז ששווה לעבור לפה כרגע. עם גזירות המס החדשות והעתידיות, הולך להיות פה (למרות שאני ב-48 שעות בוויילס כרגע, פה=אירלנד) מאוד לא נעים, ולהיות "חדש" אף פעם לא עוזר.

גוזליה

New member
בהחלט, לכל הנקודות שהעלית

פרט לחברה הצליאקית, לי אין אחת כזו שגרה באיזור

nir2422

New member
קלימרו, אני דיברתי אך ורק על התחום שלי

מי שפתח את הדיון הזה הוא איש הייטק, ולכך התייחסתי. וגם לגברת הנחמדה כתבתי שמה שהיא אמרה לא רלבנטי לעובדי הייטק. ברור שזה אחרת לגבי עובדי בנייה והסקטור הציבורי, אבל לא יעלה על דעתי לייעץ למישהו בדברים שאני לא מבין בהם. בחברה שלי מגייסים מהנדסים כל הזמן, אני מקבל אימיילים עם הצעות עבודה כל שבוע, לא בגלל שאני כזה עילוי (טוב אולי קצת
) אלא כי פשוט יש מחסור בתחום שלי, ולפני כמה שבועות דיברתי עם בחור אירי שבקיא מאוד בנושא, והוא אמר לי שבדבלין יש מחסור חמור בעובדי טכנולוגיה. נכון, המצב הכלכלי קשה והמיסוי מכביד, ועדיין אפשר לחיות כאן בנוחות עם יש לך עבודה טובה. יש עוד שיקולים למעבר מלבד הנושא הכלכלי, כי מי שעושה את זה סביר להניח שלפחות בהתחלה רמת החיים שלו לא תעלה, אבל לחוויה של לחיות בחו"ל (גם באירלנד) אין תחליף. כמו כל דבר בחיים קוסמופוליטיות זה עניין יחסי. ברור שלעומת לונדון דבלין זה כפר, אבל לעומת כל מקום אחר באירלנד דבלין זו לונדון. ובכלל לדעתי עם כל הדכדוך המקומי הלוואי ואלו היו הבעיות בארץ. ברור שזו שאלה אישית, אבל אם לי היו מציעים לעשות רילוקיישן או שהייתי יודע בסבירות גבוהה שניתן למצוא פה עבודה (שוב...בהייטק), לא הייתי מהסס לרגע ומגיע, גם עכשיו..

בקר12

New member
יש מומחים לחיים באירלנד

ויש כאלה (כמוך) שמצליחים ונהנים מהחיים בדבלין.

למעלה