איראן החדשה

XUXA141

New member
גם הסבלנות שלי מתחילה לפקוע.

את שיקול הדעת המוטעה של ילדים אתה יכול לראות בשטח. נוער מעורב פי כמה יותר בתאונות דרכים באשמתם ( כגון נהיגה בלתי זהירה) יחסית לחלקם באוכלוסיית הנהגים ( ולכן ביטוח לצעירים עולה יותר). נוער עושה שטויות בכמויות ( ראה ההתנהגות של קבוצות בני נוער באילת למשל, נראה לך שקבוצה של בני שלושים תתנהג אותו דבר?), נוער אלים יותר, וונדליסטי, נערות נכנסות להריון בכמויות, ואני עוד לא מדברת על זה שאם אתה מדבר על המקרה הנדון - מדובר על ילדה בת 13 שאפילו לא ממש נחשבת "נוער" אלא יותר ילדה. האם תאפשר לילדה בת 13 לנהל את הבנק שלך? להיות נהגת מונית? לנהל גן ילדים? שנית, תחת כל קריטריון רפואי, הפלה קלה יותר מהריון ולידה. לכן אם כבר לבחור עבורה משהו, לפחות משהו מזיק פחות ככל האפשר. ( ואגב, אם תקרא את הקישור שהבאתי ב"סוף הסיפור" כאן, תראה שרשויות פלורידה , שמרנים ככל שיהיו, ראו בסוף את הטעות שלהם ואפשרו לה לעשות הפלה).

aaa123

Member
אוסיף שאני לא רואה טעם בהמשך הדיון

עם ארגיל בשרשור זה. אי הסכמה עם דעותיה של שושה נעשתה כבר על ידי יותר מאדם אחד. אני לא רואה שום תועלת בהדבקת כינויים לדעות שלה.

XUXA141

New member
אשמח לראות..

ילד בן עשר שאתה מוכן לתת לו את כרטיס האשראי שלך ואת מפתחות המכונית שלך ... ומה דעתך אגכ על חיסונים? אתה תמנע חיסונים מילדיך תוך סיכון חייהם במחלות קשות בעתיד? הרי ילד מרצונו לא יבחר לקבל חיסון.. זה כואב, אתה יודע...

Ergil

New member
גם לך אני לא אתן את כרטיס האשראי

או מפתחות המכונית שלי. מה זה מוכיח? ובטח שילדים בכלל והילדים שלי לכשיהיו לי בפרט מקבלים חיסונים מרצון. אל תנסי להגיד לי שגררת את בנך לקופת החולים בכוח וקשרת את הידיים והרגליים שלו לכסא לפני שהוא קיבל חיסון.

XUXA141

New member
אוי באמת!

לא צריך לגרור ילד, מספיק להגיד לו שצריך והוא אמור לשמוע להוריו. אף ילד מרצון לא יבחר ב"לקבל חיסון" אם הברירה בידו. כמו כן גם הדוגמא שלך עם מפתחות המכונית כמובן שלא נכונה ( ונראה לי שבכוונה כי אחרת זו היתממות גדולה מאד) כי אותי אתה לא מכיר, את ילדיך אתה מכיר, ובכל זאת לא תיתן לבינך בן ה12 את מפתחות המכונית וכרטיס האשראי שינצל אותם לפי שיקול דעתו.

Ergil

New member
יש לך הגדרה מוזרה לרצון חופשי

מבחינתי מה שלא נכפה פיזית נעשה מבחירה חופשית.

XUXA141

New member
כלומר..

שאם אני אגש אליך, לא אגע בך פיזית אבל אאיים שאפגע במשפחתך או שאוציא דיבתך רעה או אלשין עליך או אם אתה דתי אאיים עליך בענשי גהינום, או אוריד לך את הביטחון העצמי לגובה של דשא, ובעקבות כך אתה תעשה משהו שלא רצית לעשות מההתחלה, זה מרצונך החופשי, נכון?

XUXA141

New member
אתה למעשה הרגע הצדקת רצח..

כי לשיטתך, אישה מוכה שנשארת בביתה ( ממליון סיבות שאינן קשירה לכיסא, כמו פחד, כמו ביטחון עצמי בקרשים או כמו איום על הילדים) למעשה נשארת שם מרצונה החופשי לפי דבריך ולכן אם בן זוגה ירצח אותה זה בעצם מרצונה החופשי ובעצם היא רצתה למות והצדיק רק עזר לה לממש את רצונה ( החופשי כאמור) ואין להאשימו כלל, נכון ארגיל?

Ergil

New member
היא נשארת בביתה מרצונה החופשי, כן

אני לא יודע את מי את מנסה לשכנע עם הדוגמא הזו כי לי באופן אישי אין שום סימפטיה לאישה מוכה שנשארת מוכה עד שהיא נרצחת.

Ergil

New member
אני לא צריך עזרה, תודה רבה

לא הצדקתי רצח יותר משאת הודית במעשים מגונים בילדים.

XUXA141

New member
ברגע שאמרת שאישה מוכה

אשמה ברציחתה מכיוון שלא עזבה את הבעל המכה ( ובעצם גם מכות מספיק, גם להצדיק אלימות זה רע מאד גם בלי רצח) למעשה הורדת את האשמה מכתפיו של בן הזוג הרוצח. זה נקרא להאשים מישהו אחר ברצח שהוא ביצע או במילים אחרות, להצדיק את הרצח , בבחינת "היא נשארה שם אז כנראה שהיא רצתה את זה כי אחרת היא היתה עוזבת".

למעלה