איפה נפגשים לדבר אספרנטו

מור ד

New member
איפה נפגשים לדבר אספרנטו

התכנון שלי הוא- שאחרי שבוע המבחנים הנורא והקרב, אני אסיים עם הדקדוק האספרנטי, ואתחיל ללמוד כמה הרבה מילים, רק שאז לא יהיה לי עם מי לדבר! אולי לכתוב, אבל באמת איפה מתרגילים את השפה!? אני ו the hade לומדים באותו בית ספר למי שלא יודע עדיין, אבל אני רוצה לדעת אם יש מפגשים ממש גדולים לענין

Allon 8vD

New member
../images/Emo50.gif במבחנים!

מור, the Head וגם נטע, נדב, ניר, מושיק וכל מי ששכחתי, אתם יכולים ומוזמנים ליזום מפגשים ואירועים לצעירים, ואף להשתתף בארגונם! אל תתכננו שום דבר לפסח! אנחנו רוצים לשחזר את ההצלחה של
JETo – Junulara Esperantista Tendaro​
(מאהל צעירים אספרנטיסטים שהקמנו למשך יומיים בסוכות, בו כל הפעילות היתה באספרנטו, והותאמה גם למתחילים) בשאיפה שיהיו הפעם יותר משתתפים, יותר פעילות, יותר לילות ויותר אוכל!

Neta558

New member
הותאמה גם למתחילים? הכיצד?

אני רואה סתירה בין זה שכל הפעילות היא באספרנטו, לבין זה שהיא מותאמת למתחילים... אשמח לשמוע איך אפשר להסתדר בפעילות כזאת בלי לדעת כמעט אספרנטו (ולצערי, זה עדיין המצב...) אבל באופן כללי זה נשמע נהדר
ואם מור ואני נבוא, נראה לכם מהו אוכל אמיתי! (איך אומרים טבעוני באספרנטו?
) נטע

Eldad S

New member
אם כן, אז אתה צריך להשמיט את ה-a

יחזקאל: אם המלה הבסיסית, שממנה אתה יוצא, היא "natura", אז השורש הוא "-natur", ואליו אתה מחבר את ה-isto. מתקבל: naturisto, שזה, בדרך כלל, אחד הנמנה עם קהילת הנודיסטים
נדמה לי שאוכל טבעוני זה ... אופס, שכחתי...
צמחוניים זה vegetaranoj. אבל אני מניח שטבעוניים זה קצת שונה, נכון, נטע?

אז אממ... אולי naturano? ../images/Emo13.gif

לפני מילון אספרנטו-אנגלית שיש לי פה בבבילון ano פירושו "member, supporter" אז naturano הוא חבר או תומך בתנועת הטבע, כלומר טבעוני! לא?

tali_le

New member
אולי אולי תעזרו לנו

ותמצאו מילה באספרנטו ששתאר את הטבעונות כי טבעונות היא בעצם מילה לא נכונה שמשתמשים בה מחוסר ברירה ההגדרה הנכונה הוא - לא צורך מוצרים מן החי יש לדעתכם מילה שתוכל לתאר את זה בדרך יותר קצרה ממשפט ארוך ומייגע? טלי שעשתה היום שיעור ראשון באספרנטו

מור ד

New member
הנה כמה משפטים מילים

Mi estas vegetarano. [mee EST-ahs veh-geh-tah-RAH-noh] - vegetarI am a ian Mi estas vegetalano. [mee EST-ahs veh-geh-tah-LAH-noh] - I am a vegan Mi ne man^gas viandon, fi^sa^jon, ova^jon, a~u lakta^jon. [mee neh MAHN-jahs vee-AHN-dohn, fee-SHAH-zhohn, oh-VAH-zhohn, ow lahk-TA-zhohn.] - I don´t eat meat, fish, eggs, or dairy products ^Cu vi havas iujn vegetarajn pladojn? [choo vee HAH-vahs EE-ooyn veh-geh-TAH-rine PLAH-doyn] - Do you have any vegetarian dishes? Mi amas bestojn, tial mi ne man^gas ilin. [Mee AH-mahs BEST-oyn, TEE-ahl mee neh MAHN-jahss EE-leen] - I love animals, so I don´t eat them Homoj kiuj manghas nur vegetalaj nutrajhoj kutime estas pli pacemaj kaj paciencaj. - People who eat only vegetarian food are usually more peaceful and usually have more patience.

Neta558

New member
לא לא...

זו לא הגדרה מתאימה
אל תגידו לי שאין תרגום הולם לטבעונות באספרנטו. *מיד זונחת את השפה*
נטע

Eldad S

New member
נטע, כיצד אתם קוראים לזה באנגלית

כמובן, שפה זרה תמיד יכולה לתת רמז לתרגום מלה בשפה אחרת, ואנגלית, אצל רבים מאתנו, היא כמעט כמו שפת אם שנייה...

Neta558

New member
Vegan, Veganism

אבל מה זאת אומרת "אתם"? המילה היא של כולם, בדיוק כמו הטופו
נטע (מיליארד סינים לא טועים!)

Eldad S

New member
אתם, הטבעונים...

אני לצערי איני נמנה עם הקהילה הזאת (אני מניח שיש הרבה בריאות במה שאתם מטיפים לו, אבל אני עדיין ניזון גם מהחי
(או שמא
). בכל אופן, לגבי vegetarian, מצאתי במילון האספרנטי של בנסון:
vegetarian, (allowing meat products, as milk, eggs, etc.) - vegetara; evegetarianism - vegetarismo; vegetalismo​
יש לי רושם עז שלא לכך התכוונת/ם, וקשה לי לאפיין את המונח "טבעונות" מ"צמחונות"... אני מניח שאם יש טבעוני בין האספרנטיסטים הוותיקים, הוא בוודאי יידע. אבל האם דווקא הוא או היא קוראים אף הם את ההודעה הזאת? Ni esperu (נקווה).

Neta558

New member
צמחונות אינה טבעונות...

אבל בטח גם מילה זו תהיה שימושית, תודה
כתבת בסוף ההודעה של ni esperu ותרגמת "נקווה". אך האם esperu אינה צורת הציווי? האם זה ביטוי מקביל ל"בואו נקווה"? הרי בעצם אי אפשר לצוות על גוף ראשון, רק על גוף שני... נטע

אגודת אספרנטיסטים צמחוניים

אספרנטיסטים צמחוניים מאוגדים במסגרת UEA שזה UNIVERSALA ESPERANTO-ASOCIO בתוך TEVA - TUTMONDA ESPERANTO-VEGETERANA ASOCIO זה סתם informero, פריט מידע, שחשבתי שתרצי לדעת. דורון

למעלה