נתחיל בהתחלה.
א. הכר את החוקים והיה עקבי והוגן - אמרתי את זה פעם אחת ואני אגיד את זה שוב - במשחקי תפקידים ספר החוקים הוא אולי התנ"ך, אבל השה"מ הוא האלוהים. אני לא ממליצה על לדעת בעל פה את החוקים ואת כל השטויות, אלא להצמד למה שאתה מחליט ותמיד ( אבל תמיד) לתת לשחקנים סיכוי הוגן, החלט איזה חוקי בית אתה מאמץ ובאילו מקומות אתה משנה את החוקים שבספר, אבל תהיה עקבי והנהג את אותם חוקים לדב"שים ולד"שים כאחד. ב. באיזה סגנון השחקנים שלך משחקים? אימה? מו"ד קלאסי? חתוכתם וחסלתם ( לא שאני חושבת שיש הבדל גדול בין שני האחרונים...)? דע את השחקנים שלך ואת דמויותהם, אפילו אם זה אומר "בזבוז" פגישת משחק שלמה רק על בנית דמויות והכנה להרפתקאה. ג. אבל לפני כן, החלט באיזה עולם אתם משחקים - אם השחקן שלך ישחק אלף ברברי, האם תוכל להגיד לו שהוא הגיע משבט מסויים? אם הדמות שלך תרצה לשחק כוהן, האם הוא יהיה כוהן של אל המלחמה או של ת'ור? כמובן, כאן נכנסים כל עזרי מו"ד למנהם, הרבה יותר קל לעשות זאת כאשר יש לך כבר עולם בנוי. ד. בנה את ההרפתקאה, וזכור - לפעמים פחות זה יותר. החלט אילו מפלצות הדמויות יפגשו, איזה דב"שים מעניינים וחשובים יש שם? הדבר הכמעט הכי חשוב שאני יכולה להגיד לך, זה שכל דמות צריכה לקחת חלק שווה בהרפתקאה, אל תבנה על דמויות יחידה שתעביר אותן בשלום - אל תבנה הרפתקאה שמבוססת על קרבות אם יש לך רק לוחם אחד בחבורה. ה. התכונן לבלתי צפוי - אם לשחקנים שלך יהיו רעיונות יוצאים דופן ( ואם לא יהיו להם כאלה - תחליף קבוצה!) תדע איך להתמודד איתם. זהו ביינתיים.