איפוס מטחנת GAGGIA MDF

ארקלה

New member
איפוס מטחנת GAGGIA MDF

שלום לכולם ברשותי GAGGIA EVOLUTION ולאחרונה קבלתי את ה MDF. אני מגיע ל תוצאות טובות מאד בדרגת טחינה של 2-3 . ב MANUAL המצ'וקמק שבא עם המטחנה וברוב הפורומים כתוב שדרגת הטחינה לאספרסו נעה בין 4-6. ב COFFEEGEEK כתוב באחד השרשורים שניתן ל"אפס" את המטחנה אם דרושה דרגת טחינה כזו (2-3) ע"מ להגיע לתוצאות טובות. ברשות הפורום יש לי כמה שאלות: א. האם יש דרך סבירה ופשוטה (לא כזו שמצריכה הכשרת מהנדסים ב NASA) לבצע את פעולת האיפוס? ב. האם יש בכלל טעם לנסות ולאפס את הסקאלה? האם זה משנה מהו המספר? (מעבר להרגשה הלא נוחה שאני עובד בקצה של סקאלה של 34 יחידות בלי הרבה "מרווח") ג. האם משהו יודע איך לעשות זאת או לפחות מכיר קישור לפעולה? ד. האם יש טעם להתקשר ליבואן/טכנאים (ניסיתי - זמן ההמתנה אינו בנאלי). אם כן, אנסה שנית. זהו, בינתיים תודה

superel

New member
כוונון מטחנת MDF

לפי דעתי אם אתה מקבל תוצאות טובות מאוד אין טעם לטפל במכונה. אם אתה נמצא בתחום 2-3 קרוב לוודאי שלא תחרוג מתחום 1-4 גם בשינוי סוג פולי הקפה. באופן עקרוני ניתן לכוונן את המכונה ע"י פרוק מיכל הפולים והברגת תושבת הסכין העליון עם כוון השעון (סגירה) לטחינה יותר דקה ונגד כיוון השעון (פתיחה) לטחינה יותר עבה. יש להזהר לא להגיע למצב שהסכין העליון והתחתון יגעו אחד בשני.

למעלה