איפה ללמוד ?

איפה ללמוד ?

איך אני יכול לדעת מה המוניטין של מכללה בה אני רוצה ללמוד <? אפקה או שנקר ... הנדסת תוכנה ... ?

vinney

Well-known member
לשאול אנשים

בוגרים, מעסיקים, עובדים בתחום
אתה יכול לעשות חיפוש פה בפורום, היו לנו פה דיונים על זה, כנ"ל גם בפורום שפות תכנות. באופן כללי, מכללות נחותות מאוניברסיטאות בהגדרה, כך שאם אין לך סיבה מיוחדת ללמוד דווקא באחת משתי אלה, עדיף שתלך לאת"א/אוניברסיטה הפתוחה/בר אילן/הבינתחומי/המכללה האקדמית ת"א יפו, זה אם אתה תל אביבי, אני מניח

ron369

New member
וחוץ מזה,

לא נכתב איזה ספר שמדרג את כל המוסדות האקדמאיים בישראל?

neko

New member
היה דירוג מקיף,

אבל הוא התבסס בעיקר על סקרים בקרב סטודנטים (גם אני השתתפתי בו). בסה"כ גם מאד משמעותי תחום הלימודים, ורמה אקדמית היא לא בהכרח הדבר הכי חשוב. למשל, בב"ג חיי החברה נחשבים יותר טובים, למרות שהרמה (יותר נכון "מדד ההתעללות בסטודנט") לא גבוהה כמו הטכניון. באופן עקרוני בד"כ מחלקים את המוסדות ל-4 קבוצות: אוניבריסטאות טובות: ת"א, ב"ג, ירושלים, טכניון מכללות טובות: מכללת ת"א, הבינתחומי, המכללה למנהל ועוד אוניברסיטאות בינוניות: בר-אילן, חיפה מכללות בינוניות: לא רוצה להשמיץ, לא מכיר מספיק טוב
הפתוחה שנויה במחלוקת, יש מעסיקים שמתרשמים מהיכולת ללמוד לבד, ויש כאלה שחושבים שפשוט לא התקבלת למשהו אחר. יש לציין שבמכון ויצמן אני רואה המון סטודנטים למתמטיקה ומדעי המחשב מהפתוחה שהתקבלו לתואר שני ודוקטורט (וזאת למרות שסה"כ יחסית מעט סטודנטים מסיימים שם כל שנה).

neko

New member
רוב האנשים שדיברתי איתם על הנושא

לרבות בפורומים.

neko

New member
יכול להיות לגמרי במקרה שמכיוון

שאנחנו בפורום מדעי המחשב, מדובר על מדעי המחשב?

vinney

Well-known member
מדד התעללות בסטודנט זה לא הרמה

הרמה זה מדד הידע, ובב"ג הרמה גבוהה מאוד

neko

New member
גם בטכניון הרמה גבוהה מאד,

ככה לפחות טוענים - אבל מדד ההתעללות בסטודנט יותר גבוה, ויש אנשים שמשום מה מוצאים את זה חיובי. GO FIG. בבינתחומי לא התעללו בי לרגע, ובמכון ויצמן אני מסתדר יפה מאד (ואפילו יוצא לי להסביר לאנשים דברים לפעמים).

shirbi

New member
לא יודע...

בתור סטודנט למדעי המחשב בטכניון, הבעיה היחידה שאני רואה בו, היא לפעמים חוסר התאמה בין מה שלמדים בקורס (כלומר החומר שמועבר בהרצאות, בתרגולים ובשיעורי הבית) לבין מה שמופיע במבחן. הפתרון לכך, הוא לברר מראש מי המרצים שנוהגים לעשות זאת, ולא להרשם לקורסים שלהם. מכיוון שהטכניון מאוד ידידותי בענייני הרשמה (מלבד ענייני קדמים, ניתן לקחת כמה קורסים שרוצים בכל סימסטר ואפילו לחזור על קורסים גם לאחר שעברת אותם), אפשר להימנע ממרצים בעייתיים. חוץ מזה הרמה נראית לי סבירה מאוד.

neko

New member
../images/Emo45.gif על זה דיברתי

מבחנים עם ממוצע 30 ופקטורים שליליים הם דברים שמוצאים כמעט רק בטכניון...

shirbi

New member
בפקטור שלילי עוד לא נתקלתי

וקורסים עם ממוצע שלושים היו לי רק שנים.

vinney

Well-known member
דווקא אני מכיר אנשים שקיבלו

איזה 95+ ופתאום הורידו להם כמה נקודות כתוצאה מפקטור... זה תוצאה מכך שבטכניון הציונים מנורמלים, דבר ביזארי לכשעצמו.

shirbi

New member
כמה פעמים זה קרה להם?

אחת, שתיים בכל התואר? למה נירמול ציונים נראה לך דבר ביזארי? האם אתה חושב שהמרצים מסוגלים להפיק בכל סימסטר מבחנים באותה רמה?

vinney

Well-known member
נירמול ציונים מתנה ציון של אדם אחד

בהישגים של אדם אחר. זה לא ציון אובייקטיבי שמודד את היכולות שלי, זה ציון סובייקטיבי שמודד את היכולות שלי יחסית למחזור. אני לא רואה סיבה למה להעריך אנשים יחסית לאנשים אחרים, ולא בפני עצמם. כמה פעמים זה קרה? לא הרבה, אבל כל פעם שהם קיבלו ציון טוב (95+).

למעלה