אירוח

פז08

New member
אירוח

שמחה לפתוח את האירוח בפורום עם ד"ר רון שינמן- מנהל המרפאה לאנדומטריוזיס בבית חולים מאיר.
אתן מוזמנות לעלות שאלות......

פז08

New member
ואני אהיה הראשונה:

הומלץ לי להשתמש בואגיפם (טיפול באסטרוגן מקומי לנרתיק) עקב יובש כרוני בנרתיק.
בעלון שמצורף לתרופה, כתוב שצריך להתייעץ עם רופא במידה ויש ברקע אנדומטריוזיס.
כמו כן, כתוב שם על המון תופעות לוואי אפשריות וסכנות אפשריות.....
שאלתי היא:
א. האם אכן אין כל סכנה לשימוש בתרופה מבחינת האנדו'?
ב. האם בספיגה מקומית, עדיין יש סיכונים לטיפול אסטרוגני כמו בשימוש דרך הפה?
תודה מראש.....

אסטרוגן מקומי

שלום רב ושמח להתארח בפורום

הדילמה לגבי שימוש באסטרוגן מקומי וגינלית באנדומטריוזיס קיים. אולם למעשה אין מחקרים שבדקו זאת בצורה רצינית.
אנחנו יודעים כי הספיגה של אסטרוגן דרך הנרתיק התכשירים מסוג וגיפם הינו מזערי וככל הנראה אינו משפיע משמעותית בכלל הגוף.
לכל לדעתי אין סיבה לדאגה.
בבנות שסובלות מיובש ועקב כך גם קושי בתפקוד מיני יש לשקול זאת. במיוחד כדאי להשתמש גם במקביל בתכשירי פרוגסטרון כדוגמת ויזבל במקביל.
כמו כן סכנות מועטות כאשר הספיגה לגוף מועטה.

בברכה
דר שינמן

פז08

New member
תודה רבה

הרגעת אותי.......

פז08

New member
ואם כבר הזכרת ויזאבל......

אחת השאלות שהועלת לאחרונה בפורום, עסקה בהבדל בין ויזאבל לגלולות רגילות, בפרט כאלו שמכילות רק פרוגסטרון.
אשמח אם תוכל להסביר בקצרה מה ההבדל, ומה מייחד ויזאבל שלמעשה מיועדת ספציפית לאנדו'...

ויזבל

ויזבל נמצא כיעיל בחולות אנדומטריוזיס בהפחתת הכאבים והתלונות השונות. הממצאים היחודיים הם שהוא נמצא בנוגד דלקת בדרכים שונות ועל כן הוא עובד במס׳ אתרים על מנת להקל על אנדומטריוזיס.

פז08

New member
אספתי מספר שאלות נוספות

שעלו לאחרונה בפורום, ואני אעלה אותן כעת על מנת שתוכל להשיב.
מדובר בשאלות בנושאים שנראה לי שבהחלט יעניינו את הגולשות..................
תודה מראש על התשובות ועל הנכונות להשקיע מזמנך ולהשיב לשאלות

פז08

New member
אנדומטריוזיס ונסיון להרות

שאלה שמעניינת גולשות רבות הסובלות מאנדו' ומנסות להרות (אני מדברת על נשים שאובחנו כסובלות מאנדו' לאחר לפרוסקופיה):
האם יש טעם לנסות מספר חודשים להרות באופן ספונטני, או שבגדול מומלץ לאישה עם אנדומטריוזיס לגשת ישר לרופא מומחה לפריון במטרה להתחיל טיפולי פריון?
והאם יש הבדל בנושא זה בסוגים השונים של אנדו': אישה עם אנדומטריומה לעומת מוקדים עמוקים.....

אנדומטריוזיס ופריון

ראשית נזכיר כי לא כל אשה עם אנדומטריוזיס היא בהכרח אשה שסובלת מאי פריון. לכן אשה שטופלה בגלל אנדומטריוזיס ולעולם לא ניסתה להרות ובסיום הניתוח האנטומיה, כלומר מבנה האגן תקין היא יכולה וצריכה לנסות להרות ספונטני.
לנשים שכבר הוגדרו כסובלות מאי פריון, חשוב לדעת אילו טיפולים עברה המטופלת וכיצד יצאה מהניתוח. גם במקרה זה הספרות מציינת כי במידה והאגן תקין בסיום הניתוח ניתן לנסות להרות ספונטני.
כמובן שיש יוצא דופן לכל דבר וחשוב להעמיק בכל מקרה לגופו.

