איראן החדשה

XUXA141

New member
בפעם האחרונה (וגם זה יותר מדי)

לידה היא לא רק ארוכה, כואבת וקשה אלא שהיא גם מזיקה וקשה להתאושש ממנה ולחזור לחיים נורמלים, לעומת הפלה. לעומת זאת ממוות אי אפשר להתאושש בכלל. אתה לא יכול להשוות בין אלף לבית על ידי המצאת גימל קשה יותר. זה לא הולך ככה. כמו שכתבתי למעלה, אתה עושה רושם של מתחכם שמטרתו רק להרגיז.

aaa123

Member
ממוות העובר אכן לא יכול להתאושש כלל

כך שאפילו כאשר מניחים שהעובר פחות חשוב מהאם (אבל בכל זאת חשוב) אז זה עדיין לא ברור מה עדיף כי לא מדובר בנזק שווה לעובר ולאם. במקרה שהיה מדובר בבחירה בין חיי האם וחיי העובר אז אני חושב שיש הסכמה כללית שחיי האם עדיפים.

אלי ו.

New member
הסכמה כללית לא תשיג אף פעם

יש נוצרים פונדמנטליסטים הרואים בעובר אדם בעל זכויות מזמן ההפריה יטענו שאין שום סיבה להעדיף את חיי האם על חיי העובר. בפורום הזה אני חושב שתקבל הסכמה כללית שבבחירה בין חיי (או אפילו בריאות) האם לחיי העובר, חיי האם קודמים.

XUXA141

New member
הדיון הוא על טובת האם כרגע.

ונא לזכור שהיא בחודש שלישי בלבד, בו ה"עובר" הוא כמה תאים בודדים.

moran f

New member
לא ממש נכון

בחודש השלישי העובר הוא יותר מכמה תאים בודדים. אני גם לא מבינה מאיפה באה ההחלטה שלידה הרבה יותר קשה מהפלה. מבחינה פיזית, גם בהפלה יש סכנות, זה לא בדיוק עקירת שן (כן, גם אז יש סכנות). מבחינה רגשית אני די בטוחה שכל אחת תראה את זה קצת אחרת ואי אפשר לקבוע משהו באופן גורף לכולן.

XUXA141

New member
שאלי רופא פשוט.

הליך רפואי של הפלה, במיוחד בחודשים הראשונים הוא קל פיזית ומעשית יחסית להריון ולידה. אף הפלה לא נמשכת תשעה חודשים, אף הפלה לא כרוכה בשינויים גדולים בגוף ואף הפלה לא כרוכה בלהוציא משהו בגודל כדורגל מהגוף (בניגוד לגודל החומר שמוצאים בהפלה). ושוב, אם היתה לך ילדה בת 13 בהריון - מה היית מעדיפה בשבילה כטוב יותר עבורה - שתפיל או שתלד את התינוק על כל הכרוך בזה?

moran f

New member
לא צריך לשאול

ואני מדברת גם על הקושי הנפשי - אני לא חושבת שהפלה היא דבר קל לרוב הנשים. אם הייתה לי ילדה בת 13 בהריון הייתי שוקלת את המקרה לגופו - בהתאם לילדה (הרי לא כל בנות ה-13 מפותחות גופנית באותה מידה, גם אם הן מסוגלות להיכנס להריון, שלא לדבר על התפתחות רגשית. בגיל 13 אני מניחה שכן הייתי יושבת עם הילדה, מסבירה לה, שואלת מה היא מרגישה וחושבת ורק אחרי כל זה מחליטה. ולא, אני לא יכולה להגיד עכשיו מה הייתי מחליטה.

XUXA141

New member
את רוצה להגיד לי..

שיש איזה אחוז מסוים של סיכוי שתעודדי את הבת שלך להשאיר את ההריון ( ובכך גם להרוס לה את הלימודים למשל, כי היא הרי לא תלך לכיתה ו' עם בטן של חודש שמיני, לא יהיה לה ראש ללימודים כשהיא צריכה תיכף ללדת ולא בטוח כמה זמן יקח לה להתאושש פיזית ונפשית)?

moran f

New member
13 זה כיתה ו'?

ואגב, זה שאת ממשיכה להתנהג כאילו הפלה זה משהו לא הרבה יותר מסובך מעקירת שן רגילה לא הופך את זה לנכון. אני פשוט מסרבת לתת תשובות מראש - אני באמת לא מאמינה שיש תשובה אחת שמתאימה לכולם. כן, אם אני ארגיש שהפלה תהיה גרועה יותר בשבילה אני לא אעשה לה את זה. מדהים, לא?

אלי ו.

