איראן החדשה

aaa123

Member
דוגמה מצויינת איך לא מנהלים דיון

1)ארגיל שואל שאלה שהתשובה לה היא כן או לא. 2)שושה לא עונה לשאלה למרות שאפשר להסיק את התשובה שלה לשאלה מהודעותיה (אני הבנתי ששושה בעד כפית הפלה גם במקרה שהילדה נגד הפלה אבל כנראה שארגיל רוצה שהיא תכתוב את זה במפורש ,ולא תכתוב רק דברים מהם אפשר להבין שזאת דעתה). 3)ארגיל מאשים את שושה באי הבנת הנקרא(במקום פשוט להתעקש ששושה תענה כן או לא ישירות לשאלה).

Ergil

New member
לא.

ברור מהתשובה של שושה שהיא לא קראה או לא הבינה את השאלה שלי. אולי היא לא מכירה את המילה "חילוני", אני לא יודע.

aaa123

Member
אני חושב שהבעיה היא חוסר קריאה של

הודעתך עד הסוף ולא חוסר הבנה של מילה. אתה התחלת את הודעתך ב "אם הנערה הייתה דתיה והאנשים משירותי הרווחה..." להערכתי שושה מיהרה להסיק שהאנשים משירותי הרווחה היו כופים על הילדה לא להפיל בגלל שהיא דתיה ,ופשוט לא המשיכה לקרוא את השאלה,ומיהרה להשיב.

XUXA141

New member
אתם יכולים להפסיק לפרש בצורה שגויה?

אני אמרתי בדיוק מה שהתכוונתי - 1. המושג "דתי" בארצות הברית שונה מהמושג "דתי" כאן. "דתי" בארצות הברית הוא אדם שמרן שמאמין בערכי הנצרות למרות שהוא לא בהכרח מקיים מצוות שונות בפועל. 2. כתבתי בפירוש ובבירור שלא משנה אם הילדה דתיה , חילונית, ערביה, סינית או יצור כחול קטן מהמאדים. בשורה התחתונה מה שמשנה הוא ה גיל שלה שמהווה את הקריטריון הקובע - אם יש לה שיקול דעת או לא.

aaa123

Member
מהכתבה לא נובע שהמניע של

שרותי הרווחה בארצות הברית היה דתי ,ולכן חשבתי שלא התייחסת למקרה הספציפי הזה כאשר כתבת: "בכל מקרה זו כפיה דתית כי המניע של שרותי הרווחה במקרה הזה היה דתי." נראה שפשוט בהודעה ההיא התעלמת בכלל מהדברים של ארגיל,ולמעשה רק כתבת דברים שמהם התשובה לשאלתו ברורה בלי להשיב לו ישירות(אני חשבתי על האפשרות הזאת אבל פסלתי אותה כי לא נטען שהמניע של בית המשפט בארצות הברית היה דתי). בכל מקרה מה שאת אומרת בהודעה זאת ,וגם בהודעות אחרות(כולל ההודעה בה השבת לארגיל) ברור ,ואפשר בקלות להסיק ממנו את התשובה לשאלה של ארגיל ,ואני חושב שעכשיו גם ארגיל יסכים שאין טעם שתחזרי על זה עוד פעם.

Ergil

New member
אז מה לדעתך שושה חושבת?

שכפיה של דתי על חילוני, או שמרן על ליברל אם אתה מעדיף, היא פסולה אבל כפיה של ליברל על שמרן היא בסדר? זו המסקנה היחידה שאני הצלחתי למצוא.

XUXA141

New member
בפעם המליון!!!

בצורה האובייקטיבית ביותר - אם תבחן את העובדות - הפלה היא פעולה של כמה דקות. הריון ולידה נמשכים הרבה יותר זמן. הפלה נשכחת מבחינה פיזית אחרי כמה ימים. הריון ולידה הם טראומטיים לגוף הרבה יותר. הסבל הנפשי בהפלה קצר הרבה יותר מהריון. על ההליך הפיזי נוסף גם הקטע של מסירת תינוק לאימוץ שאינו קיים במקרה של הפלה, במיוחד בחודשים הראשונים. שאל כל רופא - הפלה מזיקה לגוף הרבה פחות מאשר הריון ולידה! מה היית מעדיף שיעבור על הבת שלך - הפלה או הריון, לידה ומסירת התינוק? ואגב, האם היית מחסן את הילדים שלך כשהם עוד קטנים?

אתם מתווכחים על שני נושאים שונים

את מתווכחת על איזו דעה עדיף לכפות על הילד. וארגיל על השאלה האם מלכתחילה צריך לכפות עליו דעה. ........

angela8

New member
וזאת שאלה באמת מעניינת.

האם ילד בן 13 או ילדה לצורך העניין היא מספיק בוגרת להחליט בעצמה ללדת, וגם כמובן להחליט אחר כך אם לגדל את הילד או לא.

Ergil

New member
לפי כל הקריטריונים האלה

עדיף לקבל כדור בראש מלעבור הפלה.

aaa123

Member
זאת אכן המסקנה שמדובר בילדים

כמובן שכאשר מדובר באישה בוגרת אז גם שושה מסכימה שיש לה זכות לבחור להמשיך את ההריון, אבל שמדובר בילדה היא אומרת שגם במקרה שהילדה נגד הפלה צריך לכפות את ההפלה עליה כי אין לה שיקול דעת כדי להחליט בעצמה.

Ergil

New member
אז לכפות דברים על ילדים

זה בסדר כל עוד שושה אומרת שזה בסדר?

Ergil

New member
ושושה לא חושבת שהדעה הזו

קצת יומרנית, שלא לומר יהירה?

XUXA141

New member
בבקשה פנה לממשלות העולם..

ואמור להן שהן יומרניות כשהן לא מאפשרות לימודי נהיגה, שתיית אלכוהול, ניהול חשבון בנק, נישואין, כניסה למועדוני לילה, החזקת נשק, השתתפות במטווח, העדרות ממוסדות חינוך, עבודה באותן שעות של מבוגר, ומכירת סיגריות לילדים, רק בגלל שהם ילדים בגילם.

Ergil

New member
בטח שהן לא יומרניות

העבודה של ממשלות העולם היא בין השאר לחוקק חוקים. בשביל זה הן קיימות. ובניגוד אליך בעולם המערבי ראשי ממשלה לא מצהירים "אני צודק וכל מי שלא מסכים איתי טועה מעצם העובדה שאני אמרתי כך". זה מה שעושים באיראן וצפון קוריאה ושאר מקומות מלבבים.

XUXA141

New member
אתה סותר את עצמך.

אתה קראת לי "יומרנית ויהירה" בגלל שהעזתי לטעון ששיקול דעת של ילד איננו כמו שיקול דעת של בוגר ולכן נחוצים חוקים שונים. זה בדיוק השיקול של מדינות כשהן קובעות שמבוגר יכול לקנות אלכוהול וילד לא ושמבוגר יכול לנהוג וילד לא. מענין למה למדינות הנ"ל אתה לא קורא "יהירות ויומרניות".

Ergil

New member
את ממשיכה לא להבין עברית

הפעם אני אנסה להסביר לך בסבלנות. אני לא אומר שאת יומרנית ויהירה כי את טוענת שלילדים אין שיקול דעת, אני טוען שאת יומרנית ויהירה כשאת טוענת שמה שאת רואה כטוב לנערה זה מה שטוב, ומה שהאנשים בשירותי הרווחה בפלורידה רואים כטוב זה דווקא לא בסדר. את בעצם טוענת שלא רק לילדים אין שיקול דעת, גם למבוגרים שאת לא מסכימה איתם אין.

למעלה