פז08

New member
שאיבת אנדומטריומה

במקרים בהם אישה סובלת מאנדומטריומה ולא מעוניינת לגשת לניתוח, האם יש אפשרות לשאיבה של אנדומטריומה?
אני יודעת שלרוב מומחים בתחום לא ממליצים, אשמח אם תחדד נקודה זו....

שאיבת אנדומטריומה

בעיקרון אנחנו נגד שאיבת אנדומטריומה כי קיים סיכון לזיהום וכמו כן אין שום משמעות לכך כי היא תתמלא מחדש.
אם הציסטה קטנה אז אפשר לעקוב ואם היא גדולה ומפריעה צריך לטפל בה.

פז08

New member
מה למעשה הסכנה בציסטה גדולה?

האם היא יכולה לגרום נזק לשחלה עצמה?
לתסביב של השחלה?
האם ציסטה יכולה להתנקב ולדמם לתוך חלל הבטן? האם במקרה כזה יש למעשה "פיזור" של אנדומטריוזיס בחלל הבטן?

ציסטה גדולה

ראשית היא תגרום ליותר כאבים.
שנית לשאיבה גורמת לחור בשחלה שיכול לגרום לשפיכת הנוזל, יצירת הדבקויות והחמרת המצב האנטומי.
הדאגה היא לא מתסביב או דימום כי זה לא שכיח

anat187

New member
שלום ד"ר שיינמן

ילדתי לפני חצי שנה-ההריון הושג אחרי 3 שנות טיפולים בהם אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות ואנדו'.
אומנם לא עברתי לפרוסקופיה אך הוחלט על אנדו' בעקבות כאבי מחזור בלתי נסבלים ומציאת מוקד בגודל 3 ס"מ בשלפוחית(אחרי 2 ציסטוקופיות) שעבר כמעט לחלוטין בתקופת ההריון.

המחזורים אחרי הלידה החמירו מבחינת הכאבים והדימום ואפילו התווסף להם חום מדיד שהגיע עד 38.2- רופאת הנשים המליצה לי לקחת גלולות ברצף בשם SEASONIQUE. האם אתה ממליץ על גלולה זו בתקופות המעבר בין הריון להריון?

האם אתה ממליץ ללכת לרופא אנדו' בנוסף לקיחת הגלולת לשם הערכת מצב או שאין צורך בכך?

תודה על מראש-ענת.

אנדומטריוזיס לאחר הריון

שלום רב,
תודה לך על השאלה. היא מדגישה ומפריחה את הטענה שהריון מרפא אנדומטריוזיס !!!!!
ראשית את מתארת ממצאים משמעותיים ולכן את חייבת לטעמי לפנות להערכה במרפאת אנדומטריוזיס.
לאחר הערכה מלאה ונכונה ניתן להחליט אם הטיפול ההורמונלי הוא הנכון או לא.
לגבי סיזוניק היא טיפול לגיטימי, אולם אני אישית מעדיף טיפול עם רמות אסטרוגן נמוכות יותר.

בברכה

tuli2210

New member
אנדו בזמן הריון?

בהקשר זה, לאחרונה מספר בנות שהצליחו להרות סיפרו שהכאבים ממשיכים.
לרוב, הרופאים ממלמצים על בניסה להריון כעל הדיכוי הטוב ביותר לאנדו. האם זה לא אומר שהריון אמור להקל על הכאבים? ובכלל...מה צפוי לבנות המזל לחוות בזמן ההריון?והאם יש המלצות מיוחדות לגבי לידה? האם מומלץ על ניתוח קיסרי עקב המוקדים? האם בניתוח קיסרי אפשר לראות מוקדים ולנקות אותם על הדרך? האם מומלץ ללדת בבית חולים שיש בו מרפאת אנדומטריוזיס ואם כן מדוע?

אנדומטריוזיס והריון

הריון מקל על כאבים באופן זמני.
אנדומטריוזיס לא צריך להשפיע על מהלך ההריון באופן כללי, אלא במקרים ספציפים. במקרים ספציפים ניתן לשקול ניתוח קיסרי, אבל באופן כללי כדאי לנסות להרות ספונטני.
כמובן שלא מנתחים אנדומטריוזיס בזמן ניתוח קיסרי.
בהחלט כדאי ללדת בביח שמכיר אותך ואת הממצאים שלך וצוות שמסוגל להתמודד עם בעיות כירורגיות כאלו.

anat187

New member
תודה על התשובה המפורטת
ושאלה נוספת ברשותך

בינתיים עד שאקבע תור למרפאת אנדומטריוזיס-עדיף לקחת את הגלולות או לא לקחת כלום בינתיים?
ואם כן -להתחיל מהיום הראשון למחזור או מהיום החמישי כמו שהרופאה המליצה?
שוב תודה רבה על כל העזרה

למעלה