איפה לעשות תואר שני?

4natanzon

New member
איפה לעשות תואר שני?

מבחינת יוקרה והעדפה של מעסיק ממוצע בגוגל/אמזון/אפל/אינטל וכדומה, איפה עדיף לעשות את התואר השני (במדעי המחשב), באוניברסיטה הפתוחה, בר אילן, אוניברסיטת תל אביב או בן גוריון?

תודה :)

vinney

Well-known member
היוקרה היא לא של המוסד, היא של המנחה

תואר שני בפני עצמו הוא די חסר ערך מבחינת המעסיקים. מה שחשוב זה מה המחקר שעשית, ועם מי עשית אותו. וגם זה - לתפקידים להם המחקר הזה ספציפית רלוונטי.

the lone gunmen

New member
אני חושב שזה כן משנה.

תל אביב נחשבת לאוניברסיטה יותר טובה מבין אלה שציינת וגן גוריון היא בערך אותה רמה.
אח"כ בר אילן. (לגבי הפתוחה, אני לא יודע).

אני לא חושב שעל זה ייפול ויקום דבר, אבל זה נותן יתרון קל וזה הרבה יותר מרשים אם התואר השני הוא ממוסד שנחשב יותר "יוקרתי".
אני גם חושב שמנהל שמגייס יודע שהסיכוי שהוא יגייס מישהו שעשה תזה בדיוק בתחום שהוא צריך, הוא אפסי - ובד"כ מנהלים יסתכלו על זה כאינדיקטור בנוגע ליכולות של המועמד ולא יותר.
מהבחינה הזאת, יש יותר משקל למשל, לשאלה האם פירסמת מאמר ואיפה מאשר לשאלה מי היה המנחה שלך או במה בדיוק עשית את התזה.
(אלא אם המנחה שלך בדיוק הקים סטארטאפ והוא מחפש עובדים... גם זה קורה...).

vinney

Well-known member
לגבי החלק השני - צודק מאוד

תואר מחקרי הוא לא באמת מחקרי אם לא פירסמת מאמר, אבל יש הבדל גדול בין כנסי מאסטרנטים/דוקרטורנטים בהם לרוב מאמרי תיזה מתפרסמים לבין פירסום בכתב עת יוקרתי או בכנס ממדרגה ראשונה/שניה.
&nbsp
למנחה ולנושא יש משמעות גם פה. אלה דברים שקשורים אחד לשני. מנחה שמצליח להביא לך נושא שאתה יכול לפרסם בכאלה רמות - צריך להיות בפני עצמו מומחה ברמה גבוהה מאוד עם שם מוכר בקנה מידה עולמי. הרבה פעמים מנחים ״נחשבים״ גם יושבים בוועדות קבלה/שיפוט של כנסים/כתבי עת ״נחשבים״. אלה דברים שקשורים אחד לשני.
&nbsp
כמובן למנחה יש גם חשיבות בהשמה - יש להם קשרים בתעשיה, בין אם כי התעשיה מפתחת משהו שהם המציאו, או כי התעשיה העסיקה מישהו שהם הנחו בעבר, או גם וגם.
&nbsp
יוקרת האוניברסיטה כמוסד לא באה לידי ביטוי מעבר לשבטיות המגייסים (״הוא למד באת״א, גם אני, הוא בטח טוב כמוני״), ולזה מספיק גם תואר ראשון, לא צריך שני ובטח שלא מחקרי.

למעלה