איפה מתחילים?

chasidar

New member
איפה מתחילים?

אם אני חושבת שלבת שלי (בת 10 וחצי) יש בעיות קשב וריכוז, איך אני מתחילה לטפל בענין? קודם תור לנוירולוג ילדים? קודם אבחון? איזה? איפה? יש לנו כללית מושלם אבל אם צריך גם אלך פרטי. איזור השרון. כל עיצה/עזרה תתקבל בברכה. חסידה

b a r b a i m a

New member
בוקר טוב חסידה.

ראשית-ברוכה הבאה למשפחתנו....
תמצאי פה הרבה שאלות ותשובות וגם אם בסופו של דבר יתגלה כי לבתך אין/יש הפרעות קשב וריכוז-תרגישי פה בבית. ככה אני מרגישה. בהתחלה-תתיעצי עם המורה! ספרי לה על לבטייך - אולי היא בכלל תשלול את הרגשותיך? ואולי היא תחזק אותך. לאחר מכן-פני אל רופא הילדים שיתן לך הפניה לנוירולוג לילדים. במקביל-פני למכון שעושה בדיקות TOVA. מבחן קל ופשוט ולא יקר במיוחד-עלויות של עד 300 ש"ח ושם יאמרו לך לאחר המבחן אם לילדה יש קשב וריכוז. הנוירולוג+מבחן TOVA כבר יתנו לכם תמונה די מקיפה - ומשם כבר תקבלו הדרכה מה הלאה.. וחוץ מזה אנחנו פה. בהצלחה.

chasidar

New member
תודה. איך אני מוצאת מכון...

שעושה בדיקות TOVA? אני גרה באיזור כפר סבא/כוכב יאיר. השאלה של בעיות קשב וריכוז עלה לא פעם בקשר לבתי - גם מצד ביה"ס וגם ממקומות אחרים. היום היא בטיפול של תרפיה באומנות והמטפלת חושבת גם שכדאי לאבחן. ולאחרונה הבת שלי בעצמה אמרה שהיא מרגישה שקשה לה להתרכז בבי"ס. בדיקת עיניים עברה והיה תקינה. יש בעיות חברתיות. ויש את הקשיים של ארגון וסדר. והיא היתה פג. אני לא סתם חושדת. החלטתי שהגיע הזמן לעשות עם זה משהו. חסידה

b a r b a i m a

New member
אני עשיתי במכון "קשב" בפ"ת

תתקשרי אליהם-בטח יגידו לך איפה יש באזור שלך. או שבטח יהיו פה אנשים נחמדים שיגידו לך איפה יש בסביבה שלך

Elizab3th

New member
בכפר סבא יש את מכון ברק

מעולים, הטכנאית שמבצעת את בדיקת TOVA היא אשתו של ד"ר ברק, נוירולוג ילדים, אם תרצי אשמח לתת לך את הטלפון שלה.

שש שבע

New member
עוד לפני כן

תבקשי איבחון מהפסיכולוג של בי"הס, זה יהיה חינם, ורק אם הפסיכולוג יגיד שצריך המשך טיפול אז תלכי לנוירולוג, הנוירולוג מפנה לטובה, ואחר כך מנתח את התוצאות להמשך טיפול.

nuzan

New member
חשוב לבצע איבחון פסיכו דידקטי

בנוסף על העצות שקיבלת חשוב לבצע איבחון פסיכו דידקטי , חשוב לדעת , את האיבחון עצמו לא מבצע נוירולוג אלא פסיכולוג שמתמחה בבעיות קשב וריכוז. האיבחון עולה כ 1500 ש"ח ובמסגרתו הילד עובר בחינות שיעזרו לך לאבחן את חומרת הבעיה ועצות טיפול להמשך הדרך. מניסיון אישי ולאחר לא מעט כספים שהוצאנו על איבחונים פרטיים אסור לדלג על השלב הנ"ל. ניתן לפנות למכון "קשב" לביצוע האיבחון. בהצלחה.

