אירגון המשחק

The Evil Rabbit

New member
אני מניח שאתה מתכוון לשאלה 2

אני חושב שהשינוי הזה יהיה כל כך קטן שזה לא ישנה בהרבה. ו: לכמת? אולי לקמט?

panters

New member
איזה איזון מירבי?

אם הרעיון הוא לשמור על איזון מירבי בין הדמויות של השחקנים אז אני נגד. אם אתה רוצה איזון מירבי, אל תגלגל תכונות למשל. תן כמות של נקודות לחלוקה (למשל 75 נקודות לכל דמות) ושיחלקו גם תכונות וכך יהיה איזון מושלם. אני חושב עם זאת שזה די טפשי ומאוד לא ריאלי... בעולם שלנו לא כל בני האדם שווים ואתה לא יכול להגיד ש"סכום" התכונות של אנשים הוא מספר קבוע. ברור לי שעכשיו יצעקו לי שאני לא יכול לכמת את האנשים לפי 6 תכונות D&D או דברים דומים אבל אני מדבר על אינטגרציה של כל הרכיבים באדם. תסכימו איתי למשל שאדם שנולד עם למשל פיגור קל יהיה בעל תכונות נמוכות יותר בתכונות המוחיות (פחות או יותר ואני לא מדבר על מקרים מיוחדים כמו אוטיסטים גאונים) ורק אם הוא יוכל להתגבר על המכשולים שבדרך ולהתאמן, רק אז התכונות הפיסיות שלו יגדלו. ולגבי תכונות נפשיות למשל? מי יודע מה איתן?

IceL

New member
OK

א. דברתי על איזון מבחינת השיטה, לא איזון בין בני אדם. ב. אין סיבה שאדם נכה לא יבנה מאותו מספר נקודות שממנו נבנה אדם רגיל. הוא לוקח חסרונות אחרים, פיזיים, אבל זה הכל. הוא יוציא אותם על דברים אחרים. יש הבדל בין שוויון- מה שלא קיים- לאיזון- מה שצריך להתקים.

panters

New member
אז לאיזון אין משמעות

כי אם איזון זה מה שצריך להתקיים כדי שיהיה שוויון אז זה גם לא ממש נכון. שחקן תפקידים מתחיל לא יתרעם אם הקוביה נתנה לו ציון תכונה נמוך ולשחקן אחר גבוה. כי כך הראו הקוביות. אותו שחקן יתרעם מאוד אם המנחה יחליט שיש לו 4 נקודות פחות לחלוקה בין המיומנויות בגלל הרקע שהשחקן בנה לדמות לעומת מישהו אחר. זה לגבי א. לגבי ב. יש סיבה מאוד טובה שאדם נכה לא יקבל את אותם הנקודות כמו אדם רגיל. נניח שלצורך העניין אתה מחלק 100 נקודות מיומנות לאדם רגיל. מדוע לאדם רגיל יש את כל המיומנויות האלה? כי הוא למד. השקיע מכל זמנו ומרצו ולמה. אדם נכה לעומת זאת לא יוכל להשקיע את כל זמנו רק בלימודים. עליו לטפל בעצמו ולדאוג לבריאותו ולכן יהיו לו פחות נקודות מיומנות ולו רק בגלל העובדה שהוא למד פחות...

IceL

New member
תנזה להבין את הקונצפט

בשיטת הגיבור, 150 נק' מייצגות דמות שלמה. לא רק מיומנויות, ה-כ-ל. 75 נק' הם הבסיס שכל בן אדם נבנה עליהם. עוד 75 נק' מתקבלות מלקיחת חסרונות. אדם נכה יקח חסרונות פיזיים מסויימים. אנשים אחרים יקחו דברים אחרים. מה אפשר לעשות עם הנק' הללו? א. לקנות תכונות מעבר לסף ההתחלתי. ב. לקנות מיומנויות, הטבות וכשרונות. ג. לקנות כוחות, איכן שזה מתאים. אתה עדין לא מבין שהשיטה לא אמור להגביל את השחקן בשביל להעניק לדמות של הגיון. היא אמורה לתת לו את כל האפשרויות בעולם ולסמוך עליו שהוא יבנה את ההגיון הפנימי של הדמות שלו.

panters

New member
מי דיבר על הגבלה?

