איראן החדשה

אורי 0

New member
איראן החדשה

רשויות הרווחה בפלורידה לא הצליחו למנוע מילדה בת 13, הנמצאת בחסותן, להיכנס להריון - אבל כן הצליחו למנוע ממנה לבצע הפלה.

Ergil

New member
זה בהחלט מעניין

אני תוהה מה שושה חושבת בנושא.

XUXA141

New member
אני בראש מעייניך? ../images/Emo13.gif

מחמיא. ולעצם הענין - כפי שכתבתי בפורום אחר בתפוז שהביא את הענין הזה. זה שמכריחים אישה או ילדה ללדת זה אונס בפני עצמו. מכריחים אותה לעשות משהו שהיא לא רוצה, ושולטים על גופה. למעשה זה לא שונה ממפלגות שמרניות מסוימות אצלנו שהיו מתות לבטל כל אפשרות הפלה. אישה רשאית להחליט אם היא רוצה ללדת או לא, ובטח שאם מדובר בילדה קטנה . המצחיק הוא הטיעון של אלה שאוסרים עליה להפיל. הם טוענים שהיא לא ברת שיקול דעת להחליט על הפלה, אבל משום מה יש לה שיקול דעת לפעולה קשה וארוכה ומכאיבה פי כמה כמו הריון ולידה, שסופה אכזרי עוד יותר מכיוון שתינוקה ילקח בוודאי לאימוץ. מה חשבת שאני אגיד? תמהתני?

אורי 0

New member
../images/Emo8.gifגם אני חשבתי עליך

רציתי להראות לך שיש קצת איראן בכל מיני מקומות.

Ergil

New member
בזה שזו דעתך לא היה לי ספק

תהיתי איך זה מסתדר עם כל הדיבורים שלך על זה שלילדים אין שיקול דעת וכו'.

XUXA141

New member
אני עדיין באותו קו.

לילדים אין שיקול דעת, בטח שלא בגיל הזה. אבל במצב של הילדה הזו - כשהבחירה היא בין להפיל או ללדת, אז הנזק של הריון ולידה גדול פי כמה מהנזק של הפלה, ולכן הפלה היא הרע במיעוטו. ילדה לא יכולה אולי להחליט על הפלה אבל היא בטח לא יכולה להחליט על הריון ולידה.

Ergil

New member
היא לא צריכה להחליט על הריון ולידה

הריון ולידה זה מה שיקרה אם היא לא תחליט כלום.

אורי 0

New member
זו עדיין החלטה

הבעיה היא שכשרשויות הרווחה מחליטות בשבילה שהיא לא צריכה לעשות הפלה, הן מחליטות בשבילה שהיא כן צריכה ללדת - נגד רצונה. ההחלטה הזאת התקבלה להערכתי לא מטעמים של טובת הנערה, אלא מטעמים דתיים. לו הבת שלי היתה נכנסת להריון בגיל הזה, הייתי מעדיף שהיא תפיל (כמובן שקודם לכן צריך לקדם שימוש באמצעי מניעה, דבר שלא עושים בארה"ב, שוב מטעמים דתיים).

Ergil

New member
הם מחליטים

על בסיס מה שהם רואים כטובת הנערה - עדיף לידה מרצח.

XUXA141

New member
זו לא טובת הנערה!

קודם כל זה לא רצח. העובר איננו אדם, בטח שלא בשלושה חודשים הראשונים. האמריקאים למעשה מודים בזה כשבהמשך הכתבה כתוב שלילדה בת 13 בעיקרון מותר להחליט על הפלה ואפילו לא צריך ליידע את ההורים. דבר שני, גם אם זה היה "רצח" , זה "רצח" של עובר וזה אם כבר לטובתו ולא לטובת הנערה. אף אחד כאן לא חשב בכלל על הנערה . גם לא אתה. אני בטוחה שאם הבת שלך בת ה13 תיכנס להריון אתה תאסור עליה להפיל כי "זה רצח"... נכון?

Ergil

New member
עברית קשה שפה?

הם פועלים לפי טובת הנערה מנקודת המבט שלהם. לדעתם זה רצח ולדעתם אם הנערה תרצח את העובר שלה היא תלך לגהנום.

XUXA141

New member
זו כפיה דתית ואף אונס.

במדינה דמוקרטית אסורה כפיה דתית כזו. במיוחד כשזה על גופה של ילדה שזה יגרום לה נזקים גדולים. זה כמו ששורפים אלמנות בהודו, גם זו כפיה דתית על גופן של נשים, אז זה בסדר? מה עדיף שהיא "תלך לגהינום" או שהיא תחיה כבר עכשיו בגהינום? (אגב, מענין אם כל תומכי ההריון הנ"ל היו תומכים בו גם אם זו היתה הבת הפרטית שלהם...)

Ergil

New member
מעניין מאוד

אז ההחלטה של שירותי הרווחה היא כפיה דתית אבל אם הנערה היתה דתיה והייתה נכפת עליה הפלה זו לא הייתה כפיה דתית, נכון?

XUXA141

New member
אתה סוטה מהנקודה.

קודם כל זו כפיה דתית כי הדת היא הקובעת שהעובר "שווה" יותר מאמו. ( בנצרות). לא משנה אם הנערה דתיה או לא, זו עדיין כפיה בגלל סיבה דתית.

Ergil

New member
מה דעתך לענות את השאלה?

אם הנערה הייתה דתיה והאנשים משירותי הרווחה היו חילוניים והם היו כופים עליה הפלה זה היה בסדר מבחינתך?

XUXA141

New member
עניתי.

בכל מקרה זו כפיה דתית כי המניע של שרותי הרווחה במקרה הזה היה דתי. לא משנה אם הנערה דתיה, נוצריה, ערביה או מהחלל החיצון. בשורה התחתונה יש שתי עובדות - 1. ילדה בגיל הזה לא מסוגלת להחליט על שום דבר ולכן צריך שיחליטו בשבילה. 2. הפלה הרבה יותר קלה פיזית ונפשית מהריון ולידה ולכן תמיד עדיפה על הריון ולידה למען בריאותה הפיזית והנפשית של הילדה. בכל מקרה "כופים" עליה משהו - או ללדת או להפיל, כך שעדיף לפחות לבחור במה שיגרום לה הכי פחות נזק.

Ergil

New member
ברור שאת לא מבינה עברית

נאלץ לדחות את הדיון עד שתפתחי מידה סבירה של הבנת הנקרא.

XUXA141

New member
ברור שאתה רק מעונין לעשות צחוק.

אתה בצורה ברורה ושקופה בכוונה נטפל למילים והופך אותן למעוותות, מיתמם כאילו אין מחר ובאופן כללי נשמע כאילו שאתה רק רוצה לעשות פרובוקציות. כן, כולם סתומים, כולם אדיוטים ורק אתה החכם היחיד. שיהיה לך לבריאות.

Ergil

New member
אני לא יודע לגבי כולם

אבל אם "לא מבינה עברית פשוטה" שקול ל"סתומה" את בהחלט מתאימה להגדרה.

XUXA141

New member
טוב, אין טעם לדבר לקירות.

ברור שהמטרה שלך היא סתם להרגיז. אני לא משתתפת יותר במשחק שלך. כשתיהיה רציני תקבל תשובה רצינית ( וגם אז רק פעם אחת. אם לא הבנת פעם אחת אני לא טורחת להסביר לך שוב).

למעלה