איפה מתחילים?

עצרי רגע !!! (האיש בסלט)

שלום קראתי מיקבץ מתגובותייך ולא הבנתי ! את חושבת שהדרך שבה את פועלת הינה נכונה ומגובה ע"י בורא עולם ? נניח וילדך היה זקוק למשקפיים את חושבת שחום ואהבה יגרמו לו לראות יותר טוב ? כשומר תורה ומצוות לרעהו, עצתי : " עשי לך רב והמלטי מהספק" מדהים לראות עד כמה ישנה מודעות וחשיבות לנושא גישתך נובעת מהמון רצון טוב ותמימות שמהולים בבורות עד בלי די עלי והחכימי בהצלחה

ריטה ב

New member
זהו פורום של אנשים משכילים ../images/Emo63.gif

נכון שרוב החברים נותנים לילדיהים ו/או נוטלים בעצמם ריטלין. אבל החלטה של רובנו על הריטלין באה אחרי הרבה התלבטויות, אחרי ניסוי של כל מיני שיטות אלטרנטיביות שלצערנו לא הוכיחו את עצמן ואחרי לימוד מעמיק של הנושא. בפורום יש ספרייה עשירה בהרבה מאוד נושאים הקשורים להפרעת קשב וריכוז. בין היתר - המון קישורים וכתבות מקצועיות אודות הטיפול התרופתי. נעשו הרבה מחקרים שהוכיחו שהתרופות עוזרות ולא מסוכנות כפי שמנסים לשכנע אותנו אינטרסנטים למיניהם. אין טעם שארחיב יותר מדי - הכל אפשר לקרוא בספריית הפורום. ריטלין איננו סם. דיסקסנו על כך רבות. ומי שעדיין מתעקש לקרוא לו סם איננו מכיר את הנושא כלל. אין לו שום הוכחות לכך. אינטואיציה או דעה אישית - לא משנה מה - זאת לא הוכחה. לדחוק את הבעיה - זה לסרב להכיר ידע ונסיון אדיר של אנשים אחרים ולפעול על פי אינטואיציה בלבד. לו הריטלין היה "זבנג וגמרנו" - לא היינו נפגשים בפורום הזה. הריטלין הוא רק חלק מהטיפול ומהעזרה שילדינו מקבלים. ואילולא היינו אוהבים את ילדינו - בכלל לא היינו מגיעים הנה. וכל הדיבורים על האהבה כ"פתרון אולטימטיבי" -זאת מניפולציה זולה. לא כולם כאן נותנים לילדיהם ריטלין. זכותם. זכותו של כל אחד לבחור בטיפולים שהוא מאמין בהם. על זה לא מתנפלים כאן על אף אחד. "מתנפלים" רק על אלה שמאשימים את החברים בסימום ילדים, מותחים עלינו ביקורת על זה שאנו "דוחקים בעיות פנימה" וכדומה - וכל זה ללא כל הוכחות. אני מנהלת פורום בינלאומי לדוברי רוסית. ברוסיה אין ריטלין. יש תרופות אחרות. ובפורום שלי יש הבנה וכבוד הדדי... עד שמישהו מתחיל לזרוק האשמות שווא ושטויות על התרופות.