אני מדבר על זה שלא צריך להיות איזון במשחקי תפקידים השיטה עצמה לא קשורה לזה בכלל. אני בא ואומר אם אתה מסתכל על שיטת הגיבור הזו שלך, הרי שלא כל השחקנים צריכים לקבל 150 נקודות. 150 נקודות עשויות לייצג אדם ממוצע אבל אני מכיר לא מעט אנשים שהם מעל הממוצע. שלמשל גם נראים טוב, גם חכמים ונבונים ובעלי אישיות נפלאה. יש לי חבר קפואריסט שאני יכול בקלות לתת לו תכונות (של D&D) של 14+ בכוח זריזות וכושר. כמו כן הוא ממש נבון אז הוא בקלות יקבל גם תבונה גבוהה וכן הוא נראה כל כך טוב שבנות ובנים נופלים לרגליו (המראה שלו מאוד מאוד מזכיר לי תמיד את לגולס :)) כך שגם הכריזמה שלו די גבוהה. בנוסף כמו שאמרתי הוא בעל מיומנויות בתחומי הלחימה (קפוארה) וכן בעל ידע באומנויות ומדעים מדוייקים (נכון שהוא נשמע מושלם? אני חושב שהוא הכי קרוב לזה שאני מכיר). בשביל ליצור דמות שמקבילה לו, צריך יותר מ- 150 הנקודות שהקצאת. ולא הוא לא בדרגה כל כך גבוהה...

IceL

New member
קודם כל...

החבר שלך לא למד הכל בבת אחת. בטוח יש לו מספר של נקודות נסיון. שנית, יש טבלה בתחילת ספר השיטה שנותנת מספר נקודות מומלץ לדמות עפ"י סוגה. למשל, בן אדם רגיל מתחיל עם 0 נקודות בסיס, ורק מקבל 25 נקודות מחסרונות שהוא לוקח. בן אדם מיומן מקבל 25 בסיס ו-25 חסרונות. בן אדם יוצא דופן מקבל 50 ו-50. דמויות ברמה הירואית, שאלו הדמויות שאני משחק איתם, מקבלות 75 ו-75. סופר-גיבורים ברמה נמוכה מקבלים 200 ו-150. ועדין לא הצלחת לשכנע אותי למה הדמויות לא אמורות להיות שוות מבחינה מכאנית. שבונים דמות מתחילה במו"ד (לדורותיה), גם אז היא זהה לדמויות האחרות בקבוצה מבחינת רמת כוח.

panters

New member
הסברתי לך

בגלל שזה פחות ראלי במציאות לא כל בני האדם מתחילים מאותה הנקודה. זאת אומרת שאם תיקח שני בני אדם רגילים ייתכן שלאחד מהם יהיו "2 נקודות בסיס" ולא 0.

IceL

New member
אבל...

זה לא המציאות. זאת שיטה. כמו שאמרתי קודם, יש הבדל בין "שוויון בין בני אדם" שאינו קיים למציאות, לבין "איזון בין דמויות" שצריך שיהיה קיים בשיטה.

panters

New member
אז זהו בדיוק שזה לא נכון

לא צריך שיהיה איזון בין הדמויות. גם במציאות אין לך איזון. ובמשחק תפקידים אתה מנסה לדמות את המציאות עד כמה שניתן. (ואוי לך עם תכניס לי עכשיו את המילה קסם לרעיון כי זה ממש לא קשור) האיזון נמצא במשחק כדי ששחקן א' לא יגיד "למה שחקן ב' קיבל יותר". אבל שחקן ברמה מתקדמת מספיק מבין שאין באמת דבר כזה. (השחקן שיבין את זה בסופו של דבר הכי טוב לדעתי זה זה שמבין את שיטות ה- DICELESS וחופשיטה למינהן)

IceL

New member
טוב, הדיון הוא עקר

אנחנו לא מסכימים על דבר מהותי, וזה ששיטת המשחק צריכה/ לא צריכה לדמות את המציאות. אז בוא נסיים את זה כאן.

panters

New member
למה לסיים דיון שיש מה להגיד בו?