New member
זהו, שלא יודעים

תראי שושה, גם אני בתור אב, אם הייתי במצב כזה הנטיה שלי היתה לכוון הפלה בגלל שכמוך אני מאמין שמדובר בטראומה פחותה לילדה בת 13 מאשר הריון ולידה. יחד עם זאת, הכל תלוי באיך לדעתי ההפלה או הלידה תפגע בילדה. אני לא יכול לומר לך בכנות שלכל ילדה בכל מצב עדיף להפיל. אם היא ילדה עם מצפון מפותח שמאמינה באמת ובתמים שההפלה היא רצח ואני אחשוש שבשל כך הפלה תגרום לה לטראומה קשה יתכן ואשקול לאפשר לה ללדת. לא ראיתי אף אחד בשירשור הזה שחושב שבית המשפט טועה בכך שלקח את האחריות מהילדה. כולם כאן כתבו שזו אינה החלטה של הילדה. הענין הוא שאת היחידה שחושבת שבכל מקרה, לכל ילדה, בכל מצב הפלה היא הפתרון היחיד.

aaa123

Member
לא כתבתי שזאת לא החלטה של הילדה

לדעתי בנושא הזה ההחלטה הסופית צריכה להיות של הילדה. אפשר לנסות להשפיע עליה אבל אני מתנגד לכל כפיה פיזית(או כפיה שתעשה הפלה או כפיה שתלד על ידי מניעה פיזית ממנה לעשות הפלה)

אלי ו.

New member
האם אתה עקבי?

האם לדעתך זכותה של אותה ילדה על גופה מוחלטת? מה היית עושה לילדה בת 13 הסובלת ממצב בריאותי המחייב ניתוח כדי להציל את חייה אבל מסרבת לעבור אותו בגלל שהיא מפחדת מניתוחים? גם אחרי שניסית לשכנע אותה היא עומדת בסירובה. האם, בתור אביה, לא תכפה עליה את הניתוח שיציל את חייה? ולחלופין, הילדה בת 13 ורוצה ניתוח להגדלת השדיים, היא מצאה מנתח עלום וחסר מצפון שמוכן לבצע את הניתוח, האם תמנע ממנה פיזית את הניתוח? ברגע שתסכים איתי שיש מצב בו על ההורה לכפות את דעתו על הילד, כל מה שישאר לנו לדבר זה עד כמה אנחנו מוכנים למתוח את גבולות האוטונומיה של הילד ובאיזו נקודה, אנחנו כהורים רשאים וחייבים להתערב. (דיון משעמם ולא עקרוני)

aaa123

Member
אני עקבי ולא אמרתי שאין מקרים

שצריך לכפות על הילד משהו. דיברתי ספציפית על המקרה של הפלה. אין לי ויכוח שאם ניתוח דרוש להצלת חיים של ילד צריך לכפות את הניתוח גם בניגוד לרצון הילד. אין לי גם ויכוח שלא צריך להרשות לילדה לעשות ניתוחים מיותרים בגופה.

אלי ו.

New member
אם זו לא עמדה עקרונית

ואתה מסכים שלהורים יש סמכות אחרונה על הילדה, מדוע אתה חושב שבמקרה וההורים בטוחים שרצון הילדה להמשיך בהריון (למשל) יגרום לנזק, לעומת כפית הפלה אסור להם לכפות את הענין. אין לנו וכוח שצריך מאוד להשתדל לשכנע את הילדה ובהחלט בהחלטה יש להתחשב ככל הניתן ברצונה ובדעותיה, אבל בסופו של דבר ההחלטה היא של ההורים ולא של הילדה.

aaa123

Member
במקרה שברור שהחלטה בניגוד לרצון

הילד היא החלטה נכונה אז אין לי ויכוח שרצון הילד לא צריך לקבוע. המקרה של הפלה הוא לא מקרה שאני יכול להצביע על בחירה כלשהיא ולהגיד שהיא הבחירה הנכונה ,ויש שיקולים ל2 הצדדים. מכיון שכך,לא ברור שהחלטה בניגוד לרצון הילדה היא החלטה נכונה ,ולכן אני חושב שלא צריך לכפות החלטה כלשהיא על הילדה.

aaa123

Member
לינק להודעה של אוגוסטוס בנושא זה

הגישה שמתייחסת לעובר כמו אל תינוק שנולד היא לא גישה שנתמכת רק על ידי דתיים,והנה הודעה ישנה של אוגוסטוס שתומכת בה. אני חושב שהמינימום שאנו חייבים לעשות הוא לא להכריח מישהיא לעשות הפלה במקרה שהיא חושבת שהפלה מבחינה מוסרית זהה לרצח תינוק שנולד. אני לא חושב שהשאלה מה מוסרי ומה לא מוסרי היא שאלה שיש עליה תשובה חד משמעית ,ואני חושב שבנושאים שיש ספק יש לאפשר חופש בחירה לאנשים. אגב האם במציאות יש מקרים שהחוק כפה על ילדה או אישה הפלה נגד רצונה?

למעלה