אירופה

Twinkle1

New member
אירופה

שלום לכולם
, אני כבר כמה זמן קוראת פה (ונהנית) ועכשיו החלטתי לשתף אתכם בהתלבטויות שלי, אולי מישהו יוכל לעזור לי. אז ככה, אני מתכננת להתחיל ללמוד באוקטובר עוד שנה, ולעבוד עד יולי הקרוב, ככה שיישאר לי זמן של חודשיים וחצי בערך לטיול, בתקופה של אוגוסט-ספטמבר-תחילת אוקטובר. כל האפשרויות פתוחות מבחינתי, ויש לי עוד הרבה זמן להחליט, אבל התחלתי לחשוב על כיוון אירופה. עוד אין לי תכנון מדוייק, אבל הכיוון הכללי הוא - קצת ערים אירופאיות יפות, הרבה טבע, נופים וטיולים (לא קשים מידי, כי הכושר לא בשמיים), וכמובן שינה באכסניות נוער. החשש העיקרי שלי הוא מנושא הכסף, אמנם חסכתי ויש לי עוד זמן לחסך המון, אבל ממה שאני יודעת אירופה יקרה בטירוף, וגם חיים ברמה נמוכה יחסית יכולים לעלות הרבה, בעיקר התחבורה... יש כאן מישהו שעשה טיול בסגנון הזה באירופה? אם כן אני ממש אשמח לשמוע כמה שיותר בנושא, וגם הצעות כלליות למסלול יתקבלו בברכה. ודבר נוסף - אני ממש לא סגורה בנושא אירופה, ועדיין שוקלת יעדים נוספים. באיזה אזור המזג אוויר נח לטיולים בתקופה הזו? תודה מראש!

maz

New member
יש לך כסף לחודשיים באירופה?

לא הייתי בעצמי אז קשה לי לתת פירוט מדויק, אבל אני במקומך הייתי חושבת על החלקים באירופה שעדיין לא עברו ליורו - בולגריה, רומניה, סלובניה, קרואטיה ושאר מדינות מזרח אירופה. גם יפה, גם לא יקר יחסית, גם ערים אירופאיות קלאסיות וגם מתאים בעונת הקיץ. מקומות נוספים שאת יכולה לשקול בתקופה הזו זה צפון אמריקה, מרכז אמריקה, המדינות האנדיות בדרא"מ. נדמה לי שבמזרח אסיה זו תקופה גשומה אז פחות מתאים.

עמית22

New member
מזרח אסיה בעונה הזאתי

מדהימה ביופייה. זו העונה הטובה ביותר לטייל בצפון ומרכז הודו. נפאל נעימה בעונה זו והראות מדהימה. ובדרום מזרח אסיה יש מונסון (סוף עונת המונסון) שגורם לשמיים להיות מדהימים בצבעיהם (השקיעות הכי יפות שראיתי מימיי בלאוס ובקמבודיה).

Twinkle1

New member
באמת?

מכל מה ששמעתי עד עכשיו קיבלתי את הרושם שאין מה לדבר על המזרח בתקופה הזו.. אני אחשוב גם על זה

עמית22

New member
בדיוק לפני שנה

בחודשים שתיארת הייתי במזרח, עד אמצע אוגוסט הייתי בצפון הודו, משם טסתי לתאילנד, הייתי בלאוס ובקמבודיה ובאוקטובר טסתי לנפאל. זאת העונה

Twinkle1

New member
גרום אמריקה

גם דרום אמריקה היא ברשימת האפשרויות שלי. אבל מרתיע אותי העניין של הפשיעה שם.. וגם אני לא יודעת מילה אחת בספרדית והבנתי שזה מכשול רציני...

maz

New member
לגבי דרא"מ

ספרדית ברמה בסיסית אפשר ומומלץ ללמוד בארץ. אחרי שיודעים את הבסיס כבר קל להסתדר ולהמשיך ללמוד שם עם הזמן. זה לא שאת צריכה לדעת לקרוא שירה, בסך הכל להצליח לקרוא תפריט, לשאול איך מגיעים לאיזשהו מקום ולהבין מה עונים לך וכו' ועם זה מסתדרים. בארצות האנדיות הספרדית יחסית קלה להבנה והם מדברים יחסית לאט (בהשוואה לצ'ילה למשל או למבטא השונה לגמרי בארגנטינה). לגבי עניין הבטחון - גם אני חששתי מזה. לא פחדתי מכיוס או מזה שירמו אותי פה ושם. זה קורה בכל מקום. פחדתי קצת מהאלימות. אבל בדיעבד אני יכולה להגיד שכדי להמנע משוד אלים צריך לנקוט בזהירות מתבקשת והגיונית ולא להתעלם מהאזהרות אבל הטיול לא נפגע מכך בכלל. המקרה היחידי של גניבה שאני ראיתי היה לא אלים לחלוטין - מישהי שהשאירה את התיק ללא השגחה כמה דקות כאשר היא מדדה מעיל בחנות. נכנס הגנב, תפס את התיק ונעלם בחוץ באיזשהי מונית שחיכתה לו. אז זה ממש לא נעים שזה קורה, אבל זה קרה בגלל חוסר תשומת לב של הבחורה ויכול לקרות בכל מקום.

