איפה השמפניה?

קקטוסץ

New member
איפה השמפניה? ../images/Emo48.gif

ואיפה כל גדולי התורה של הפורום? בג"ץ קבע ברוב גדול: זוגות הומוסקסואלים יוכלו להירשם כנשואים במרשם האוכלוסין.

pelegs

New member
../images/Emo48.gif כן ירבו

(חוקים חיוביים בנושא, כמובן
)

דליווש

New member
אם בג"ץ קבע..

אני לא אוהבת לדבר על הנושא הזה כי נראה לי הצד הגזעני שבי יתפרץ..חחח

רוני13

New member
צעד ראשון וחשוב...

בהעלמת המדינה היהודית היחידה בעולם אתה מתכוון...

Fleddermaus

New member
לא, בהחלט לא, המדינה תישאר יהודית.

זו מדינת העם היהודי, לא מדינת הדת היהודית. לא כל היהודים דתיים, וזכותם לחיות את חייהם בשקט בישראל.

Fleddermaus

New member
אה, לא ממש.

הזהות הלאומית היהודית התפתחה בעקבות הדת, והיום הם דברים נפרדים, משום שרוב היהודים אינם דתיים.

Continuum

New member
...

אתה מדבר על הזהות הלאומית הישראלית, או הזהות הלאומית היהודית? כי אילו שני דברים שונים ללא היכר.

irg8

New member
לדעתי, מי שלא מאמין בתורה

אין לו שום הצדקה אמיתית לשים פה יהודים. הצהרות והסכמים כמו הצהרת בלפור או החלטות האו"ם הן לא סיבה מספקת מבחינה אמיתית לתת ליהודים לחיות כאן. רק האמונה שהארץ ניתנה לנו בידי בורא עולם היא הסיבה האמיתית והמספקת.

דעה יפה יש לך

אבל לדעתי שלי, גם למי שכן מאמין לתורה אין שום הצדקה לשים פה יהודים, אתה יודע למה? כי היהודים יכולים לבחור בעצמם אם לבוא לפה או לא, והם לא צריכים לא תורה ולא נעליים בשביל זה (אך אני מודה שהם עשויים לסייע בעניין זה, הספר והנעליים)

Continuum

New member
מה הקשר?

הוא אמר שהסיבה למדינת ישראל היא מבחינתו היסטורית-תיאולוגית ובלי הדת אין סיבה. אתה אמרת שגם עם דת נשארת זכות הבחירה לבוא לפה. הדברים האלה לא סותרים אחד את השני.

E טי

New member
הסבר קטן...

היהדות האי הדת היהודית והדת היהודית היא היהדות, לא ניתן להפריד ביניהן. היהדות היא לא כמו שאר הדתות, היא דרך חיים, צורה חשיבה, אמונה והליכות עולם. היהודים הם עם ישראל, אותו עם, שיצא ממצרים וקיבל על עצמו את צורת החיים הזאת. ומשם והלאה כל בן לאותו עם מופלא הוא יהודי בין ירצה או לא ירצה. וכמו שתרנגול הוא תרנגול בגלל שהוא נולד תרנגול ולא בגלל שהוא מתנהג כמו תרנגול. גם אם אותו תרנגול יחליט לנבוח ולקשקש בזנב הוא עדיין יהיה תרנגול שמתנהג כמו כלב ולא כלב. כך אותו יהודי שלא מתנהג כמו יהודי הוא עדיין יהודי. אבל זה לא הופך את היהדות לדבר נפרד מאותה דרך חיים. כמו שלהיות תרנגול זה לא דבר נפרד מלעשות קוקוריקו ולאכול גרגירים. היהדות ודרך החיים היהודית הם אותו אחד, זה לא דברים שניתנים להפרדה.

למעלה