אירוח שבת 6.8.06

• פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
אירוח שבת 6.8.06

זוכרים שכתבתי שאני תמיד מפתיעה את עצמי.....? אז בין התכנונים הראשוניים ולמה שהוכן בפועל היה מרחק וזה מה שבסופו של דבר הוכן והוגש: מנה ראשונה כללה סלטים: סלט קישואים מבושל (מתכון כבר העברתי כאן מס' פעמים) סלט חצילים ועגבניות (מתכון העברתי כאן בשבוע שעבר) סלט טורקי בייתי טחינה חומוס דג חריימה (מתכון העברתי כאן גם לפני זמן) הסלטים לוו עם לחם בוכארי (אותו קניתי).... וחיממתי והוא נטרף נהדר עם כל הסלטים ועם הדג כמובן. מנה עיקרית כללה: בשרים: *אוסובוקו עגל אפוי בתנור: סגרתי האוסובוקו ע"י קימוח קל וטיגון קל במחבת עם שמן זית, העברתי לתבנית עם דופן גבוהה מלח ופלפל שחור, יין לבן ורוזמרין.... כיסיתי ברדיד אלומיניום ובתנור בחום בינוני כ- 4 שעות (מידי פעם הרטבתי את הנתחים בעזרת כף עם הרוטב). האוסובוקו מוכן כאשר העצם נפרדת מהבשר. *שניצלים סינטה - הכנתי בדרך שניצל וינאי... היינו, קימוח, ביצה, פירורי לחם.... חזרתי על פעולה זו פעמיים. *חצילים קטנים אפויים: ממולאים בבשר בקר טחון + כבש מתובל בפלפל אנגלי, אגוז מוסקט, קינמון, מלח ופלפל שחור + בצל מטוגן ושום+ צנוברים - אותם צופפתי בתבנית פיירקס אובאלית גדולה ועם דופן גבוהה, אליה יצקתי רסק עגבניות + מיץ לימון + מעט שמן זית.... את כל הבלילה הזו יצקתי עד שני שליש מגובה החיצולנים והוספתי עוד מעט מים כדי להגיע לגובה זה. בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות. תוספות: *תפו"א מאודה: תפו"א לבן קלוף ומבושל במים עם מלח *תבשיל פטריות שמפניון טריות: בסיר (עם קמצוץ שמן זית) טיגנתי בצל גדול קצוץ דק אליו הוספתי מספר שיניי שום כתושות, הוספתי הפיטריות לאידוי.... לאחר שהתרככו הוספתי 2 כפות גדושות של אבקת מרק פטריות והוספתי מים עד קבלת המרקם אליו ביקשתי להגיע... בישלתי עוד כ- 15 דקות... בדקתי טעמים והוספתי פלפל שחור ומעט רוטב סויה. בישול קצר נוסף... ולסיום הוספתי שמיר טרי קצוץ *שעועית ירוקה ברוטב עגבניות: חלטתי כ- 8 עגבניות תמר גדולות, בשלות ובשרניות, קצצתי בצל גדול, מספר שינוי שום קצוצות. טיגון קל והוספתי את השעועית הירוקה (טרייה, אך אפשר גם קפואה) אותה בישלתי קודם לכן 1/2 בישול. בישלתי את הכל עוד כ- 30 דקות תוך כדי ערבוב מיידי פעם כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר. סלטים: סלט ירקות עשיר סלט גזר חי קינוחים: *עוגת בישקוטים עם רסק תפו"ע+ג'לי משמש מצופה בעזרת צנתר בשמנת מתוקה פרווה של השף הלבן אשר על גביו פיזרתי שקדים חלוטים ופרוסים אותם קליתי מספר דקות במחבת יבשה. *אבטיח *גלידה פרווה (אשר בערב נתרמה לשכנים שקיבלו אותה בשמחה רבה). שתיה קלה מגוונת הוגשה במהלך כל הארוחה. הסבנו לשולחן 7 מבוגרים + 2 הבובות שלנו.... מקווה שלא שכחתי כלום.

בשלנית../images/Emo47.gifאני אחפש את המתכונים שלך

ותוכלי להסביר לי יותר על החצילים הקטנים הממולאים איך מילאת וכמויות וכו וגם על עוגת הבישקוטים והרסק טוב תודה וכל טוב ואחפש עוד מתכונים שלך כי אמרו לי שאת בשלנית דגולה וגם מעצבת הכל למופת

