אירוח המל"ג

oromer

New member
מנהל
רציתי להוסיף לשאלה שלך

אני נתקלתי בקורס שבו שליש כתה נכשלה. חופש אקדמי זה אומר שמותר למרצה לכתוב בחינה באיזו רמת קושי שהוא רוצה? מה גם שכשמדובר בתארים מתקדמים אין מועד ב.

S h a r k 1 8

New member
לצערי הרב - כן. המרצה יכול גם להכשיל 100% מהכיתה.

במהלך תקופתי בבן גוריון היה מועד ג' באחד הקורסים שנחשב לבינוני מבחינת רמת הקושי שלו. ניגשו 12 סטודנטים למועד ג'. מתוכם 11 נכשלו וסטודנט אחד קיבל 56 (המינימום בשביל ציון עובר). לא עזר כמה שהם התלוננו, כולם היו צריכים לעשות את הקורס שוב. חשוב לציין שרובם הגדול היו סטודנטים שקיבלו 70 בערך במועד הראשון וניגשו לשפר ציון...

oromer

New member
מנהל
אולי יש הנחייה לממוצע סופי של הקורס אחרי כל המועדים

וזה שזה קרה לא אומר שזה תקין.

S h a r k 1 8

New member
אם יש הנחיה לממוצע תקין וזה קרה

זה אומר משהו רע מאד על ההתנהלות באקדמיה.
יש חוקים, אבל מרצים עוברים עליהם בגלוי ואי אפשר לעשות להם כלום.
&nbsp
דרך אגב, הציונים של מועד ג' משפיעים מעט מאד על ממוצע הקורס מכיוון וכמות קטנה מאד של סטודנטים ניגשת למועד ג' מבין כלל הסטודנטים הרשומים לקורס. זאת בדיוק הבעיה עם "ממוצע קורס". המרצה יכול להכשיל את כולם במועד א', ואז לתת מועד ב' סביר, והופ - ממוצע קורס תקין. התנהלות תקינה? ממש לא.
&nbsp

חופש אקדמי

החופש האקדמי הינו בבסיס ההוויה של מוסד להשכלה גבוהה ומעוגן בסעיף 15 לחוק המל"ג.
חופש אקדמי כולל עצמאות במחקר ובהוראה. סמכויותיה של המל"ג נקבעו בחוק המל"ג ותפקידה בין היתר להבטיח רמה אקדמית ומדעית נאותה.
במסגרת זו המל"ג עוסקת באישור תכניות לימודים והכרה במוסדות חדשים להשכלה גבוהה.

oromer

New member
מנהל
איך אתם בודקים רמה אקדמית נאותה?

ציוני הבחינות יכולים להיות מושפעים מרמה אקדמית נמוכה?

S h a r k 1 8

New member
שאלות בנושא פיקוח על מוסדות

המל"ג, מכורח תפקידו, הוא גוף המפקח על המוסדות להשכלה גבוהה בארץ. יש שני תחומים שבהם לא ברור לי כיצד מתבצע הפיקוח של המל"ג, אם בכלל...
&nbsp
1. אחידות בדרישות הקבלה כלפי מועמדים בעלי רקע אקדמי: דרישות הקבלה לתואר ראשון במרבית החוגים מתבססות על שקלול של ציוני הבגרות עם הפסיכומטרי כאשר המועמדים מתחרים ביניהם על המקומות הפנויים בחוג והסטודנטים שמתקבלים הם בעלי הציונים הגבוהים יותר. למרות זאת, חלק מהחוגים נוקטים במדיניות שונה עבור מועמדים בעלי רקע אקדמי. ברגע שמגיש מועמדות מועמד בעל רקע אקדמי, אותם חוגים לא משקללים את ציוני הבגרות והפסיכומטרי שלו ובכך מונעים ממנו להתחרות מול שאר המועמדים. הדיון בעניינו של אותו מועמד מתבסס רק על סמך ציוניו האקדמיים וללא השוואה למועמדים אחרים. כך, למשל, סטודנט שלמד מספר סמסטרים במחלקה למתמטיקה ומעוניין לעבור למחלקה להנדסת תעשייה וניהול עלול להידחות למרות שיש לו ציוני בגרות ופסיכומטרי גבוהים יותר מרף הקבלה ולמרות שהישגיו בחוג להנדסת חשמל סבירים. יש בכך טעם לפגם משתי סיבות: א' - קשה יותר להצליח בלימודים אקדמיים מאשר בתיכון ובפסיכומטרי. אלה סטנדרטים אחרים לגמרי, ולכן זה יוצר מצב שרף הקבלה עבור מועמדים בעלי רקע אקדמי הוא גבוה יותר. ב' - לרוב סטודנט שמעוניין להחליף תחום לימודים עושה זאת כי החוג הראשון שבו הוא בחר לא מתאים לו, ולכן אני מסופק אם ניתן להתייחס להישגיו באותו חוג כמשקפים את היכולת הלימודית שלו. דוגמא להתייחסות שונה לבעלי רקע אקדמי ניתן לראות כאן: http://go.tau.ac.il/b.a_engineering_conditions?tab...
2. פיקוח על רמת ההוראה - לצערי הרב, בפועל, לא קיימים שום סטנדרטים שנכפים על המרצה באופן ניהול הקורס. היעדר הסטנדרטיזציה פוגע הלכה למעשה ברמה האקדמית. כמו שהמל"ג מפקח על התכנים שמועברים בכל תואר, אני מצפה שגם יהיה פיקוח על אופן העברת התכנים. להעביר קורס בצורה גרועה שקול ללא ללמד את הקורס. מדוע המל"ג לא מחייבת שכל קורס יהיה צמוד לאיזשהו חומר כתוב? זה יכול להיות מאמרים, ספרים או חומרים שיפרסם המרצה? איך יכול להיות שיש קורסים שמועברים בע"פ?

