איראן החדשה

Ergil

New member
גם את זה לא אמרתי

את בטוחה שאת מדברת עם האדם הנכון?

XUXA141

New member
להלן ציטוט.

"לי באופן אישי אין שום סימפטיה לאישה מוכה שנשארת מוכה עד שהיא נרצחת." בדבריך הקודמים הדגשת וחזרת שעד שלא קושרים בן אדם לכיסא בשלשלאות, הוא עושה מה שהוא עושה מרצון חופשי, ובכך התעלמת ממליון לחצים, איומים והפחדות, יחד עם בטחון עצמי שמורד לקרשים, שגורמים לאישה להשאר, ובסוף להרצח. למעשה מה שאמרת זה שהיא נשארת מרצון חופשי ( היות ושוב, היא לא נקשרת לכיסא בכוח) ולכן אם היא נרצחת, כנראה זה מרצונה החופשי ולכן אין בעצם מה להאשים אף אחד.

aaa123

Member
קודם כל גם אם מישהוא מבקש

שתרצחי אותו אז אסור לך לרצוח אותו,ולכן הטענה שאין להאשים אף אחד נופלת. דבר שני הוא דיבר על מה שהיא עושה. העובדה שמכים אותה או אפילו רוצחים אותה זה לא חלק ממה שהיא עושה אלא חלק ממה שהוא עושה. דבר שלישי:לפי ההגדרה של ארגיל רצון חופשי זה כל עוד לא קושרים אותך. לפי ההגדרה של ארגיל אם שודד יגיד לו שאו שיתן את הכסף או שירצח אותו ,והוא יחליט שעדיף לו לתת את הכסף אז הוא נתן אותו מרצונו החופשי כי היתה לו ברירה של הסתכנות ברצח. זה לא אומר שהשודד לא אשם לדעתו.

XUXA141

New member
אם נמשיך את הדוגמא..

אז אין לך מה ללכת למשטרה אחרי שנשדדת כי הרי נתת את הכסף מרצונך החופשי כמו שאת נותנת לילד שלך כסף לדמי כיס.

Ergil

New member
אם נמשיך את הדוגמא

נתת את הכסף מרצונך החופשי אבל לכוון אקדח אל מישהו ולדרוש ממנו כסף זה עדיין פשע.

XUXA141

New member
חוק לא מכסה כל איום..

ואם מישהו יגש לאחותך בת ה16 ויגיד לה שאם היא לא תשכב איתו הוא יפיץ עליה שמועות שהיא זונה, ובעקבות כך היא "תסכים מרצונה החופשי" לשכב איתו, זה רצון חופשי?

Ergil

New member
כן, זה רצון חופשי

אבל אני מקווה מאוד שלאחותי יש יותר שכל מזה.

Ergil

New member
אם היא יודעת

שאם היא תשאר היא תרצח והיא נשארת אז היא בחרה למות. לרוב האנשים אין יכולות נבואיות כאלה. בכל אופן, גם אם אדם מבקש ממני להרוג אותו זה עדיין בניגוד לחוק להרוג אותו, כך שלא משנה איך תנסי לעוות את מה שאמרתי שום דבר לא יצא לך מזה.

XUXA141

New member
כשאדם נשאר עם בעל מכה

והוא לא אדיוט לגמרי, הוא יודע שזה רק יהיה גרוע יותר ויותר, או שלפחות ימשיך באותה שיטה ( האם אתה אומר שאם היא מוכה עכשיו ונשארת ותמשיך לספוג מכות כמו שהיה עד עכשיו, סימן שזה בסדר מצידה?) אתה אמרת בפירוש שהדרך היחידה שזה לא רצון חופשי, זה אם האדם קשור בשלשלאות לכיסא. כלומר בכל מקרה אחר כגון סחטנות, איומים, ניצול פחד, ניצול מעמד וכו', זה מרצונו החופשי של הקורבן ולכן אין מה להאשים את הצד השני ( שהרי הקורבן מסכים לזה בזה שהוא נשאר, לא?)

Ergil

New member
באמת תהיתי לא פעם מה אחוז

האידיוטיות הגמורות בין הנשים המוכות, אבל זו כבר שאלה אחרת. כבר הסברתי לך בדוגמאות של רצח ושוד ומכיוון שאני מנסה להיות סבלני אני אנסה להסביר לך גם בדוגמא של מכות, אם כי אם עדיין לא הבנת את זה כנראה לא תביני גם הפעם. אם אני ניגש ברחוב אל מישהו ומבקש ממנו לשבור לי את היד והוא עושה את זה הוא לא פחות פושע מאדם ששובר לי את היד בלי שאני אבקש ממנו. במקרה של אישה מוכה אין פה אפילו בקשה מפורשת, רק השלמה עם המצב.

aaa123

Member
הוא בסך הכל אמר שאין לו סימפטיה

לאישה מוכה שלא עוזבת את הבית למרות שהיא יכולה פיזית לעשות את זה. הוא לא אמר שמה שעשה הגבר שהיכה אותה מוצדק,והוא לא אמר שכשופט היה מזכה אותו.