clcl

New member
חצילונים ממולאים בבשר טחון

כ- 20 חצילונים קטנים (לא הקטנטנים אלא אלה הגדולים יותר מביניהם) 1/2 ק"ג בשר בקר טחון + 250 גרם כבש טחון 2 בצלים בינוניים קצוצים כ- 10 שיני שום קצוצות תבלינים: פלפל שחור, מלח, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט וקינמון (הכל בהתאם לטעמך האישי) 1 שקית של צנוברים אופן ההכנה לקראת מילוי החצילונים: 1. לחצות החצילונים לאורכם. 2. בעזרת סכין קטנה וחדה לסמן היקף עם שוליים בכל מחצית ולחרוץ את החלק המסומן. 3. לטגן במחבת כאשר החלק החתוך כלפי מטה... בשמן זית למספר דקות. 4. לצנן, ובעזרת כף פריזיאן או כפית קטנה להוציא את התוכן של החצילונים (לא לזרוק). 5. במחבת עם שמן זית לטגן הבצל, להוסיף השום ולטגן עוד מספר דקות (שלא ייחרך השום).. 6. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן קלות תוך בחישה. 7. להוסיף את תוכן החצילונים לבשר ולערבב. 7. להוסיף התיבול ולקראת הסוף את הצנוברים. המילוי: 1. להכין תבנית רחבה (כמובן תלוי בכמות שמכינים) עם דופן גבוהה. 2. למלא כל מחצית חצילון... להניח ולצופף אחד ליד השני (כדי שיתמכו האחד בשני). עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד למועד האפייה. לפני האפייה להכין את הבסיס הרטוב לבישול: 1. לערבב 1 רסק עגבניות + מיץ סחוט טרי מלימון אחד + 1/2 כוס שמן זית. 2. ליצוק את הנוזל לתבנית ולהוסיף מים עד כדי 2/3 מגובה החצילונים. האפייה: 1. לחמם מראש את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. 2. לכסות את הכלי ברדיד אלומיניום ולאפות כ- 15 דקות. 3. להסיר את רדיד האלומיניום, להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד כ- 30 דקות ולהגיש. הערות clcl: את החצילים אפשר לבשל עד לרתיחה כ- 3 דקות. לצנן ורק אח"כ לבצע את תהליך כפי שכתבתי בנ"ל. אני מצאתי שזה מיותר... אך אם המרירות הקלה (אשר אגב כמעט נעלמת) איננה מפריעה למבשל/ת אזי ניתן להכין כפי שכתבתי במקור. אפשר להגיש לשולחן ישירות בכלי מהתנור... ממליצה להכין קערה נאה עם טחינה טעימה אותה ליצוק על כל מנה / או כל אחד לעצמו לפני האכילה. זה אולי נשמע הרבה עבודה .... אבל ממש ממש לא! ותהליך ההכנה בהחלט ממוצע. בתיאבון.

clcl

New member
עוגת בישקוטים עם רסק תפו"ע זו העוגה

הכי מהירה להכנה.... הכי קלה לאחר ארוחה דשנה.... ואני מוצאת שהיא גם הכי רעננה לנשנוש אקראי ביום חם... תבנית פאי בקוטר 28 (אפשרי בהחלט גם תבנית מרובעת) 1 אריזה של בישקוטים 1 קופסה של רסק תפו"ע ללא סוכר 1 ג'לי בטעם משמש 2 שמנת מתוקה (באילוץ של אירוח אפשר להשתמש בשמנת פרווה) (*) (*) אני השתמשתי בפעם זו בשמנת צמחית של השף הלבן... הם כותבים בהוראות ההכנה שאם רוצים אפשר להוסיף סוכר... אז אני אומרת לכם חס וחלילה!!! אל תוסיפו!!! היא מ א ו ד מתוקה... אז תשימו לב. אופן ההכנה: 1. להניח את הבישקוטים בתבנית. 2. לקערה קטנה ליצוק 2 כוסות מים רותחים אליה להוסיף את הג'לי ולבחוש היטב עד המסהץ 3. לקערה להוסיף את רסק תפוחי העץ ולערבב במהירות. 4. בעזרת מצקת ליצוק את התערובת הזו על גבי הבישקוטים..... ולקרר לחלוטין. ציפוי העוגה: 1. לאחר שהנ"ל קר לחלוטין להקציף שמנת מתוקה (* ראו בנ"ל) 2. אפשר לצפות באחת משתי הדרכים (אני בחרתי בשניה בה יש צורך בכמות של 2 שמנות): א. לשטוח הקצץ על גבי העוגה; ואם רוצים אזי אפשר להזליף או לפזר שוקולד. אני מעדיפה את האפשרות השניה (שהיא ממש מקורית שלי
): את השמנת המתוקה אני מעבירה למזרק עם צנתר ובצורה סיבובית מזריקה את ענני השמנת המוקצפת. מבעוד מועד על מנת שיהיה קר לחלוטין מטגנת או יותר נכון מבצעת קלייה קלה במחבת טפלון יבשה של שקדים חלוטים ופרוסים... להזהבה קלה ולפתיחת טעם.... ומפזרת על השמנת המתוקה. מתקבל מראה קיפודי יפה ומקסים ובעיקר מזמין. להעביר למקרר לקירור של מספר שעות על מנת שהעוגה תהיה קרה (!) ולהגשה להוציאה ממש ברגע ההגשה. מאחר והיא מאוד רכה... להוציא בעזרת כף ולהניח בזהירות מנה יפה בצלחת מתאימה.

pirge

New member
חנהל'ה ,העוגה תוכן עם עוגה לבנה ללא

סוכר- כבסיס במקום הבישקוטים. ועם ג'לי ללא סוכר . כך גם בעלי יוכל להנות מעוגה נפלאה. תודה.

Nורית

New member
לגבי עוגת בשקוטים עם רסק תפו"ע-שאלה

נאם יש את האפשרות לשנות לתותים וג'לי בטעם תותים ?

clcl

New member
למה לא בעצם? תרסקי את התותים והשאר

בהתאם. ספרי איך יצא.

clcl

New member
מאיפה יש לך תותים? האם הקפאת?

אני אשמח לדעת איך יצא... בעצם אולי אנסה גם כך.

Nורית

New member
בקר טוב, כל שנה אני מקפיאה כמות

מסויימת ומשתמשת.אנסה ואתן דיווח.

חנל'ה את לא מקפיאה?

לי יש במקפיא המון פירות שריסקתי, כל פרי מאחסנת בשקית ניילון עם ריצ'רץ'. משתמשת בהם להכנת גלידות.

pirge

New member
חנהל'ה קראתי בשקיקה. הכל בפירוט

ובטוב טעם ותיבול. תודה על השיתוף בארוחה החגיגית. נשיקות לקטנות.נחת.

חנהלה תודה הדפסתי הכל ואפילו אעביר

הלאה בטח אחרי המחמאות האדירות שקיבלת [ואני רואה שמוצדקות] ישמחו לקבל את המתכונים ממך תודה רבה לך וכל טוב

למעלה