שש שבע

New member
איבחון כזה, אם נעשה דרך בי"ס

לא עולה כלום. לי הוא לא עלה למרות שהילדה היתה מעל גיל 6 שבו ניתן האיבחון חינם דרך קו"ח. ואגב היום זה כבר יותר קרוב ל-1800 ש"ח ומעלה.

zivadina

New member
אבחון פסיכו דידקטי

האבחון הזה דרוש רק אם יש חשד שהילד סובל מבעיות לימודיות בנוסף לקשיים ברכוז. כדי לחסוך כסף, מומלץ לפעול בדרך הבאה: 1. לעקוב אחרי התנהגותו הכללית של הילד בבית 2. לבקש מן המחנכת של הילד שתעקוב אחרי התנהגותו ואחרי תפקודו הלימודי. 3. במידה ובעיות ההתנהגות והלימוד מעוררות חשד סביר להפרעת קשב, מומלץ להתחיל באבחון הרפואי של ההפרעה, אצל נוירולוג או פסיכיאטר. 4.אחרי האבחון, להתחיל טיפול תרופתי. במידה שגם לאחר הטיפול התרופתי ממשיכות הבעיות הלימודיות, מומלץ לגשת לאבחון פסיכודידקטי. העצות האלה מיועדות לחסוך באבחונים יקרים, ונבנו ביחד עם פסיכיאטרים ומומחים לאבחון לקויות למידה שהתייעצתי אתם.

שש שבע

New member
האיבחון שלי לא עלה כסף

אחרי שפניתי למכון מוכר, אמרו לי שם, שאם הפסיכולוגית של ביה"ס מעורבת, יש לי זכות לאיבחון חינם, וחבל על כספי. לתשומת ליבכם. הדבר הראשון שעשינו זה פסיכולוגית בי"ס. איבחון, נוירולוג, טובה, ושוב נוירולוג פגישת סיכום.

אבחון דידקטי

יש שאומרים להתחיל מבדיקת קשב. יש שיגידו - קודם פסיכולוג. ויש שישלחו לאבחון דידקטי. אין אבחון אחד הכי נכון. יש ילד אחד (או ילדה אחת..) הכי נכון. צריך לבדוק מה קורה לילד, מה הבולט ביותר - אם הבולט ביותר הוא קשב, ריכוז - לבדוק את זה, לדעתי, המומחה צריך לדעת לנווט ולשלוח לאבחון הנכון להמשך. לא תמיד חייבים דידקטי, לפעמים פתרון של קשב וריכוז יעזור לכל השאר. לפעמים הפער כל כך גדול, שיש צורך לבדוק איך להתגבר, ולא כדי לתייג. ואם תשאלו את עצתי, יש מה להקשיב להורים, רק מישהו צריך להקשיב להם !! לא תמיד האזניים כרויות להקשבה, לפעמים האזניים מתחילות לדבר... במקום להקשיב. מכון קשב אכן יכול לתת מידע על קיום הפרעה או לא, וגם הוא במידה מוגבלת. החשוב ביותר - שכל מאבחן וכל נותן עצה - יזכור את המוגבלות שלו... כלומר... את גבולות היכולת שלו. מי שנחשב כמומחה גדול, ושולח לאחרים כיוון שהוא חושב שהם מבינים משהו שהוא לא - הוא באמת מומחה גדול.

