איפה השמיניסטים????

לופיטל1

New member
איפה השמיניסטים????

השמנינסטים, שחלקם ידעו לכתוב מכתבים יפים לראש הממשלה, על גיוס או אי גיוס לצה"ל בשל דעות פוליטיות, נעלמו לפתע, דווקא שלא מדובר בעיניין פוליטי, אלא ערכים שעליהם גדלה המדינה. ערך הרעות. הערך לפיו לא מפקירים חיילים ולא נוטשים אותם מאחור. והינה. יש למדינה 3 שבויים. גלעד אצל הפלסטינאים, אודי ואלדד בשבי החיזבאללה, מעל לחצי שנה. ההנהגה לא עושה מספיק להשיבם הביתה. אני נגד סרבנות גיוס. בוודאי שהדבר נובע משום השקפה פוליטית כזו או אחרת. אבל מדינה שלא דואגת לבניה אותם שלחה למשימה בחזית, לא ראויה להתקיים. הייתי מצפה מהשמיניסטים לכתוב לראש הממשלה, כי מצפים ממנו לדאוג לעיניין בבהילות, ולא להישאר אדיש. האדישות תהרוג את אודי, אלדד וגלעד. קישור לנושא בפורום אחר : http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=83150&st=105

Wing Chan

New member
ברור שהיא לא עושה מספיק.

אבל מה חדש שמדינת ישראל יורקת לאנשים בפרצוף?

GGG12345

New member
זה גם יעזור אה?

די כבר להיות אקטיביסטים אופטימיסטיים, תהפכו לציניים מרירים, זו התרופה והנוגדן היחידי למדינה שיורקת לך את אותה גישה בפרצוף.

snail1

New member
מה זה עוזר בחיים?

כל הזמן להתמרמר על החיים כשאין לך מה לעשות עם זה.

Itamarro

New member
עם כל הכבוד

ממתי יש לשמינסטים איזה-שהוא תפקיד בישראל, איזה-שהוא מעמד? מספיק אנשים רושמים מספיק מכתבים לממשלה, מאיפה באה הדרישה המופרכת הזו שדווקא שמינסטים יכתבו מכתבים?

לופיטל1

New member
לשמיניסטים יש כח

ההד שהשמיניסטים יכולים ליצור במכתב שהוא סוג של מכתב סרבנות לנוכח הפקרת החיילים החטופים ע"י המדינה, הוא בעל עוצמה אדירה.

Itamarro

New member
סרבנות גיוס היא פשע

איום בסרבנות גיוס מקבילה לאיום ברצח, ואני לא רואה הד טוב יוצא מאיומי רצח של שמיניסטים.

תגיד, אתה נורמלי?

אתה משווה סרבנות לרצח? מה? כל מי שלא מסכים עם דרכי הממשל, משול לרוצח? (כי כדאי שתדע, זה נקרא פאשיזם) אה, אבל מי שלא מתגייס לצה"ל "דופק" אחרים, שלא לומר את המדינה?(אגב, המדינה היא סך כל הפרטים שמרכיבים אותה. ולא להפך. המדינה צריכה להיות בשבילנו, לפני שאנחנו בשבילה.) יש לזה פתרון מאוד פשוט: האופציה הלגיטימית לשירות לאומי.

Itamarro

New member
זו לא הייתה הכוונה שלי

ניסיתי להגיד שאיום בעבירה על החוק אינה התנגדות לגיטימית בעיניי. אני מאוד בעד התנגדות וביקורת על הממשל, וכן זה אחד העקרונות הדמוקרטיים החשובים ביותר- אם לא הכי חשוב. אבל לכל דבר יש זמן מתאים, צורה מתאימה, וקהל יעד מתאים. לדרוש מתיכוניסטים קטינים ליצור כזה הד לא נחשב לגיטימי בעיני. המצב בצפון טופל בצורה מסוימת, ואני, כנער בן 17, לא חושב שיש בידי את היכולת ליצור ביקורת ציבורית כה רחבה, או את הזכות לעשות זאת. לי ולחבריי בשכבה אין את הנסיון, ולא את הידע המקצועי הדרוש בשביל להעביר ביקורת כה חריפה. אני מאמין שלהגיד מחוץ למערכת שהיא פועלת רע זה לא הדבר הנכון לעשות, ושבשביל לשנות משהו צריכים לעשות את זה מבפנים, אחרי שמכירים איך שהיא באמת עובדת. אפשר לשבת כל השנה ולהצביע על גורמים שביצעו את תפקידים בצורה גרועה, ואפשר לנסח את זה בצורה מאוד יפה ולגרום להד ציבורי עצום, אבל האם זה הדבר הנכון לעשות?

אז ההתנסחות שלך היתה לקויה.