oromer

New member
מנהל
רמה אקדמית/ סקרי הוראה

במוסדות רבים נהוג בסוף סמסטר לחלק לסטודנטים סקר הוראה על הקורסים השונים. רציתי לציין שאין סקר הוראה על התרגוולים, ולכן איך יכולת לבקר את איכות התרגולים. כבר נתקלתי במצב שמתרגל פתר לא נכון או שהמרצה והמתרגל לא מתואמים בינהם. מעבר לכך ידוע שיש מרצים שמקבלים הערות ובכלל לא מתייחסים, לא מנסים לשפר, לשנות להוסיף. קורס שנשאר לאורך שנים אותו הדבר. ובנוסף, אין שום סנקציה כנגד מרצה פחות טוב. מרצים לא עוברים הכשרה בהוראה ולכן לפעמים רמת ההוראה היא ירודה.

oromer

New member
מנהל
נהלים ותקנונים

גם למוסד עצמו יש חופש פעולה ובחירה, בבחירת הנהלים והתקנונים. רציתי לדעת מי מפקח על החלטות האוניברסיטה? האם יש פיקוח על ועדות משמעת? יש מוסדות שמחליטים למשל שאין מועדי ב בתואר שני, ויש מוסדות שאם יש פער של עד 24 שעות בין 2 מבחנים של שני קורסים מגיע מועד חריג (מועד ג לסטודנט), ויש מוסדות שרק אם זה קורסי חובה. אם זו התגשות של שתי קורסי בחירה או בחירה וחובה הסטודנט לא זכאי. לפעמים לסטודנטים אין ברירה ולכן הם צריכים לבחור קורס מסוים.

השלמה לתואר ראשון בסיעוד

שלום,
אני סטודנטית לסיעוד בשנה ד׳ ואחרונה :p
הבנתי שהחל מהשנה הבאה תוכנית להשלמת תואר ראשון בסיעוד לאחיות מוסמכות נסגרת. רציתי לשאול מה עומד מאחורי הרעיון והאם תהיה אפשרות להאריך את התוכנית או שזו השנה האחרונה?
זה מותיר קהילה גדולה של אחים ואחיות ללא תואר ראשון וללא אפשרות להתקדם או לעשות קורס על בסיסי.
הדבר לא נוגע אלי באופן אישי, אבל אני מכירה מחזור שלם של סטודנטים שמסיימים את ההסמכה רק בשנה הבאה והאופציה להשלים לתואר ראשון נסגרה בפניהם..

תודה מראש

סיעוד

תכנית ההשלמה בסיעוד נועדה לתת מענה לבוגרי בתי הספר הלא אקדמיים לאחיות לתקופה קצובה ועד להשלמת תהליך האקדמיזציה של כל בתי הספר לסיעוד.
על פי החלטת המל"ג האחרונה בעניין זה, המחזור האחרון שיוכל להתחיל את לימודיו בתכניות ההשלמה הינו אוקטובר 2015.