היי,

אני מציעה לך שתקראי במאמרים את מה שכתבתי על הטיול שלי לסקוטלנד. יש שם חלק שמתייחס לעלויות, ואיך אני חסכתי בעלויות (ומילא היורו - אבל בסקוטלנד משתמשים בפאונד
...) בכל אופן, מה שאני מציעה, מעבר למה שכבר כתוב במאמר, זה כמה דברים: תסעי יותר למזרח אירופה, שם זול יותר. אני לא מכירה כל כך כדי להמליץ, אבל אני רואה שמישהו לפניי כבר המליץ לך על מדינות. מעבר לזה, תנסי להוציא ויזת עבודה לאיחוד האירופאי. אני לא יודעת אם צריך ויזה ספציפית לכל ארץ שתהיי בה או שאפשר ויזת עבודה אחת לכל האיחוד, אבל זה יעזור לך מאוד. תוכלי להגיע לאיזה מקום, לעבוד באכסנייה או בפאב המקומי למשך שבוע - שבועיים, לחסוך כסף ולהמשיך לטייל. עוד שיטה מקובלת לחיסכון בעלויות זה לנקות בתמורה ללינה. באכסניות נוער בסקוטלנד זה מאוד מקובל, אני מניחה שזה לא כל כך שונה בשאר אירופה. לפני שתשלמי על הלינה שלך לאותו ערב, פשוט תשאלי בדלפק הקבלה אם אפשר לנקות בתמורה ללינה. חוצמזה, תבררי מראש אם באכסניות שאת הולכת לישון בהן יש מטבח - קניית מצרכים ובישול לעצמך יחסוך לך הרבה כסף. אם באכסנייה תתחברי עם כמה אנשים ותקנו ביחד בסופר ותבשלו ביחד, תוכלו לחסוך אפילו יותר. אני הגעתי למצב שהייתי משלמת 6 שקל לארוחת ערב משביעה (ספגטי עם רוטב עגבניות וגבינה, 2-3 פרוסות לחם עם ריבה וסלט) כי הייתי הולכת לסופר עם כמה חברים שהייתי מכירה באכסניה והיינו מבשלים ביחד. הארוחות היקרות היו אלה שקנינו בשבילן בקבוק יין, ואז הארוחה עלתה לכל אחד בערך 15 שקל...

Twinkle1

New member
קראתי כבר את המאמר שלך ../images/Emo13.gif

ובאמת עשית לי חשק לטייל באזור. (למרות שכבר הייתי שם כשהייתי קטנה, אבל לא לזמן רב). תודה על כל ההמלצות והרעיונות, אני אשקול את זה!

../images/Emo9.gif

בהצלחה בתיכנון הטיול.... את גם עושה לי חשק לעשות טיול יותר ארוך בעוד ארצות באירופה... לא יודעת אם יהיה תקציב לטיול כזה מתישהו בקרוב. אבל בינתיים אני מתכננת על לנסוע לאירלנד בקיץ. יש עוד מחשבה - לבקר חברות שלי בגרמניה, ומגרמניה להמשיך לאיזו ארץ. שוב, הכל תלוי בענייני תקציב...

אולי תספרי קצת חוויות מהטיול שלך?

את בטוח ראית את סקוטלנד קצת אחרת מאיך שאני ראיתי...

pazro

New member
אני יכול להמליץ על בולגריה, ארץ

נהדרת, אנשים נחמדים, אוכל ממש טוב והכי חשוב זול בטרוף 400$ לחודש!!! בקיץ האחרון קפצנו לחודש בבולגריה. חצי חודש טיולים רגליים בהרים (דרום המדינה) וחצי חודש שיטוט בין כפרים (מרכז המדינה). נופים מדהימים, אנשים, אומנם לא מדברים מילה באנגלית, אבל ממש נחמדים ותמיד עוזרים.

נשמע כייף...

איך התסדרתם עם השפה? דיברתם בסימני ידיים?
אתה יכול לפרט טיפה יותר על הטיול? ואם היו אתרי אינטרנט שעזרו לך בתיכנון של הטיול.

pazro

New member
היום אני קורא בולגרית שוטף, אומנם

לא מבין מילה אבל לקרוא אני יכול כשבעזרת שיחון בסיסי לשפה מדוברת ושפה כתובה בהחלט אפשר להסתדר. הדבר המענין הוא שהקומניזים נפלו ב1997 שינו את תוכנית הלימודים בבולגריה והתחילו ללמד אנגלית כך שכשאתה פוגש ילדים קטנים (בגיל 9-18) הם לרוב מבינים אנגלית ברמה די טובה. בדרום המדינה ישנו רכס הרים רציני שנקרא פירין . רכס יפיפה בגבההי של 1900-2914 מ' עונת ההליכה בו הי מ מאי ועד סוף בספטמבר. למעשה כל דרום המדינה רצוף בהרים והרבה כפרים קטנים. מאוד זול שם ומסלולי הטיול מסודרים ומסומנים בצורה ברורה. המסלולים בנויים כך שכל הבולגרים שפגשנו בדרך הלכו עם תיקים קטנים בלבד (בזמן שאנחנו נסחבנו עם ציוד מלא על הגב) שבהם יש מעיל גשם, ארוכת צהוריים ערוזה ותחתונים להחלפה. כל שאר הציוד (אוהל, מצעים, מיטות וכו') הם מקבלים בביקתות הפזורות בכל סוף יום טיול. לינה+ארוחת ערב רצינית (מספיק אוכל כדי שאפילו נחזיר קצת)לזוג עולה כ 14 יורו. מרכז המדינה יותר תירותי ולכן גם יותר יקר. ויותר קשה לימצוא מקומות בהם אפשר לעשות טיולים ארוכים (ציוד על הגב). אבל גם טיול בין כפרים יכול להיות מהנה ביותר. לבולגריה יש גם חוף ים מאוד פופולרי, אבל גם מעוד יקר וצפוף התירים בחודשי הקיץ, ולכן נמנענו מלהתקרב.

למעלה