למה אתה חושב שיטת משחק לא צריכה לדמות את המציאות?

panters

New member
ובהנחה שזה כן סיפור גדול

אז ה"עונשין" עשוי להיות בצורת דברים שלא משפיעים על הדמות ישירות בהקשר לתכונה (כמו למשל לדרוש מהדמות עוד נסיון כמו שכבר הסברתי כדי לעלות דרגה)

מירטל

New member
נתחיל בהתחלה.

א. הכר את החוקים והיה עקבי והוגן - אמרתי את זה פעם אחת ואני אגיד את זה שוב - במשחקי תפקידים ספר החוקים הוא אולי התנ"ך, אבל השה"מ הוא האלוהים. אני לא ממליצה על לדעת בעל פה את החוקים ואת כל השטויות, אלא להצמד למה שאתה מחליט ותמיד ( אבל תמיד) לתת לשחקנים סיכוי הוגן, החלט איזה חוקי בית אתה מאמץ ובאילו מקומות אתה משנה את החוקים שבספר, אבל תהיה עקבי והנהג את אותם חוקים לדב"שים ולד"שים כאחד. ב. באיזה סגנון השחקנים שלך משחקים? אימה? מו"ד קלאסי? חתוכתם וחסלתם ( לא שאני חושבת שיש הבדל גדול בין שני האחרונים...)? דע את השחקנים שלך ואת דמויותהם, אפילו אם זה אומר "בזבוז" פגישת משחק שלמה רק על בנית דמויות והכנה להרפתקאה. ג. אבל לפני כן, החלט באיזה עולם אתם משחקים - אם השחקן שלך ישחק אלף ברברי, האם תוכל להגיד לו שהוא הגיע משבט מסויים? אם הדמות שלך תרצה לשחק כוהן, האם הוא יהיה כוהן של אל המלחמה או של ת'ור? כמובן, כאן נכנסים כל עזרי מו"ד למנהם, הרבה יותר קל לעשות זאת כאשר יש לך כבר עולם בנוי. ד. בנה את ההרפתקאה, וזכור - לפעמים פחות זה יותר. החלט אילו מפלצות הדמויות יפגשו, איזה דב"שים מעניינים וחשובים יש שם? הדבר הכמעט הכי חשוב שאני יכולה להגיד לך, זה שכל דמות צריכה לקחת חלק שווה בהרפתקאה, אל תבנה על דמויות יחידה שתעביר אותן בשלום - אל תבנה הרפתקאה שמבוססת על קרבות אם יש לך רק לוחם אחד בחבורה. ה. התכונן לבלתי צפוי - אם לשחקנים שלך יהיו רעיונות יוצאים דופן ( ואם לא יהיו להם כאלה - תחליף קבוצה!) תדע איך להתמודד איתם. זהו ביינתיים.

IceL

New member
בעניין עולמות...

אם אתה חסר וכסף (או סתם לא מוצא משהו בעניין לקנייה) יש מספיק עולמות שמתפרסמים ברשת. קצרה ידי מלעזור במציאתם, אבל באתר המגדל הלבן תוכל למצוא קישורים לכמה מהם, כולל את ואנור, העולם שלי.

panters

New member
הערה בנוגע לב'

כל מי שמתייחס למו"ד קלאסי כאל מערכת חתוכם וחסלתם סובל ממגרעת המנחה הגרוע או מאי יכולת לשחק משחק תפקידים ברמה גבוהה. כל מערכת משחק למעט אולי (ואני מדגיש אולי!) חופשיטה יכולה בקלות לההפך למערכת חתוכם וחסלתם. המערכה לא תהפך לכזו אם המנחה איכותי והשחקנים ישחקו דמויות ריאליות ולא דמויות מסרט מצויר.

panters

New member
הסתייגתי מחוסר התנסות

אתה יודע שלא התנסיתי בחופשיטה עצמה ואני מניח שגם אותה אפשר להפוך ל-חתוכתם וחסלתם אבל זה משום מה נראה לי קשה יותר מאשר השיטות הנומריות... (אני צודק?9

למעלה