איפה כדאי ללמוד ערבית?

איזו ערבית

איזו ערבית אתה מעוניין ללמוד ? ספרותית או מדוברת? לאיזו מטרה ? ( עבודה, סתם כדי לדעת את השפה ).

ערבית ספרותית ומדוברת

לא לצרכי עבודה אלה לדעת את השפה, להכיר את התרבות,לדעת לקרוא עיתונים בערבית לכתוב בערבית לדבר בערבית אם בעתיד יהיה משהו שקשור בעבודה אז יופי אבל לא בשביל זה.

אז ככה:

מומלץ מאוד ללמוד קודם את הערבית הספרותית ורק אז את המדוברת מנסיון. אין אפשר ללמוד את שתיהן במקביל, אלא אם אתה מעוניין להיכנס לבלבלול עצום. השפה המדוברת והשפה הספרותית - חולקות אולי אוצר מילים דומה בלמעלה מ-90 אחוז מן המילים, אבל שונה באופן שבו הטיית הפעלים נעשת, שיבוצם במשפט, הגייתם וכ'. השפה הספרותית הרבה יותר קשה, משום שהיא מחייבת לימוד אינטנסיבי של אלפי כללים לא פשוטים, לעומת המדוברת שהיא אינה מרבה כמעט כלל בחוקי דקדוק. ערבית ספרותית היא לא שפה שניתן ללמוד אותה לבד. ולכן תיהיה חייב לקחת מורה פרטי או לקחת קורס ללמוד השפה ( בברליץ..). אני ממליץ לך ללכת לחנות ספרים ולקנות את אותם ספרי לימודים בהם משתמשים בבתי הספר בכיתה ז/ח. אני ממליץ לך אישית לקנות את הספר " אל ערביה" חלק א( בצבע ירוק כהה עם כותרת אדומה ). אם תתמיד בלימוד הערבית הספרותית ותשקיע ל*פחות* 6 שעות שבועיות ללמוד השפה תוך חצי שנה עד שנה תוכל להגיע לרמה מכובדת. רק שתיהיה לך אחיזה ברורה בספרותית תוכל להתחיל ללמוד מדוברת.

תודה ועוד שאלה

אוקי הבנתי את מה שאתה אומר, אז נניח שארצה להתחיל עם הערבית המדוברת במקום הספרותית. היכן המקום המומלץ ללמוד את השפה ? כלומר ברליץ, בני עקיבא מי ?

בקשר לערבית המדוברת

הערבית המדוברת היא יחסית קלה, אבל : העיתונים + מהדורת החדשות + נאומים + 99 אחוז מהספרות הערבית + קוראן + הוראות של מכשירים ותרופות + חוברות ומגזינים כולם בערבית ספרותית בלבד הערבית המדוברת היא למעשה השפה השגורה בפני הערבים בדיבור היום יומי. וגם בה יש המון המון ניבים וכל ניב יכול להיות שונה מאוד מהשני. הניב המרוקאי שונה לגמרי מהתימני או מהסעודי, והערבים הבדואים מדברים שונה מהדרוזים בגליל וכ'. ערבית מדוברת לא כותבים. יש כזה מיתוס של ערבית מדוברת " שאי אפשר לכתוב אותה",( מה שלא מדוייק בכלל ). לא תמצא בארץ לפחות חוברת או אתר אינטרנט או ספר שילמד אותך לכתוב "ערבית מדוברת". אני ממליץ לך אישית לרכוש רק את הערכה המצויינת של יחונן אליחי "לדבר ערבית" שכוללת 4 ספרי לימוד ודיסקים, אבל באתי אליה מרקע של 5 שנים לימוד של ספרותית אז זה היה הרבה יותר קל. אם אתה רוצה לקחת קורס ללמוד השפה, אז תנסה בברליץ הם מצויינים אבל יקרנים מאוד. תחפש בגוגל, בטח תמצא המון אופציות וקורסים מעניינים . בקשר למורים ערבים שמלמדים ערבים מדוברת - שמור מרחק ! הסיבה היא שערבית היא שפת האם שלהם, ואם לא מודעים לפער בין מי שהשפה היא חלק ממנו למי שלומד אותה, ולכן בדרך כלל הלימוד איתם מתסכל. שלא כמו מורה שלמד את השפה ולא נולד איתה ומבין את הקושי בלימוד שלה. אם אתה גר בירושלים אני ממליץ לך על הכורס של Minerva , זה נפתח ב-16 בחודש הזה. 15 שעות בסך הכל ( שזה לא הרבה ), אבל יש לך אופציה לקחת קורס מתקדמים אם תרצה.

למעלה