מיליגו

New member
מסלול האבחון

אני מציעה לך לעשות אבחון במכון להפרעות קשב (אם את במכבי אז אני מאוד ממליצה על המכון להפרעות קשב שבהרצליה, אמנם לוקח זמן לקבל תור, אך הם טובים וזולים). במכון יש פסיכיאטרית ילדים והיא יכולה לאבחן הפרעת קשב. אם מתגלה הצורך, מבצעים במכון את הבדיקה הממוחשבת TOVA, שנחשבת היום לכלי אבחון להפרעה. בנוסף, כדאי גם ללכת לנוירולוג, רצוי אחד שמתמחה בילדים, וזאת להשלמת התמונה וגם כדי שה"תיק" הרפואי יהיה שלם ומקיף. לפעמים בגיל המאוחר יותר כדי לקבל הקלות במבחנים וכדומה צריך להוכיח שהבעיה התגלתה כבר בגיל צעיר, ואבחון מאת נוירולוג מועיל גם עכשיו מול ביה"ס וגם אח"כ. האבחונים הנ"ל כוללים כחלק מהם שאלונים להורים ולמורה ובסופו של התהליך תהיה לך תמונה מלאה של המצב. אם הוחלט שיש בעית קשב, וגם המליצו לכם לתת ריטלין או קונסרטה תוכלי לקבל את המרשם גם מרופא הילדים, לאחר שהוא יראה המלצה של הנוירולוג לכך. והכי חשוב, בכל שלב כולנו נמצאים כאן כדי לעודד ולתמוך וגם לתת תשובות לשאלות אם יש. שיהיה לכם המון בהצלחה.

love410

New member
מיליגו אפשר לקבל פרטים על הקונסרטה

אני אמא לילד בעל הפרעת וקשב וריכוז ואני נגד ריטלין אז בבקשה פרטים תודה.

מיליגו

New member
קונסרטה

שלום לך, הקונסרטה מורכבת מן החומר הפעיל מתילפנידט שהוא אותו החומר הפעיל בריטלין. זה בדיוק אותו החומר בהבדל אחד, בקונסרטה הוא ארוז בקפסולה "חכמה" שמשחררת אותו לאט בפיזור אחיד יותר. הקונסרטה של 36 מ"ג שוות ערך ל- 3 מנות ריטלין (10 מג") ולכן פועלת בטווח של 10-12 שעות. (יש קונסרטה 18 מ"ג שהיא שוות ערך למנות של 5 מ"ג ריטלין). טווח השעות חשוב כי הוא מכסה גם את שעות הלימודים וגם את שעות אחה"צ שבהן צריך להכין שיעורים, ללמוד למבחנים, ללכת לחברים ולחוגים - פעילויות שדורשות ריכוז והתנהגות לא אימפולסיבית. הריטלין יוצא מן הגוף לאחר 4 שעות ואם רוצים השפעה אחה"צ או בשעות הלימודים האחרונות צריך לקחת עוד כדור, וזה סתם מנג'ס. החיסרון של הקונסרטה הוא מחירה הגבוה, במכבי למשל, לאחר סבסוד קופסא של 30 כדורים עולה 214 ש"ח (קודם זה על אפילו יותר) - אבל זה ללא ספק שווה את המחיר כי הקונסרטה עדינה יותר מן הריטלין, ולפחות אצלינו השפעתה טובה יותר. תודות לשחרור