מיליגו

New member
אהבה זה חשוב - אך זה לא הכל

ריטלין אינו ממכר, אינו נשאר בגוף ואינו משפיע לאחר שיצא מן הגוף. התנהגות פראית לאחר הפסקת הריטלין אינה קריז אלא ההתנהגות הרגילה של ילד היפראקטיבי שאינו יכול לשלוט בה, ושגורמת לו צרות. חבל שבגלל הבורות שלך בנושא התרופה הבן שלך יסבול. התנהגותו הקשה תביא לכך שהוא יסבול נפשית וחברתית. עם כל האהבה שלך, את צריכה להכיר במגבלות - את לא יכולה להיות איתו 24 שעות ביממה, ובטח שאת לא יכולה להיות איתו בבית הספר, או עם החברים או בחוגים, ואם נדמה לך שהדיבורים שלך על אהבה וכו' יגרמו למורים לאהוב אותו כמוך - אז את פשוט טועה. למורים היום אין יותר מידי סבלנות ובהחלט יתכן שיימאס להם ממנו די מהר, וכך גם לילדים האחרים שיסבלו מהתנהגותו, ומי שיינזק מכך זה רק הוא, כי לא יתיחסו אליו בכיתה, הוא יקבל את הסטיגמה של המפריע והיא תמשיך ללוות אותו שנים רבות. במקום לנופף בדגל של "אני לא מאלה שצריכים ריטלין" כדאי שתנסי למשך שבועיים לתת את הכדור ותראי איזה ילד חדש יהיה לך, ואח"כ תחליטי האם את בעד או נגד. ולסיום: את לא רוצה תרופות - לא צריך זו רק הבעיה שלך (ושל בנך), אבל אל תטיחי האשמות טפשיות באנשי הפורום הזה, שעשו מחקרים מעמיקים לפני שנתנו את התרופה, ולמדו כל מה שאפשר ללמוד. אנחנו לא מסממים את הילדים שלנו - אנחנו בניגוד לך עוזרים להם בכל מה שאפשר, ואנחנו לא נותנים לסטיגמות השגויות להפריע לנו בטיפול בילדים שלנו. הריטלין / קונסרטה / תרופות אחרות באות כתוספת לשאר הטיפולים הקוגניטיביים, ההתנהגותיים וכו' וכמובן בנוסף לאהבה גדולה שאנחנו משקיעים בילדים. הלוואי שהיה די באהבה, אך לצערינו לא די בה. תודה לאל שמצאו את התרופה שעוזרת לילדינו להוציא אל הפועל את הפוטנציאל שלהם ושעוזרת להם להיות מי שהם ללא הפרעות.

zivadina

New member
כך מתחילים

לידיעתך, אבחון רפואי של הפרעת קשב ורכוז נעשה על ידי רופא נוירולוג או רופא פסיכיאטר. פני לקופה שלך, תבדקי עם אילו רופאים או מכונים היא עובדת לצורך אבחון הפרעת קשב, ופני למקום כזה כדי לערוך אבחון. במידה שפנית למקום פרטי שעובד עם הקופה, תוכלי לקבל מן הביטוח המשלים החזר גדול, כנהוג לגבי "ייעוץ רופא מומחה".

chasidar

New member
תודה לכולם. קבעתי תור לנורולוג....

ואפילו הזמן המתנה לא עצום - כולו שבועיים! אנסה להשיג את שאלון קונרס לפני שכבר אגש לרופא עם זה. המון תודות חסידה

טיפול בפרחי באך יכול להחליף רטאלין?

האם משהי התנסתה ויכולה לאמר אם במקום לתת לילד רטאלין אפשר לתת טיפול כזה שהוא טבעי? אפרוחית

פרחיה2

New member
בתור מטפלת בפרחי באך, שמטפלת

גם בכל הילדים שלה, אני יכולה לענות בצער, שלא. פרחי באך אינם יכולים להיות תחליף לריטלין. הם עושים משהו אחר, מטפלים בבעיות רגשיות. כתבתי משהו על זה פה פעם ,אבל אני לא מצליחה למצא את זה. בכול אופן נתתי פרחי באך לילדי. הם עשו הרבה דברים טובים אבל לא את מה שעושה הריטלין.

אפרוחי היחידה

אני ניסיתי פרחי באך ודיקור סיני(מאוד הפחיד את הילד) הכל שטויות וחבל על הכסף בסופו של דבר נאלצנו לתת ריטלין

הלה4

New member
|../images/Emo62.gifאבחון

שלום קודם עליך ללכת לאבחון אצל פסיכולוג או בניצן או פרטי או דרך הקופה לראות שזה באמת הבעיה (בשום פנים ואופן דרך פסיכולוג בית הספר). ואז ימליצו לך על הטיפולים אם את רוצה ניתן לעשות אבחון בקופה והם יתנו לך גם טיפולים דרכם לפי צרכה הילדה. הבן שלי עבר אבחון במאוחדת ומקבל קלנאית תקשורת ומרפא בעיסוק והשאר פרטי. בהצלחה הלה

למעלה