אירוחים בפורום

Navva

New member
אירוחים בפורום

יש בכונתינו לחדש את אירוח של בעלי מקצוע ומומחים בנושאים הקשורים לפורום. כדי שאירוח יתקיים בתדירות של אחת לכמה שבועות (3-4), כאן המקום להעלות רעיונות לנושאים ו.או לאנשים אותם תרצו לארח. האירוח הקרוב יהיה ביום רביעי הבא אחרי הצהריים. ביום שני נפתח שרשור עם פרטים, ומקום להעלאת שאלות. מצפות לשיתוף פעולה שלומית ונאוה.

כמה רעיונות

1. מדריכת מתי"א שיודעת על חוקי השילוב היטב. מה מגיע למי ולמה 2. עוס"ית - על זכויות של אנשי הספקטרום וסיוע שניתן לקבל מהרווחה. 3. קלינאית תקשורת 4. נוירולוג\פסיכיאטר

מצטרף למדריכ\ת המתי"א

Navva

New member
לצערינו משתנה מעיר לעיר

כמו כן, להערכתי אירוח של עטבד/ת משרד החינוך נדרשים אישורים.

הדרית30

New member
לדעתי הפורום במצבו הנוכחי

בכלל לא בשל לאירוחים. רק אש ותמרות עשן. גיצים יתעופפו לכל עבר.

גור42

New member
מי שמדברת...

(וכן, אני במצב רוח קרבי במיוחד. ולא, אני לא מתכוון לרדת מהעניין הזה. את עברת לגמרי את כל הגבולות)

dina199

New member
מאחר והם מתעופפים בכל מקרה

זו לא סיבה לא להזמין מומחים . וגם להרבה מומחים לא יזיק לשמוע דעות אחרות אפילו בתחום המומחיות שלהם. שום דבר לא תורה מסיני

הדרית30

New member
כשמביאים אורח - הוא צריך לקבל יחס של אורח

אם את יודעת מראש שלא תהיה תרבות דיון ראויה - לא מזמינים.

schlomitsmile

Member
מנהל
תהיה תרבות דיון, ומותר שתהיה גם מחלוקת אין סתירה בין השתיים.

dina199

New member
לא יודעים עד שלא מנסים

חוץ מזה יש אורחים בתחומים שונים.אז אולי יהיה גם כזה שדווקא לך יהיה חשק להתקיף אותו ? אבל כנראה לא תעשי את זה (אפילו אם תרצי) בגלל 'תרבות דיון' ו'יחס של אורח' . אז איך את יודעת מראש מה אחרים יעשו?. ואולי האורח יהיה כזה שמישהו שתוקף אותך בכלל לא יחשוב על לתקוף אותו ? ואולי (זה יהיה הכי טוב) שאורח יהיה עד כדי כך מקצועי שלא יהיה אפשרי למשוך אותו למחוזות של 'אש ותמרות עשן'

דינה, מומחה זה מישהו שבא לתת

את הידע מתוך הנסיון והמומחיות שלו. כאשר את הולכת להרצאה, את לא נכנסת לויכוח עם המומחה... את מקשיבה ולוקחת מה שהכי מתאים לך... אז קחו מה שמתאים לכם... מומחה לא אמור להיכנס לויכוח פילוסופי מה מתאים לך, מה נכון ומה לא... הוא מגיע לכאן בתור מישהו שכבר יודע... הוא מוזמן לכאן בתור מומחה ולא אני אלמד אותו, אלא הוא ילמד אותי... אני חושבת שאנחנו צריכים לכבד את הידע שלו, גם אם את לא מסכימה איתו... לא ניראה לכם דבריו, נהדר... פתחו שרשור אחר ותדברו על זה... אנחנו לא מביאים את המומחה לכאן כדי לחנך אותו, אנחנו מביאים אותו כדי לפתוח לנו אופקים אולי חדשים ולנסות לשמוע את מה שיש לו להגיד. אם נכנס למקומות אחרים, כל השרשור יתבזבז ובמקום להבין ולרכוש ידע, נכנס למצבים ריגשיים לא מתאימים. מציעה לכם לשאול שאלות שמעניינות אתכם ורק לנצל את הידע של אותו מומחה לטובתכם וטובת ילדיכם, מבלי לקלקל את השרשור... הדבר הבסיסי בתקשורת הוא הקשבה ואם באו לענות כאן על שאלות, מוטב לנו לקחת את הכי טוב שנותנים לנו במקום לקלקל שרשורים שנותנים כוח וידע חשוב להורים... לפעמים כדי להבין טוב יותר מה המומחה רוצה להגיד, אין יותר טוב מהבעת דיעה, אבל הבעת דיעה שמטרתה לא לחנך את המומחה, אלא לקבל מימנו את כל מה שהוא יכול לתת...