האיטי של החומר הפעיל תופעות הלוואי קלות יותר (אצלינו יש בעיקר בעיות של קשיי הרדמות וחוסר תאבון - אך הכל ניתן לפתרון), לעיתים הן לא קיימות. עד כאן על קצה המזלג, בכל מקרה את מוזמנת לחפש כאן בפורום את כל הקישורים לקונסרטה, וגם לשאול את מנהלות הפורום שהן בקיאות ביותר בחומר. לסיום, לא ברור לי מדוע את נגד ריטלין, רק בגלל השם הרע שיצא לתרופה? בגלל הסטיגמה? גם אני הייתי נגד, בעיקר בגלל הבורות בענין, אבל כשהתחלתי ללמוד את הנושא וגיליתי שמדובר בחומר שאינו ממכר, אינו פוגע בכבד, אינו נשאר בגוף לאחר השעות שבהן הוא פועל, ובעיקר לאחר שראיתי את השינוי המדהים והמבורך שהכדור חולל בבן שלי, הבנתי שכל הטענות נגד ריטלין הן סטיגמה אחת גדולה, ושבעצם מדובר בכדור פלא למי שצריך אותו. הקונסרטה מעניקה לבן שלי איכות חיים ומעבר לכל עוזרת לו למצות את הפוטנציאל הגדול שטמון בו, ושאלמלא התרופה לא היה יכול לצאת אל הפועל. אם הבן שלי לא היה יכול להתרכז בביה"ס, ולא היה מקשיב בשיעורים, הציונים שלו היו נמוכים, הילדים בכיתה היו מדביקים לו תוית של טיפש וחסר יכולת, שהיתה פוגעת לו בדימוי העצמי. בנוסף, הוא לא היה מפסיק להפריע בשיעורים והמורים היו מצטרפים גם הם למלחמה כוללת נגדו, וגם הם היו מתייאשים ממנו או מתעלמים ממנו, והכל היה מתגלגל לכדור שלג אחד גדול שבסופו של דבר היה גורם לבעיות נפשיות וחברתיות, שאותן הרבה יותר קשה לתקן מאשר את בעיית הקשב. יש בי חרטה רק על דבר אחד, שלא התחלתי עם התרופה בכיתה א', וחיכיתי עד לכיתה ג', וגרמתי לבן שלי לחוויות לא טובות בביה"ס דווקא בשנים הראשונות שהן כל כך חשובות להמשך. תודה לאל היום השלמנו את כל הפערים הלימודיים, וגם הצלחנו לשקם את הבטחון העצמי של הבן שלנו בצורה טובה ביותר, ואין לך מושג כמה שזה כיף להגיע לכיתה לערב הורים ולשמוע מכל המורים איך שהוא מתנהג יפה בכיתה, משתדל משקיע, וכמובן מקבל ציונים מעולים של 80, 90 ו- 100. שלא לדבר על ההתנהגות בבית שהיא הרבה יותר טובה. מה שלא תחליטי, שיהיה לך בהצלחה רבה. אל תעשי את הטעות שלי, אם צריך תני את התרופה ואל תחכי יום אחד נוסף. נכון שעוברים דרך ארוכה עד שמתאימים את המינון המתאים וצריך להיות כל הזמן עם אצבע על הדופק - אבל בסוף מצליחים וקוצרים את הפירות. שוב המון הצלחה.