וגם בהודעה זו לא חזרת בך מההשוואה בין סרבנות לרצח. ואני רוצה לתקן אותך. לדעתי, כמובן. אתה כן חלק מהמערכת. המערכת היא מדינת ישראל, ואתה חלק ממדינת ישראל. לא כולם(למעשה, רובם לא) בכירים במשרד רוה"מ, משרד החוץ או המוסד, שהם יכולים להיות "חלק מהמערכת" ללא עוררין. הרשות המבצעת אמורה להוביל במעשים את דעת העם. אם העם רוצה בשחרור החטופים, גם אם זה כרוך המחיר, גבוה יותר או גבוה פחות(וזה כבר עניין סובייקטיבי), על הממשלה לכל הפחות להראות שהיא מבחינה ברצון העם. והשמיניסטים הם חלק מהעם.

Itamarro

New member
אני לא מתכוון לחזור בי

השוותי בין איום בסרבנות לעומת איום ברצח. שניהם איום על עבירה. ברור לכלנו שרצח הרבה יותר גרוע מסרבנות, ולא התכוונתי לזה. מבחינתי, להשתמש בחובת הגיוס כנשק נגד צהל או המדינה זו פשוט לא אפשרות. הדיון הזה הוא סתמי, הוא בא לנסות לשכנע קהל יעד מסוים לעשות פעולה מסוימת. עד כמה שדיון ברמה גבוהה יכול להיות מעניין, זה לא המקום. יש פורום שמינסטים, ויש פורומים פוליטיים מכאן ועד הודעה חדשה.

עמרי20

New member
חח מצחיק אתה.

איך אתה בכלל משווה בין איום בסרבנות לאיום לרצח? אתה בסה"כ עוד ילד בן 17-18 שמורעל על צה"ל,ברגע שתתגייס ותכיר את המערכת אתה בכלל לא תדבר ככה.

Krishi

New member
סרבנות=רצח? ../images/Emo6.gif

תגיד לי מאיזה עץ נפלת?! חחח..

ShaharNi

New member
הוא התכוון לשתי עבירות שונות,

כאשר באחד איום הוא פשע, גם בשני האיום הוא פשע. זה הכל

Krishi

New member
השואה מעוותת..

אני יכול להבין הד של סרבנות. כי אין פה פיקוח נפש (ואולי אף הצלת חיים). הד של רצח לעומת זאת הרבה יותר חמור. התבטאות אומללה

