קונסרטה
שלום לך, הקונסרטה מורכבת מן החומר הפעיל מתילפנידט שהוא אותו החומר הפעיל בריטלין. זה בדיוק אותו החומר בהבדל אחד, בקונסרטה הוא ארוז בקפסולה "חכמה" שמשחררת אותו לאט בפיזור אחיד יותר. הקונסרטה של 36 מ"ג שוות ערך ל- 3 מנות ריטלין (10 מג") ולכן פועלת בטווח של 10-12 שעות. (יש קונסרטה 18 מ"ג שהיא שוות ערך למנות של 5 מ"ג ריטלין). טווח השעות חשוב כי הוא מכסה גם את שעות הלימודים וגם את שעות אחה"צ שבהן צריך להכין שיעורים, ללמוד למבחנים, ללכת לחברים ולחוגים - פעילויות שדורשות ריכוז והתנהגות לא אימפולסיבית. הריטלין יוצא מן הגוף לאחר 4 שעות ואם רוצים השפעה אחה"צ או בשעות הלימודים האחרונות צריך לקחת עוד כדור, וזה סתם מנג'ס. החיסרון של הקונסרטה הוא מחירה הגבוה, במכבי למשל, לאחר סבסוד קופסא של 30 כדורים עולה 214 ש"ח (קודם זה על אפילו יותר) - אבל זה ללא ספק שווה את המחיר כי הקונסרטה עדינה יותר מן הריטלין, ולפחות אצלינו השפעתה טובה יותר. תודות לשחרור האיטי של החומר הפעיל תופעות הלוואי קלות יותר (אצלינו יש בעיקר בעיות של קשיי הרדמות וחוסר תאבון - אך הכל ניתן לפתרון), לעיתים הן לא קיימות. עד כאן על קצה המזלג, בכל מקרה את מוזמנת לחפש כאן בפורום את כל הקישורים לקונסרטה, וגם לשאול את מנהלות הפורום שהן בקיאות ביותר בחומר. לסיום, לא ברור לי מדוע את נגד ריטלין, רק בגלל השם הרע שיצא לתרופה? בגלל הסטיגמה? גם אני הייתי נגד, בעיקר בגלל הבורות בענין, אבל כשהתחלתי ללמוד את הנושא וגיליתי שמדובר בחומר שאינו ממכר, אינו פוגע בכבד, אינו נשאר בגוף לאחר השעות שבהן הוא פועל, ובעיקר לאחר שראיתי את השינוי המדהים והמבורך שהכדור חולל בבן שלי, הבנתי שכל הטענות נגד ריטלין הן סטיגמה אחת גדולה, ושבעצם מדובר בכדור פלא למי שצריך אותו. הקונסרטה מעניקה לבן שלי איכות חיים ומעבר לכל עוזרת לו למצות את הפוטנציאל הגדול שטמון בו, ושאלמלא התרופה לא היה יכול לצאת אל הפועל. אם הבן שלי לא היה יכול להתרכז בביה"ס, ולא היה מקשיב בשיעורים, הציונים שלו היו נמוכים, הילדים בכיתה היו מדביקים לו תוית של טיפש וחסר יכולת, שהיתה פוגעת לו בדימוי העצמי. בנוסף, הוא לא היה מפסיק להפריע בשיעורים והמורים היו מצטרפים גם הם למלחמה כוללת נגדו, וגם הם היו מתייאשים ממנו או מתעלמים ממנו, והכל היה מתגלגל לכדור שלג אחד גדול שבסופו של דבר היה גורם לבעיות נפשיות וחברתיות, שאותן הרבה יותר קשה לתקן מאשר את בעיית הקשב. יש בי חרטה רק על דבר אחד, שלא התחלתי עם התרופה בכיתה א', וחיכיתי עד לכיתה ג', וגרמתי לבן שלי לחוויות לא טובות בביה"ס דווקא בשנים הראשונות שהן כל כך חשובות להמשך. תודה לאל היום השלמנו את כל הפערים הלימודיים, וגם הצלחנו לשקם את הבטחון העצמי של הבן שלנו בצורה טובה ביותר, ואין לך מושג כמה שזה כיף להגיע לכיתה לערב הורים ולשמוע מכל המורים איך שהוא מתנהג יפה בכיתה, משתדל משקיע, וכמובן מקבל ציונים מעולים של 80, 90 ו- 100. שלא לדבר על ההתנהגות בבית שהיא הרבה יותר טובה. מה שלא תחליטי, שיהיה לך בהצלחה רבה. אל תעשי את הטעות שלי, אם צריך תני את התרופה ואל תחכי יום אחד נוסף. נכון שעוברים דרך ארוכה עד שמתאימים את המינון המתאים וצריך להיות כל הזמן עם אצבע על הדופק - אבל בסוף מצליחים וקוצרים את הפירות. שוב המון הצלחה.