איפה ללמוד?

bleu ciel

New member
איפה ללמוד?

שלום לכולם, אני נרשמתי ליואל גבע לקורס שמתחיל ממש עוד מעט (מועד יולי), והשבוע קיבלתי הצעה מלחמן של קורס מסובסד שעולה 2000 שקלים, שזה בעצם 4000 שקל הפרש בין הקורסים! רציתי לקבל עצה.. מה לעשות? שמעתי שיואל גבע הכי טובים, אבל האם הם טובים יותר מלחמן בהפרש ששווה השקעה של 4000 שקלים נוספים? יש כאן מישהו שלמד שם/ מכיר אותם? בבקשה תענו לי בהקדם... תודה וחג שמח לכולם!

demultiplexer

New member
לא שווה

תחסכי את הכסף, את ה4000 תחסכי וככה לא תצטרכי לעבוד במהלך הקורס וזה בהחלט הבדל משמעותי לעומת מכון הכנה.

liorm222

New member
אני למדתי בלחמן

והיה ממש בסדר,העבירו לי את החומר בצורה טובה. לשלם יותר זה נראה לי די מוגזם, במיוחד אם תצטרך לעבור בחינה חוזרת 420 שקל, לא זול ואני לא מאחלת לך, אבל זה קורה :) בסופו של דבר הכל תלוי בך ,צריך ממש להשקיע, מעבר לשיטות שמלמדים בקורס.

demultiplexer

New member
כתבתי פה מקודם

התלמידים עושים את המכון ולא המכון את התלמידים, בסופו של דבר כולם לדעתי פותרים פה שאלות באותן דרכים פחות או יותר. הכי חשוב זה חרישה, לא לעבוד במקביל לקורס, לעשות סימולציות עם אסטרטגיות, לתחקר את התוצאות.

גם אני למדתי בלחמן

ולדעתי זה שווה את הכסף. הכי חשוב זה כמה שמשקיעים בלימוד. ולא איפה לומדים

אני סיימתי עכשיו קורס בלחמן

ובסך הכל אני דיי מרוצה, אז ככה שאין לך מה לפחד. אבל, את יכולה לחסוך 6000 שקל וללמוד לבד, יש הרבה אנשים שלומדים מחוץ למסגרת של קורס ובסופו של דבר התוצאות שלהם לא נופלות מאלה שלומדים בקורסים יוקרתיים, אומנם צריך להשקיע קצת מאמץ בהתחלה לאסוף חומרי לימוד (אם כי אני מאמין שעכשיו אחרי הבחינה ההיצע יהיה עצום), וצריך קצת משמעת עצמית, אבל בסופו של דבר לדעתי זה שווה את זה. בסופו של דבר מה שקובע את מידת ההצלחה שלך זה כמה את מוכנה להשקיע בלמידה, ולא כמה את מוכנה להשקיע בקורס. אז ככה שבין אם תבחרי בקורס זה או אחר, או בלמידה עצמאית, זה לא יהיה מה שיקבע את הציון שלך.

טאאאאל

New member
שאלה...

כשלומדים לבד, אז איך יודעים איזה חומר צריך ללמוד? ומאיפה מביאים את הספרים? יש אפשרות לקות אותם כמו שקונים מיקודית או משהו כזה?..

S a s h o K

New member
אפשר לקנות ספרים יד...

שנייה אם רוצים ערכה של גבע או הייקיו או לחמן... אני מוכר ערכה של גבע - אתה מעוניין?

לדעתי כל המכונים מוכרים ערכות

להכנה לפסיכומטרי (חוץ מיואל גבע), אפשר ויותר זול לקנות ספרים משומשים ממי שעשה את המבחן ואין לו כבר צורך בספרים. ואם יש, אז הכי זול לקחת מחבר/אח/אחות שלמדו (חינם
) לגבי מה ללמוד, הספרים מכילים את כל החומר הדרוש לבחינה.

טאאאאל

New member
אההה..

אוקי, אז אין בעצם שינוי בין מבחן למבחן הכל אותו הדבר כן? ואני לא רוצה לקנות, תודה... :)

אז ככה

הבחינה משתנית ממועד למועד ואף פעם לא קבועה, הכוונה בשינוי היא לא לשינוי רציני: במקום 2 שאלות בנושא מסויים הם יכולים לשים 3, בנושא אחר הם יכולים לא לשים שאלות בכלל וכו'. אם תיקחי ספר מלפני 5 שנים אז סביר להניח שמאז המבחן כבר הספיק לעבור שינויים משמעותיים, במקרה כזה עדיף להתייעץ עם מישהו שיודע מה השינויים האלה. אם תשיגי ספר עדכני מהשנה האחרונה השינויים הם ממש לא משמעותיים וזה לא צריך להטריד אותך. אבל ככלל, עדיף ספרים כמה שיותר עדכניים.