demoloc

New member
כתבתי פעם מאמר על הנושא

שלחתי אפילו לידיעות אבל הם לא הסכימו לפרסם את זה ב"דעות" או "קול העם" או משהו. לבישת המדים \ גיא ברש לפני שאציג את דעותיי אציג את הרקע שלי לצורך הנקודה שלי בהמשך. אני בן 18, לפני צבא, שואף לשירות קרבי ,מתאמן באופן קבוע וניגש לגיבושים שונים ומיונים קרביים על מנת להיות חלק מהמערך הלוחם של הצבא. כשאני חושב על שירותי לעתיד אני מודע לסיכונים הקיימים בלחימה קרבית, ובאמת עד היום לא נתתי מחשבה שנייה לסיכונים כגורם מרתיע משירות קרבי. אני יכול להיהרג, אני יכול להיחטף , אני יכול להיפצע,אבל היה לי אמון מספיק בצבא שידאג לי באם יקרה לי דבר מה תוך כדי שירותי הצבאי. כעת , כשצה"ל נסוג מלבנון אני מהרהר בזאת שנית . אני רואה ושומע על ההרוגים , כואב לי הלב עליהם ועל המשפחות ואני רוצה שהמלחמה תגמר כמו כל אזרח במדינה , אבל אני לא שוכח בסופו של דבר שלמלחמה הזאת יש מטרה, השבת השבויים. למרות שאנו חיים בעידן מחשבים וכמה אחדות ואפסים יכולים לשנות הרבה מאוד ,אנו עדיין זקוקים לכוח צבאי , אנו מוקפים בגורמים עוינים שמעוניינים לגרש אותנו מאדמתנו ומוכנים להשתמש בכל האמצעים על מנת לעשות זאת , כוחנו הצבאי בראש ובראשונה,מונע מהם לעשות זאת. כוח צבאי נמדד במידה רבה על ידי עליונותו הטכנולוגית וכמותו , אבל מדד חשוב לא פחות ולעיתים קרובות יכול להכריע מערכה לצד זה או זה , זה מה שעובר לחייל הפשוט בראש. אני , בתור חייל לעתיד אלך , כפי שציינתי, ללא הרהורים, לקרבי בידיעה שהצבא כולו עומד מאחוריי בעת צרה , או לפחות כך חשבתי. הצבא מגייס את הרוב המוחלט של כוח האדם שלו דרך גיוס חובה, כלומר הוא מחייב אותם להתגייס לשורותיו, במסגרת זאת הוא גם מתחייב לשמור ולהגן עליהם. מצלצל לי בראש איזה משפט ששמעתי איפשהו פעם : "תדע כל אם עבריה שמסרה את גורל בניה לידי המפקדים הראויים לכך". , בטח שמעתי פעם בטלוויזיה. בכל אופן , יש אקט של הפקדת החיים בידיי ההיררכיה מהמ"כ הישיר של החייל ועד לראש הממשלה. כל חייל בצה"ל מפקיד חייו ושוב ושוב בעת שירותו הצבאי בכל עת נתון שהוא על המדים,קטן כגדול יהיה הסיכון. ב12 ביולי 2006 תקף כוח של ארגון "חיזבאללה" כוח של צה"ל שתוך כדי התקפה זו נחטפו 2 חיילים לובשי מדים, אהוד גולדווסר ואלדד רגב. כהבטחת בן גוריון יצא הצבא במערכה שמטרתה שחרור החיילים החטופים מידי האויב,נפתחה חזית מלחמתית בלבנון. המלחמה תבעה קורבנות רבים מידי ללא ספק ואכן היו בה לא מעט מחדלים כפי שהוּכח שוב ושוב על ידי מניין ההרוגים ההולך והגדל, אך הקיום של המלחמה היה ללא עוררין מוצדק,שחרור החטופים. אני הייתי מוכן לצאת ללחימה ולסכן את חיי למען החיילים מהסיבה הפשוטה שאני הייתי יכול להיות במקומם, אני הייתי יכול להיות חטוף, ובמקרה זה הייתי מצפה מהצבא,שבגלל לבישת מדיו נחטפתי לעשות כל אשר ביכולתו לחילוצי , בכל האמצעים הלגיטימיים. כאשר נסוג הצבא מלבנון הוא הלך אחורה והפקיר שני אנשים שלהם נתן שבועתו להגן עליהם מאחורה. כן, נמשכים המגעים לשחרר אותם במישור הדיפלומטי, אבל החיילים בינתיים לא שוחררו ואנחנו עזבנו את המאבק הצבאי לשחררם ונטשנו אותם בידיי האויב. האנשים האלו , החטופים , נחטפו רק בגלל היותם חיילים והמדינה חדלה מלנסות להצילם במישור הצבאי , או במילים אחרות , הצבא כבר אינו מנסה לחלצם. בעוד שנה או שנתיים כשאני אצעד מחזיק נשק ולבוּש מדי זית בשליחות ובייצוג צה"ל, במקום שבו פועלים גורמים עוינים, לא אדע עוד שהצבא עומד מאחוריי , אדע כי ייתכן שישראל תשאיר אותי שם ותצעד לאחורה משאירה אותי לבדי בחסדי גורמים עוינים. ישראל נטשה בניה ושברה את הבטחותיה, כעת כשאני מביט קדימה לשירותי הקרבי, מתעוררים פחדים וחשדות שגורמים לי לחשוב פעמיים.

CajU9

New member
המשפט של בן גוריון

אוטוטו לפני מלחמת יום העצמאות ותיקון קטן שהפקידה, ולא מסרה. תראו חבר'ה, להגיד שאין לשמיניסטים אין כוח זה שטויות, הם חלק מהמדינה הזו, ואזרחים לכל דבר. הכוח העיקרי של האזרחים בא לידי ביטוי בהפגנות ובשביתות. אם השמיניסטים יפגינו, זה רק יוסיף עוד אש למדורה הזו, שמטרתה להחזיר את הבנים. אני אמנם לא כלכך ריאלי (או שכן?), אבל נשבר לי הזין. מתו 150 חיילים ואפילו את הבנים לא קיבלנו. תריך לשחרר 1400 עצורים ולהחזיר אותם הבייתה בכל מחיר!! על כך שאהוד ודודי לצערי הרב גמורים, אם לא מתים (עזבו, לא תבינו, אבל זה נכון), לא צריך להתחשב כלכך אם הם בחיים. גם אותם צריך להחזיר. את גלעד- גם, מיד להחזיר! לא משנה מה! פאד אוף, לא רוצה עוד 3 רון ערדים!!!! ועוד כמה טיפשים שיושבים למעלה (שהיו ג'ובניקים עלובים) קובעים את הדברים הללו! בקיצור, להחזיר את הבנים, ולהחמיר את נהלי העצירה (במקום לעצור חשודים פוטנציאלים, אפשר גם לתקוע להם כדור בראש מדי פעם, כמו שצה"ל היה עושה בעבר, לפני שהפך לצבא קוקסינלי כלכך!), ולהראות לכלבים האלה מה זה להתעסק איתנו באמת (כי לצערינו, כדי להם להתעסק איתנו, כי אנחנו מתנהלים בגדר בדיחה, עם הנהגה כלכך מושחתת, בטח מאז שאריק השאיר אותנו יתומים שכאלה..)

Itamarro

New member
אז זהו, שלא

שמינסטים (רובם לפחות) הם לא אזרחים, הם מתחת לגיל 18. אין להם זכות בחירה, הם תחת חסות ההורים שלהם, ואסור להם לשבות.

למעלה