אירוח

פז08

New member
טיפולי פריון בנוכחות אנדומטריומה

ועוד שאלה בנושא טיפולי פריון :
האם ניתן להתחיל טיפולי פריון בנוכחות אנדומטריומה? או שמא מומלץ קודם לנתח?
האם יש סכנות בכך? האם הדבר תלוי גדול של האנדומטריומה?

טיפול פריון ואנדומטריומה

התשובות הן שלמעשה הכל נכון.
ההחלטה תלויה בגודל האנדומטריומה, במיקום שלה, הרזרבה השחלתית, האם הציסטות הן חד או דו צדדיות.
ככל שהציסטה גדולה יותר, כואבת יותר וברזרבה טובה יותר אז הגיוני יותר לנתח ולהיפך

שלום דר שינמן

באותו נושא, האם יש מחקרים שקובעים כי אנדומטריומה גדולה (6 ס"מ) מפריעה בהקלטות העובר (ב IVF)?
לא ברור לי למה אין דעה אחת ורופאי אנדו' שונים ממליצים על טיפול שונה (האחד - ניתוח, והשני - טיפולי פוריות), אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
ועוד שאלה, למה לנתח אם אנדומטיומות נוטות לחזור?

שלום דר שינמן

באותו נושא, האם יש מחקרים שקובעים כי אנדומטריומה גדולה (6 ס"מ) מפריעה בהקלטות העובר (ב IVF)?
לא ברור לי למה אין דעה אחת ורופאי אנדו' שונים ממליצים על טיפול שונה (האחד - ניתוח, והשני - טיפולי פוריות), אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
ועוד שאלה, למה לנתח אם אנדומטיומות נוטות לחזור?

אנדומטריומות

ראשית אני יגיב לנושא המחלוקות. החילוקי דעות הן בד״כ בין רופאי האנדומטריוזיס ולבין רופאי הפריון.
ציסטה של 6 ס״מ היא גדולה ויכולה להפריע לטיפול הפריה מבחינות שונות. היא לא מפריעה בקליטה / השרשה אלא השוני בתפקוד רירית הרחם הוא זה שמפריע בהשרשה של העוברים.
לגבי חזרת ציסטות, זה קיים בך-20-30% מהמקרים במיוחד הציסטות גדולות וחשוב לשקול טוב לפני ניתוחים חוזרים

ראשית תודה רבה

אני מבינה שאתה ממליץ על ניתוח במקרים של אנדומטריומות גדולות לפני הפניה לטיפולי פוריות. הבנתי נכון?

פז08

New member
ושאלה "מקורית" שלי אבל קצת חופרת

אשמח אם תוכל להסביר, לפחות על קצה המזלג...... על עקרונות בבחירת דיכוי לאישה עם אנדו'.
כלומר, מתי מתאים להמליץ לאישה על שימוש במירנה, מתי כדאי דווקא להמליץ על ויזאבל, באיזה מקרים תעדיף לתת לאישה גלולות ובאיזה מקרים דווקא לוקרין.........
אני יודעת שזה נושא מאוד רחב, אבל נראה לי שזה מעסיק נשים רבות, בחירה של סוג הדיכוי

בחירת דיכוי לאנדומטריוזיס

זה מאד מורכב מפרמטרים רבים וכן מנסיונות עבר של המטופלת. חייבים התייחסות אישית לכל אחת בשביל להתאים את הטיפול הנכון.

tuli2210

New member
שלום ד"ר שיינמן היקר

תודה שאתה מתארח בפורום. :)
האם במצב שמורגש רק מוקד אחד רקטו וגנילי יכול להיות.מצב שיש בלאגנים נוספים בתוך הבטן? למרות שלא רואים אותם באולטרסאונד וצילום רחם?

מוקד רקטווגינלי

שלום רב,
האם כוונתך האם נמוש בבדיקה רק מוקד אחד, או שבניתוח נמצא רק מוקד אחד?

מוקד רקטווגינלי

אם כך חשוב לזכור כי הבדיקות לא מדויקות ולעיתים לא ניתן לזהות הדבקויות וממצאים גבוהים באגן ולכן יתכנו סימנים שונים גם עם מוקד רקטווגינלי שלא רואים ממצאים נוספים

tuli2210

New member
חימום להקלה בכאב?

האם חימום הבטן/ ישבן ידוע כמקל על כאבי אנדו ואם כן מדוע?
יש הרבה בנות שמשתמשות בכרית חמה בזמן כאבי המחזור וכאבי האנדו.

חימום בטן

אני חייב לומר להפתעתי שהדבר נבדק מחקרית.
אולם לא נמצא במחקר מבוקר שהוא מועיל. אי לכך אני לא יכול לומר שזה יעיל וכן לא להסביר את היעילות באלו שמרגישות הקלה.

שאלה לד"ר שיינמן

מהי ציסטה המורגית?האם יש לה השלכות על אנדומטריוזיס?האם היא נילמת מעצמה או שיש צורך במתן גלולות?והאם היא מקשה על כניבה ספונטנית להריון ושאלה אחרונה..אם אני מעונינת להתחיל טיפולים האם צריך לחגות שהצסטה תעלם??המון תודה

ציסטה המורגית

שלום רב,
בדרך כלל מתכוונים לציסט. שדיממה לתוך תוכה, בדרך כלל מביוץ. זוהי ציסטה תקינה למעשה שתיעלם במחזור שלאחר מיכן או לכל היותר לאחר שני מחזורים.
היא איננה מפריעה או פוגעת בפריון. לעיתים גורמת לכאבים.
כדאי שתיעלם לפני שמתחילים טיפול פריון

בברכה

פז08

New member
תודה רבה!!

תודה לך ד"ר רון שינמן על האירוח הפורה והמלמד

המון בהצלחה ביום שישי בכנס,
ליאת ופז

למעלה