dina199

New member
מומחה זה לא קדוש .מומחה הכי טוב הוא זה שמקשיב

גם לאחרים ויודע שהכל פתוח וניתן לויכוח. הדבר היחיד שלא משנים זה את ה'תורה מסיני' (אני מתכוונת לספר עצמו
). אפילו החילונים לא משנים אותו , אבל הרבה אנשים (כולל דתיים) מתווכחים איתו .ואם כבר הזכרתי דתיים כל אז כל הגמרא זה ויכוחים
גם בהרצאות יש זמן לשאלות וניתן להתווכח. ואם יש אירוח שאלה שאלות ותשובות (ז"א לא הרצאה) אז למה שלא יהיה ויכוח?. ואני חוזרת על הדעה שלי : המומחה הכי טוב זה כזה שלא מפחד משאלות , ביקוורת וויכוחים.

מיכיוון שויכוח גורם לנו להפסיד את מטרת האירוח

אני לאירוחים שלא מקובלים עלי, אני לא נכנסת... ויכוח זה הבעת דיעה וזה טוב וחשוב, ויש אנשים שירצו לקנות ידע במקומות שאותי זה לא מעניין, אם אני אתווכח, הם לא יקבלו את מה שהם צריכים והשרשור המקצועי יהפוך לסתמי... אני לא אתווכח עם מנחה התנהגותי, על ABA, טוב או רע, כיוון שחשוב לי לשמוע על ה ABA, ולכבד אותו על הנסיון שלו... אני אקשיב לדבריו ואקח מה שמתאים לי. (תמיד אפשר לפתוח שרשורפלצת אחרי האירוח...) תארי לעצמך שאת באה להרצאה ומתווכחת עם המרצה... ואז ההרצאה מתבזבזת על ויכוח במקום רכישת ידע לאנשים שבאמת זקוקים לו... מומחה יכול לטעות, תמיד יש אפשרות להגיד את הדברים, אך לא להתווכח... הוא בא לתת מנסיונו ואנחנו צריכים לכבד את זה. אנחנו לא צריכים לנסות לשכנע אותו בדעתינו כי לא לשם כך הוא בא! אם היו כאן שירשורים של מתארחים פוגעים, אולי לא כדאי אפילו להתחיל ולהזמין את האורחים, כי זה עושה רושם רע עלינו כפורום...

dina199

New member
הצעה ליזום אירוחים.

אז כמה מאנשים ביטלו את הצעה מראש בטענה ש'אין תרבות דיון' . אבל אי אפשר לדעת מראש כי כל אחד גם מגדיר אחרת 'תרבות דיון' . לכן אי אפשר לבטל את ההצעה מראש. אז אם יהי אירוח ויתברר שיש פה אנשים איומים ונוראים שמתעללים באורחים - אז באמת תהיה סיבה לבטל אירוחים (אני אישית חושבת שלא יהיה מצב כזה). זה עדיין לא עושה את האורחים לקדושים (אפילו אם הם בעלי פרס נובל
) . ומי שמרגיש שהוא כל כך קדוש שצריך להיות מאוד עדין איתו - כנראה באמת עדיף שלא יתארח. נכון שאני מגיבה על העניין הנוכחי די בקיצוניות - כי המון אנשים אף פעם לא חשבו להיות יותר מדי עדינים איתי (אבל גם לא לארח אותי בתור 'מומחה'
ולא לשבור את הראש בענייני 'תרבות דיון' בקשר אלי) ולגבי הרצאות כתבתי שבהרצאות יש זמן שמוקדש לשאלות (ולמרבה הפלא גם לויכוחים). וזה לא גורם לבזבוז הרצאה אלא להעשרה שלה. ואירוח זה לא הרצאה , כי זה ישר מתחיל משאלות. והרי את יודעת מצויין שיש שאלות מאוד נוקבות בכל מני נושאים .

schlomitsmile

Member
מנהל
השאלות יכולות להיות נוקבות ומאתגרות כל עוד המטרה אינה להביס את המתארח, לפגוע בו וכד'. כולם מוזמנים לעיין באירוחים שהיו (בקישורים, סעיף 'מומחים מתארחים') היו כמה וכמה מעניינים, וגם כמה טעונים- עד כה תמיד נשמרה תרבות דיון.

למעלה