קונסרטה/ריטלין

נהנתי לקרוא את הכתבה כאילו ואני כתבתי אותה אני מחזקת פה את דבריך חבל שלא היה לי את האומץ לתת לבן שלי את הריטלין מכיתה א ונתתי לא לסבול מדימוי עצמי נמוך עד כיתה ה אבל היום אנחנו מברכים על ההחלטה הוא הצליח להתגבר על מרבית המכשולים. אנחנו לא מסתפקים רק במתן הריטלין אנחנו עוקפים את הלקות מכל הכיוונים מרכז למידה עיצוב התנהגות וכו'

love410

New member
קודם כל תודה על האינפורמציה

ונראה לי שאני יקרא מהיום לפורום הזה פורום תומכי ריטלין אני נגד למה כל כך קשה לכם לכבד אני לא יתן לבני סם הריטלין וכל אלה למיניהם לא מתמודדים עם הבעיה רק דוחקים אותה ואז אותו ילד גדל עם אותם הבעיות רק עכשיו לך תתמודד איתם בלי ריטלין ואז הכאב בנשמה גודל ויש כאלה שלא סובלים כאב אז לוקחים כל מיני משכחי כאבים ואני יודעת שקשה לבני וברוך השם הוא לא ילד מופרע וכן קשה לו בלימודים אז מה לכולם קשה עם תמיכה נכונה ואהבה ודרכים אלטרנטיבים אפשר להתמודד עם הבעיה כי אם היום יש לו בעיות בקשב וריכוז אז גם בגיל 18 19 30 ולכל החיים אז מחר שהוא יהיה בן 19 והמפקד הוא החברה יגידו לו משהו שלא ימצא חן בעיניו אז הוא יתפרץ כי אין לו ריטלין ואני מחנכת מעכשיו שאני ואף אחד לא חייב לסבול את ההתנהגות ועל הכל אפשר לדבר וךפתור אז בני מתמודד עם בעיתו בלי בלגנים וכן הוא גם חולה אפילפסיה ועם היה אפשרי שהוא לא יקבל 3 סוגי כדורים פעמיים ביום רק בשביל שהוא ישאר מאוזן אם היה טיפול אחר אז גם היתי הולכת על זה שאנו דוחפים סמים לאפרוחים שלנו אנו מסממים אותם ולא נותנים להם להתמודד עם החיים ומה שחשוב איזה כיף בני קיבל 100 במבחן אבל זה בא על החשבון שהוא תלוי במשהו אז חברה מי שאוהב את בני אוהב אותו אמיתי וברוך השם יש לו מלא טונה של חברים ומכל הסוגים והחכמים למינהם והכל כן גם בני חכם מאוד יצירתי רגיש והלב הכי טוב והכי טהור שאני מכירה וכן זה לא קל לגדל ילד בכלל אבל זה אפשרי ואני עוד מגדלת אותו לבד בלי שום עזרה לא משפחה ולא שום גורם ותאמינו לי שלא היה קל אבל ברוך השם החיים טובים בלי סמים ויש לי אחלה ילד ובורא עולם נתן לי מתנה אז מה אני עושה ממלא אותו בסמים רק תשתוק עושנ בלגן יש עונש גבולות דרך ויהיה בסדר לאט לאט תודה.

למתנגדת

כל הכבוד שיש לך את כח לעמוד בכל הלחצים הסביבתיים ואת גם לבד אבל מכאן ועד להגדיר את הריטלין "סמים" אני חושבת שיש בך איזה בורות מסוימת לגבי הכדורים. אני נסיתי את כל הטיפולים המשלימים אבל לא כולם הועילו נתנו איזה חיזוק מסוים אבל בעיני לא סיפקו את הסחורה המתאימה וההולמת התנהגות. ואני חושבת שאת מערבבת בין "לקות למידה" לבעית התנהגות משום שלבני אין לקות למידה ואף פעם לא היו בעיות בלימודים רק בנושא התנהגות ולפי דעתי התנהגות יותר חשובה מציון גבוהה משום שהתנהגות לא תקינה נותנת דימו עצמי נמוך ובמשך השנים גם מפריעה בלימודים.

love410

New member
בוקר טוב

חוסך שבטו שונא בנו התנהגות אנחנו המחנכים ומשהו מקבל בבית כך הוא יוצא עם זה החוצה עם הוא לומד שלמבוגר נותנים כבוד ולא משנה עם זה הורה מורה סבא באוטובוס כי היום הוא מבוגר מחר אתה תהיה וכן לשים גבולות מאוד ברורים ולא לותר פה הנעין אנו מותרים ואומרים מסכן פה מסכן שם וילדים הם חכמים מאוד ויודעים מתי לנתל אז מתוקה תעשי את החשבון נפש שלך ועם הוא מתנהג חרא ואחרי זה מצפה שיהיו לו חברים הוא אנשים בחיים יש לא בעיה אף אחד לא חייב לאף אחד כלום הבאנו את הילדים לעולם לתת אהבה אנו לא חייבים להם כלום חוץ מיחנוך טוב דרך ארץ ובסיס טוב לחיים וטונות של אהבה וסבלנות וסובלנות אז מצדי שבני יהיה טבח או מסגר העיקר שידע לתמרן בחיים האלה עם מינמום תחבושות.

לדט

New member
כבוד

הוא יודע לתת כבוד אבל לפעמים שוכח ואז....הוא נפגע מבחינה חברתית. כמו למשל לקחת חטיפים של אחרים בגן השעשועים מבלי לבקש... האחיות שלו לא עושות כך ולכן זה לא עניין של חינוך ואהבה אלא של חוסר יכולת להתאפק ...ולהפנים

למעלה