XUXA141

New member
ראה תגובות קודמות בהן נאמר..

שהדוגמניות בחרו להיות שם מרצונן החופשי ואף להתפשט מרצונן החופשי, וזה נאמר כדי להגיד שאין להן סיבה להתלונן מכיוון שהן מרצונן ולכן כל מה שעשו להן שם זה מרצונן. עכשיו, תחליף את "להתפשט" ל"להיות מוכה" או "להיות נרצחת" וקיבלת בדיוק את זה - שאישה שלא נקשרת לכיסא ועדיין נשארת שם, כנראה רוצה בזה.

XUXA141

New member
אני לא מבינה למה צריך פרשנות.

בכל מקרה צריכה להיות כפיה כי לילדה בגיל הזה, במיוחד עם רקורד ההתנהגות הזה, אין שיקול דעת. נקודה. עכשיו, אם כבר כופים עליה משהו , עדיף שזה יהיה משהו קל ופשוט יחסית ולא משהו מזיק וטראומטי הרבה יותר. מה כל כך קשה להבין כאן? כמו שלא שואלים ילד אם לתת לו חיסון או לא, כי זה לטובתו ועדיף מהאופציה של מחלה קשה בהמשך, כך גם במקרה הזה, זה בדיוק אותו דבר!

אלי ו.

New member
אם הייתי ילדה בת 13 לא הייתי רוצה

שאת תהיי אחראית עלי. את דתיה בדיוק כמו אלה שאוסרים עליה להפיל. השאלה אם לעשות הפלה או לא זכאית ליותר מתשובה אוטומטית. ברור מעל לכל ספק שלילדה בת 13 לא צריכה להיות הזכות הבלעדית להחליט אם לעשות הפלה או לא. לכולנו ברור שאין לה זכות להחליט אם לעשות ניתוח פלסטי לאף, או שאיבת שומן מכיון שהיא צעירה מדי. התשובה לשאלה אם להפיל או לא צריכה להיות תלויה בהכרות מעמיקה עם הילדה והתיעצות עם אנשי מקצוע. אם מדובר בילדה שמאמינה בכל ליבה שהפלה היא רצח (גם אם שושה לא מסכימה איתה) בהחלט יתכן שכפית הפלה עליה תגרום לה לטראומה רצינית ועדיף היה לאפשר לה ללדת. לעומת זאת, אם זה אינו המצב נראה שהפלה היתה עדיפה. אבל שיקול כזה אסור שיעשה מטעמים אידיאולוגיים של המטפלים בייחוד במדינה המאפשרת בחירה.

XUXA141

New member
היית נותן לבת 13 לנהוג?

או לשלוט על כרטיס האשראי שלך באופן חופשי? ילדה בת שלוש עשרה לא מסוגלת לעשות החלטות בסדר גודל כזה. ילדות בגיל הזה רואות כוכבי רוק ומתעלפות, מסוגלות לעשות דברים בגלל לחץ חברתי כמו עישון, סמים או נהיגה לא חוקית ומסוגלות לבזבז הון בכרטיס אשראי כי הן לא מבינות את משמעות ערך הכסף. הילדה הספציפית הזו עוד מגדילה לעשות כשהיא פוגעת בעצמה למשל על ידי בריחה ממוסדות וחוסר אחריות מוכח וברור. לילדה כזו לא הייתי נותנת לגדל כלב, אז להכנס להריון וללדת?

XUXA141

New member
עניתי לך במדויק.

ילדה בת 13 יכולה להאמין בכל ליבה שסנטה קלאוס קיים. אז? לילדה בגיל הזה, לא משנה כמה שהיא בוגרת, אין שיקול דעת בנושא כל כך רציני כמו הנושא הנדון. כמו שלא היית נותן לה לנהוג, כמו שלא היית נותן לה חשבון בנק חופשי, כך אין לה יכולת להחליט מה טוב עבורה בנושא כל כך קריטי וכל כך משפיע על כל החיים.

אבל טראומה לכל החיים זה בסדר?

ואם הילדה אכן מאמינה שהפלה זה רצח והיא תלך לגיהנום? האם צריך לשים אותה במצב הזה? ואולי בהפלה חלילה משהו יסתבך והיא לא תוכל ללדת בבגרות - את תתני לה דין וחשבון? בהחלטה כל כך גורלית לגבי העתיד שלה היא בהחלט צריכה להשתתף. צריך אומנם לדעתי ייעוץ וליווי של מבוגר אבל לא התעלמות מוחלטת מהנערה.

aaa123

Member
לפחות בקטע של הגהינום אז גם

אם מניחים שהילדה חושבת שהפלה היא רצח, אז אני לא חושב שלפי אמונתה היא תגיע לגהינום אם אחרים ירצחו לה את העובר. אני חושב שבמקרה שמכריחים אותה לעשות הפלה, אז לפי אמונתה אלו שהכריחו אותה לעשות הפלה ילכו לגהינום ,ולא היא. חוץ מזה אני מסכים איתך,וברור שהרעיון של כפית הפלה יכול להביא לצרות אחרות.

למעלה