אירוחים בפורום

imashelo

New member

גור42

New member
מומחה-אורח טוב יענה על תהיות בלי להתווכח

הבעיה היא למצוא מומחה שהוא באמת טוב. אחד שלא יתבלבל ולא יכעס ולא יגרר למאבקי אגו רק בגלל שמישהו לא מסכים איתו. ומכיוון שאורחים כאלה קשה למצוא, אז חשוב מאוד שמנהלות הפורום יגנו עליהם מפני התקפות. מותר לא להסכים ומותר "להתווכח" (כמו שאמרתי - מומחה-אורח טוב ידע לנטרל ניסיונות להיכנס לויכוח על-ידי מתן תשובות מספקות). אבל בשום פנים באופן אסור להציק, לעשות דווקא, או לתקוף. ואם אנחנו רוצים שמומחים איכותיים ימשיכו לבוא ולהתארח כאן בפורום, חשוב מאוד להקפיד על זה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אפשר לחלוק אסור להציק או לתקוף אני מקוה ומאמינה שההבדל מובן לכולם. אם מישהו יעבור את הגבול- אנחנו כאן.

arana1

New member
לא רק שהגישה הזאת אנאכרוניסיטית בטירוף...

אלא שהיא סותרת ומכשילה במיוחד כשזה נוגע לאוטיזם שמטעו לבטא ולהצטרך לקיום הדדי,שיוני,בגובה העיניים, מומחה שלא רוצה ולא יכול ללמוד ביחד איתי הוא לא מומחה בשבילי, מומחה שלא מעוניין לשמוע השגות על תפיסותיו ורואה בנסיון לעמת אותן עם דעות ונסיון שונה חוסר כבוד לידיעותיו הוא לא מומחה אלא אחד שרק מתחזה לכזה מה זה להבין ולרכוש ידע ? התפישה שלפיה יש מומחים לאוטיזם שאוצרים ידע מוסכם וסופי ועל כולם לשתות את דבריהם בצמא ובהכרת תודה היא מגוכחת, מטעה,מזיקה ואפילו מעליבה יצא לי כבר לשוחח ברשת עם מי שמחזיקים מעצמם מומחי על לתקשורת וגם עושים מזה קופה יפה ולדעתי הם אנשים שלא רק שאינם מבינים כלום באוטיזם אלא שהם נורא מזיקים ומול כל הטיעונים שהבאתי הם פלטו בעיקר שטויות אז מה ,אני אמור לשמוע אותם ולשתוק ? אין מצב מי שלא מוכן לשמוע ולהקשיב ואפילו לקבל גם דעות אחרות אין לו גם מה לתת וגישה כמו שאת מציגה כאן היא מצערת במיוחד בגלל שכבר מזמן בדיסציפלינות הרבה יותר קשוחות ומדוייקות מאלה שעוסקות באוטיזם המומחים יודעים לרדת אל העם ולהקשיב ולנהל שיח שמכבד גם את דעתם של הלא מומחים(אגב,אני המומחה הכי גדול לאוטיזם כי אני אוטיסט אבל בדיוק בגלל זה אף אחד לא מוכן להקשיב לי) אפילו רופאים יודעים היום להקשיב לדעות הפציינטים גם בענייני מומחיותם אז דווקא בקטע של האוטיזם,איפה שהשאיפה לשיוויון והדדיות צורחת מכל תוו בהתנהלותם של האנשים הנדונים אנחנו אמורים לשתוק ולתלות עיניים מעריצות במומחים שירדו אלינו מההר ? כסוף סוף אפילו העולם הנ"ט מתעורר למידה האיומה והמאיימת שבמיצג השווא של הסמכויות החלולות אז דווקא בקטע האוטיסטי אנחנו אמורים לשתוק. הדבר הבסיסי בתקשורת זה הקשבה,לכל הצדדים,הקשבה חד צדדית זה לא הקשבה זה פארודיה על הקשבה,התחזות עלובה ומעליבה.

אירוח בפורום זה לא הרצאה

הרצאה זה שמומחה בא ומספר על התחום עיסוק שלו/ מחקר שערך/ דעתו בנושא מסוים וכו', בכללי ובלי קשר למקרים ספיציפים של הקהל- אירוח בפורום הוא לא כזה. מומחה שבא לכאן בא לענות על שאלות של אנשים, לקרוא את הסיפורים האישיים שלהם, להבין את המצוקות ולתת מהידע שלו ואת דעתו בנוגע לאפשרויות פעולה . לכן מדובר בסיטואציה מאוד שונה ולטובת האדם ששאל את השאלה ניראה לי מאוד לגיטימי, נכון ואפילו חשוב שאחרים שחושבים שיודעים לענות מהניסיון שלהם או יש להם דעה בנושא שיביעו אותה. זה לא קשור למומחה אלא בא לטובת אותו הורה שפירט פה מצוקה שלו במטרה לקבל עזרה בנוגע אליה מהמומחה בהחלט אבל כניראה לא רק ממנו אחרת זה לא היה בפורום ציבורי.

מישהו מביטוח לאומי

שיסביר פעם אחת ולתמיד למה מרעימים על ההורים שכל כך מתאמצים להבין את הילד ולהביא לשיפור כל כך הרבה קשיים ובירוקרטיה עד שמגיעה הקצבה. סליחה אבל זה האירוח היחיד שכרגע אותי מעניין. ואם כבר ביטוח לאומי - למה לא כל הסניפים נוהגים אותו דבר. ולמה יש שם רופאים שלא מבינים מהחיים שלהם כולל הפקידות שכותבות את הדוח בפגישות הוועדות שמתיימרות להיות אחיות מבינים בתחום.

dina199

New member
ואם יהיה נציג של ביטוח לאומי

ויציגו לו את השאלות האלה - האם את לא חושבת שיעופו 'אש ותמרות עשן' על כל תשובה שלו ?

בדיוק בשביל זה אני רוצה אחד

בשביל האש ו התמרות עשן ושהם בביטוח לאומי יבינו על גב של מי בדיוק הם נלחמים בשביל לא לתת את הקצבאות. וגם בדיוק בשביל תמרות ועשן גם הפורום הקיים.

למה נמחקה התגובה שלי?

כתבתי את תשובתי שבדיוק בשביל זה אני רוצה אותו כאן בשביל התמרות והעשן. ותשובות שלא מסובבות את ההורים על האצבע - כבר אמרנו שפולטיקה זה דבר מסריח ומושחת.

dina199

New member
איזה נושא לא נפיץ כאן ?

זו בדיוק הסיבה שבגללה השוללים שוללים.

dina199

New member
מישהו בנושא חינוך ביתי .

אבל האם יש מומחים בנושא הזה ?

למעלה