איפה נפגשים לדבר אספרנטו

Eldad S

New member
טבעונות באספרנטו ../images/Emo88.gif

אז ככה: צמחוני = veget-ar-ano צמחונות = veget-ar-ismo טבעונות = veget-aj^-ismo טבעוני = veget-aj^-ano ואפשר גם vegetalismo (מלה נוספת לטבעונות) טלי, באותם מקומות שכתבתי "^", אפשר בהחלט לכתוב את המילים ב-h: vegetajhismo vegetajhano

Allon 8vD

New member
צימחוני אוכל צימחוני? ../images/Emo129.gif

נטע ומור טבעונים. הם אוכלים רק מאכלים טבעוניים.
Neta kaj Mor estas vegetaĵanoj. Ili manĝas nur manĝaĵojn vegetaĵajn.​
טלי ואני צמחונים. אנחנו אוכלים רק מאכלים צמחוניים.
Tali kaj mi estas vegetaranoj. Ni manĝas nur manĝaĵojn vegetarajn.​

tali_le

New member
תודה רבה

ושאלה אחרונה אתה כן כותב את האותיות עם הגגות איכשהו איך?? טלי

Eldad S

New member
טלי, הסברתי...

נניח, ז´ורנאלו: jhurnalo או jxurnalo או j^urnalo (או, וזה מאוד נדיר: jurnalo^) האם לזה התכוונת, או שאולי לא הבנתי את שאלתך?

tali_le

New member
תסתכל על ההודעה של אלון

הוא כן כותב את האותיות עם הגגות בצורה אחרת כנראה, כי הן מופיעות כמו שצריך השאלה היא איך טלי

Eldad S

New member
אופס, זה עתה קראתי שוב את הודעתך..

ורק עכשיו הבנתי למה התכוונת
טוב, אז אלון כבר השיב על כך... ובא לציון גואל.

Allon 8vD

New member
לחשוף את הסוד???

ח ש י פ ה ! הכירי את הכלי הסודי שלנו: האוניקודילו! הוראות: 1. הקלידי טקסט בתיבה העליונה, לפי אחד הפתרונות שאלדד ציין, 2. הקליקי על Rezulto, 3. סמני את תכולת התיבה העליונה (ייתכן שב-95 צריך לסמן את תכולת התיבה התחתונה, אבל התיאוריה טרם נבדקה), 4. העתיקי, 5. הדביקי במקום הרצוי.

tali_le

New member
זה יכול להיות קצת מייגע

צריך לבקש מתפוז שיארגנו משהו בנידון טלי

Neta558

New member
אפשר לבקש מקלדת וירטואלית...

כמו שיש מקלדות וירטואליות בערבית בחלק מהפורומים... נטע

Eldad S

New member
לדעתי, אין צורך...

כולנו התרגלנו לכתוב (או להקליד) ללא עזרים נוספים, כלומר, כל אחד לפי העדפותיו, אם בעזרת h או בעזרת x (ויוסי מעדיף ^
). לדעתי, אין צורך "להסתבך" עם ה"כובעים" ("chapeloj"*, כפי שאנו קוראים להם במידת מה של פאמיליאריות). אבל, כמובן, על טעם וריח אין להתווכח, ואם אתם** מעדיפים בכל זאת tegmentoj ("גגות"), רצונכם כבודכם :) ________________ *מלה "נרדפת", בהומור מה, לסימנים הדיאקריטיים של אספרנטו. אשר על כן, אותיות בעלות סימנים אלה נקראות "chapelitaj literoj". **כל התבטאות בהודעה זו שנעשתה בגוף זכר, יש לראותה כאילו נכתבה כפנייה לשני המינים, הן בזכר והן בנקבה. (Chu en ordo?

Allon 8vD

New member
לא יזיק לבקש...

אלדד, נסה בבקשה לשלוח צ´פלוין בעזרת האוניקודילו. (אני סקרן אם אכן עובד ב-Windows מהמוזיאון...)

Eldad S

New member
Mi testas tiun ĉi trukon

Mi testas tiun ĉi trukon per mia muzea komputilo, kaj ĝi ja funkcias... Ne, diable, ghi nur funkciis por la titol-linio, kaj fine, kiam mi volis skribi la saman linion ene, en la mesagho-spaco mem, la magio forestas... נ.ב. ההודעה היא לאלון - בעקבות ניסוי ה-supersignoj במערכת שלי, שהיא די ישנה...

Eldad S

New member
Nekredeble (לא יאומן) ../images/Emo6.gif

זה אכן עובד אצלי, גם במסגרת ההודעה עצמה, ולא רק בכותרת. רק שאז, במקום האותיות המיוחדות אני רואה "רווח", וכאשר אני שולח את ההודעה לפורום, האותיות עם הסימנים הדיאקריטיים מופיעות מחדש!

העם רוצה אלון!

אלון לשלטון! אלון מוסיף המון! la popolo volas alonon! אלון אתה לא עשר, אתה אחד! אתה ה-אחד!!!!

Neta558

New member
זה ממש קשה להגיה ../images/Emo4.gif

(אי אפשר לרצות אותי
) אבל לפי מדד הפורום הזה, המילה לא כל כך מוכרת.. אז אולי אני פשוט אלמד כמה משפטים שמסבירים את הענין במקום. איך אומרים "יש לי מוסר"?
ויש אפילו משפטים שכבר למדתי: Mi ne mag^as miajn amikojn Mi ne mag^as bestojn נטע (בהערה כלל לא מורמזת בנושא...)

interDist

New member
מוסרי?

מוּסר -- etiko "זה מוסרי" -- Tio estas etika "זה נוגד למוסר" -- Tio estas kontraŭ la etiko; Tio estas kontraŭetika דרך אגב,יש שגיאה במשפטים שכתבת : לאכול זה manĝi (שימי לב ל-n)
Mi manĝas miajn amikojn...​
לשתות -- trinki לשתות שיכר (אלכוהול) -- drinki

למעלה