מספר שאלות על סטאז' ועל לימודים מתקדמים

שלום רב,
כבוגרת תואר ראשון בתזונה (כעת בסטאז') יש לי שאלה:
כפי שבשאר המקצועות הפרה-רפואיים (פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת וכו') עוברים סטאז' תחת המל"ג, כחלק מתכנית הלימודים- מדוע הסטאז' בתזונה נעשה תחת פיקוח משרד הבריאות?
ראשית, זה נותן לגיטימציה לפקק ולהמתנה הארוכה לסטאז' (בממוצע 1.5-2 שנים).
שנית, אנו משלמים כמו סטודנטים לתואר מתקדם (12,000 ש"ח לחצי שנה), אך לא מקבלים הטבות של סטודנטים, מאחר ואין לנו תעודת סטודנט, ואנחנו לא נחשבים ככאלה (התחום הבעייתי העיקרי הוא התחבורה הציבורית).

בתוזה מראש,
ושבוע טוב.

oromer

New member
מנהל
באופן כללי למה בוגרי תזונה צריכים לשלם על התמחות?

לרוב, מקבלים שכר על התמחות.
סטטוס של סטודנט משפיע על תשלום לביטוח לאומי.

את עניין התשלום לא קבעו המל"ג

אלא משרד הבריאות,
ולכן אני לא יכולה לשאול את הנציג שלהם שאלה שלא רלוונטית אליהם..
אני כן יכולה לשאול למה הם לכאורה מתנערים מאיתנו.

oromer

New member
מנהל
הבנתי

למרות, שגם רופאים עושים סטאז' והם מקבלים שכר. בכל אופן, אולי הסטאז' צריך להיות חלק מהתואר

סטאז תזונה

ההכשרה המעשית בלימודי תזונה אינה חלק מלימודי התואר והיא מתקיימת לאחר סיום הלימודים האקדמים כתנאי לרישוי מקצועי של משרד הבריאות.
כפועל יוצא כל נושא התשלום עבור ההכשרה המעשית באחריות משרד הבריאות.

oromer

New member
מנהל
אני יודעת שהיתה תוכנית

שבה כל תוכנית בוגר במדעי התזונה תמשך 4 שנים. 3.5 שנים לימודים וחצי שנה סטאז'. אתם יודעים איפה זה עומד? זה עתיד לקרות?

תודה על התשובה, אבל היא ממש לא מספקת מבחינתי

כל מה שרשמתם לי ידוע (אני חווה את זה כרגע), ואני מבינה שבעניין התשלומים אין לכם יד (ואת זה גם רשמתי ל-oromer). השאלה שלי הייתה- למה את שאר המקצועות הפרה-רפואיים לוקחים תחת חסות המל"ג בתקופת הסטאז' ואותנו, הדיאטנים, לא לוקחים.

אח"כ הסברתי את החסרון העיקרי (ולא היחיד) שיש למצב הנוכחי.
אני רוצה תשובה עניינית- למה לא...
ומה אפשר לעשות כדי שכן נהיה תחת המל"ג בתקופת ההכשרה?

תודה רבה

allk1

New member
אוניברסיטת אריאל

היי,
רציתי לשאול למה התנאים קבלה שלהם נמוכים יחסית לשאר המוסדות (ובהרבה יש לציין)?
אני מתעניינת בלימודי הנדסה וכשבדקתי מה סיכוי הקבלה שלי ללמוד הנדסת חשמל באריאל הופתעתי לגלות שאפשר להתקבל על סמך ציוני הבגרות בלבד, לעומת שאר המוסדות שדורשים פסיכומטרי נורא גבוה.

האם זה אומר משהו על הרמה האקדמאית של אונ׳ אריאל ביחס לאוניברסיטאות האחרות?

האם הקורסים שם עומדים בתנאי האיכות? דומים בתוכנם לשאר המוסדות? רמת המרצים טובה? מעבדות המחקר?

זה נכון שבשנים האחרונות אריאל הוקרה כאוניברסיטה אבל האם היא עומדת בסטנדרטים של המל״ג?יש פיקוח? והאם תואר מאוניברסיטת אריאל ייחשב בעיני המעסיק באותה מידה כמו תואר מאוניברסיטה מוכרת אחרת?
למשל,האם תואר בהנדסת חשמל,לצורך העניין, שלומדים באריאל הוא שווה ערך לתואר מקביל באונ׳ כמו תל אביב והטכניון?

תודה, אלה

למעלה