אירוע שעברתי...

אופן10

New member
אירוע שעברתי...

למרות שאיני חבר פעיל בד"כ בפורום זה, החלטתי לכתוב כאן את שעבר עלי בתקופה האחרונה, עקב החשיפה למספר רב של רוכבים, בתקוה שדברי יביאו תועלת.

בשורה התחתונה, לפני כחודש עברתי אירוע לב פתאומי בעת רכיבת שטח. למזלי, יצאתי יחסית "בזול", עם נזק קטן ללב, שכולי תקוה שישתקם ברובו. הדבר החשוב מכל: יצאתי בחיים ואני ממשיך לשמש כבעל ואב לילדי. מעבר לכך, קיבלתי הבטחה מהקרדיולוג שאוכל לחזור לאחר ההחלמה לכל הפעילויות בהן עסקתי (כולל אופניים כמובן).

אני בשנות ה- 40 לחיי, נשוי ואב. תמיד רכבתי על אופניים אולם בשנים האחרונות הלכתי והעמקתי בתחביב, כשהתחלתי לרכב עם קבוצת שטח של חברים. לאט לאט הגדלנו את טווחי הרכיבה ורמת הקושי, התחלנו לצאת לטיולים, בהם ארוכים ומפרכים ורכבנו אף בחו"ל. אני חייב הרבה מרגעי האושר בשנים האחרונות לאופניים בכלל ולקבוצה זו בפרט.

עם הזמן, הרגשתי שהכושר והיכולת שלי רק הולכים ועולים. כמעט תמיד רכבתי בין המובילים בקבוצה.

מבחינה בריאותית, אני מאלה שצריך לשכנע אותם לקחת אפילו אקמול. הרגשתי שהרכיבה שיפרה לאין ערוך את מצבי הגופני. בשנים האחרונות כמעט שלא הייתי חולה בחורף וגם אם הייתי, עברתי זאת באופן קל בהרבה מאנשים בסביבתי. עם זאת, הייתה כל הזמן ברקע בעיית כולסטרול גבוה במקצת ותורשה בעייתית. הייתי במעקב רפואי פה ושם, אולם לא נטלתי סטטינים להורדת שומנים בדם.

ואז, בבוקר אחד יצאתי עם החברים לרכיבה שגרתית לגמרי באזור מגורי. לא היה דבר חריג, למעט העובדה שמאוחר בלילה הקודם גיליתי כי "נפל עלי תיק" רציני בעבודה ושהימים הבאים יהיו עמוסים ביותר.
לאחר אחת העליות, בעוד אנו מתנהלים באטיות יחסית על קטע סלול, חשתי כאב בחזה וחולשה בידיים. הרגשתי גם שכל הכוחות נעלמו וכל החבורה עקפה אותי מיידית. כאשר ראו שאני מפגר מאחור, חזרו אלי שניים מהרוכבים ושאלו לשלומי. אחד מהם אמר מיד שכדאי שאחזור הביתה ואכן עשיתי זאת (כמובן ברכיבה - לא תיארתי לעצמי מה שקרה).
כמובן שסירבתי להצעת אשתי להזמין אמבולנס והסכמתי רק שתסיע אותי למוקד של קופת החולים שפתוח בשבת. שם גילו מיידית שאני במהלך אירוע לב ופינו אותי לצינתור בבית החולים.

מטרת הפוסט היא לציין בפניכם כמה לקחים מהאירוע, ואולי אם אציל בכך נפש אחת, עשיתי את שלי:

1. לכו להתייעץ עם רופא - בעיקר כאלה שיש להם גורמי סיכון במשפחה (כולסטרול, לב, כלי דם וכו'). כמובן שכדאי שתדעו מהי רמת הכולסטרול שלכם והאם היא תקינה. לא ארחיב בנושא זה, כיוון שאיני רופא.
2. אל תתעלמו מתופעות גופניות שאינכם מכירים - במקרה שלי, מעולם לא חוויתי לחץ בחזה וחולשה בידיים.
3. אם אתם מרגישים שמשהו לא בסדר, השתדלו לקרוא לעזרה כמה שיותר מהר! אל תהיו גיבורים ותמשיכו ברכיבה, נושא זה הוא בעל משמעות רבה למניעת נזק ללב (חשוב להבין שבעת אוטם באחד מעורקי הלב אספקת הדם אליו נפגעת).
4. עצה אחרונה לחיים – גוונו את תחביביכם ואל תשימו "את כל הביצים" בסל הרכיבה על אופניים. כך תבטיחו שתישארו מאושרים גם אם נמנע מכם לרכב למשך תקופה....

לסיום: כיום אני מתאושש בבית, מרגיש טוב מבחינה גופנית ומקפיד על הליכות יומיומיות.

בעוד מס' חודשים אני מקווה שיתירו לי לחזור לרכיבה ושנמשיך להיפגש בשבילים.

EDUOXMAN

New member
תודה על השיתוף

ונראה כי היה לך הרבה מזל. הסיפור מצמרר לרגעים.
אכן אם משהו יקרא ויפנים, היצלת נפש אחת.

תחזור מהר לבריאות שלמה ולרכיבות.
אדוארדו

רק ( והרבה ) בריאות ++ המלצה אישית לכולם...

א.מאחל לך בריאות מלאה וטובה , ובעיקר חזרה לתחביב / התמכרות כמה שיותר מהר.
ב.אני רכשתי , וזו המלצתי לכולם , צמיד זיהוי אישי (ניתן לענידה על היד/רגל/תיק הגב) מחב' IDLI ועליו חרטתי כמה פרטים אישיים מהותיים , שיכולים להיות לעזר רב לצוות רפואי , בעיקר במקרים של איבוד הכרה , ולכולים כרוניים זה חשוב ביותר .

העיקר הבריאות !

ולכולים = לחולים...

prigal

New member
רק בריאות!!!

תרגיש טוב!
זה הזמן לראות סרטי אופניים :)

דני

אופן10

New member
תודה לכולם על ההתייחסות ואיחולי ההחלמה

מקווה לשוב לרכיבות במהרה.

ungy

New member
מצטרף לאיחולי ההחלמה

אם יורשה לי לבקש להרחיב קצת בנושא הקשר בין האירוע ו"התיק שנפל" עליך בעבודה ואם אכן יש קשר

תרגיש טוב

אופן10

New member
ל- ungy: אכן ציינתי שבלילה לפני האירוע קיבלתי

במייל עבודה בסדר גודל קצת חריג. ממש חצי שעה לפני האירוע עדכנתי חבר לרכיבה על היום הקשה הצפוי לי למחרת.
אציין שעל כל אחד משפיעים לחצים בעבודה באופן שונה, אני מאלה שלוקחים יותר ללב...
מן הסתם, תהליך היצרות עורקים אורך שנים ומושפע מאד מגורמים גנטיים, תזונה ועוד.
עם זאת, ברור שלחצים נפשיים אינם בעלי תרומה חיובית לנושא.

vo5

New member
ואוו,מפחיד

שיהיה לך החלמה מהירה ורק בריאות.

valleyofdawn

New member
אני לוקח איתי אספירין בתיק

ללעיסה במקרה של תעוקה. אני מוביל כמה רוכבים בשנות הארבעים.

קלוזו

New member
ארגומטריה כל שנה + בדיקות דם מקיפות חובה לכל

רוכב. ארגומטריה עולה 100 ש"ח בקופת חולים ובדיקות דם בחינם.
כל מי שמשתתף למשל בליגות למקומות עבודה או חדר כושר נדרש להביא אישור רפואי על פי חוק הספורט חבל שבספורט הזה אנשים מתעלמים מכך ומעמידים את עצמם במאמצים גדולים בלי להיבדק תקופתית.

תהיה בריא ותחזור מהר לשבילים.

למעלה