טאאאאל

New member
תודה!... ו...

יש אפשרות לדעת מה הם השינויים? או שפשוט במבחן עצמו?

אם את מתכוונת לדעת מראש

אז האמת היא שבדרך כלל לפני שהמרכז הארצי מכניס לבחינה דברים חדשים הוא מכניס אותם בתוך פיילוטים (פיילוט - פרק בבחינה שאת פותרת כמו כל פרק אחר, אבל הוא לא משפיע לך על הציון). אם מישהו עוקב אחרי הפיילוטים בכל מועד, הוא יכול לנסות לנחש מה המרכז הארצי מתכנן. אז לשאלתך, אפשרי ברמת העיקרון אבל בסופו של דבר זה רק ניחוש ולא יותר מזה.

רק לב

New member
היי...

תראי, אני עשיתי קורס בלחמן, עלה לי 1500 ש"ח דרך הצבא.. אני אישית ממש מרוצה... אני לא חושבת ששווה לך לשלם 4000 ש"ח יותר ביואל גבע כי אחרי הכל, הציון שתקבלי בסוף לא בהכרח תלוי במכון בו למדת אלא בהתמדה שלך ובהשקעה שלך, זה שיש פרסומות טובה ליואל גבע שהם הטובים ביותר לא בהכרח עושה אותם לטובים ביותר, אחרי הכל יש שם גם כאלה שקיבלו ציונים לא הכי טובים וכמובן שלא יפרסמו את זה. בנוסף, אני חושבת שהמחיר לא עושה את הקורס.. לדעתי, לכי על הקורס של לחמן, אם תלמדי כמו שצריך ותשיקיעי באמת אין סיבה שלא תצליחי... לשיקולך...

תוכל לדעת רק בדיעבד לאחר שתבחר אחד

מהשניים ותבחן בבחינה. אני לא חושב שניתן באמת לענות על השאלה הזו. אין ספק שניתן להצליח בבחינה בכל מכון מכון שתבחר ללמוד בו, וכך אני יכול לומר לך שאתה יכול לחסוך גם את ה-2,000 שקלים שלחמן רוצים ממך וללמוד לבד.יש לא מעט אנשים שעשו זאת והצליחו יפה בבחינה. אין אני יכול להעיד על הקורס של לחמן כי לא עשיתי אותו-אני רק יכול לומר לך שהקורס של גבע מצויין!!!. הקורס נותן לך את צורת ההסתכלות וההבנה הנכונה בגישה לשאלות בבחינה ונותן לדעתי את הכלים הטובים ביותר להצלחה בבחינה.

demultiplexer

New member
גבע יכול להיות מצויין

אבל עדיין לא שווה את ה4000 שקל הפרש, אלא אם הבחור מתכוון לנסות להתקבל לרפואה ומוכן להשקיע עוד 4000 שקל בתמורה להבדל שייתכן ויש בין הקורסים.

תגובה

ראשית כל אני לא מבין למה אנשים שלא לקחו קורס לא בגבע ולא בלחמן-הרמז אליך demultiplexer -יכולים לחוות דעה על ההבדלים בין הקורסים. אני שלקחתי קורס רק בגבע ולמרות שההיתי מרוצה עד הגג נזהר בלשוני מלתת דעה חד משמעית כי לא לקחתי קורס של לחמן. שנית אין קשר למה שהבחור רוצה להתקבל (אלא אם אתה חושב שבגבע כולם מוצאים מעל 750 כדי להתקבל לרפואה). יתכן (ואני לא אומר שזה המקרה!!!!!) ש4,000 האלו יעלו לו ביוקר והוא לא יקבל את הציון הנכסף (שיכול להיות גם 630) אם אתה באמת רוצה לעמוד על ההבדלים בין הקורסים חפש מישהו שעשה את שני הקורסים.

demultiplexer

New member
אז אני אומר שלא יכול להיות

לא יכול להיות שאם הוא ילמד באותו קצב וישקיע ולא יעבוד במקביל ויעשה סימולציות ויתחקר ולא יקבל אותו ציון בשני המכונים. תעשה ניסיון, תרשום פה שאלה מכל סוג שמופיעה בפסיכומטרי ושאנשים ממכונים שונים יראו לך איך הם פותרים ותראה שכולם פותרים אותו דבר. אין לאף אחד נוסחאת קסם. וגם אם יש הבדל הוא לא שווה 4000 שקל.

demultiplexer

New member
ורצה לשמוע משהו אפילו יותר חכם ?

שתעשה בלחמן וב4000 שקל מיותרים תקנה גם ערכה של גבע, גם של קידום וגם את האוגדן של המרכז הארצי. ויישאר לה עודף לעוד שני קורסים, מה דעתך ?

למעלה