איפה העונג חג (שבת) היום ?

איפה העונג חג (שבת) היום ?

כבר שבועיים לא היה דורש בצמא לדבר ה' הלו?? נועם מישהו בבית ?? חג שמח סטאריק

מוזר

New member
א כשר'ן פריילאכען לעכטיגער פסח דיר

כשר האב איך שוין געזאגט?
וואו ביסט דו? ביי אונז אין פאלעסטינע אדער אין אמעריקע?

מוזר

New member
פאררוקט אין עפעס א ווינקאלע

פון מיטל מזרח. דארט וואו די פעפער וואקסט.

מוזר ומפני חטאינו גליני מארצינו

אני בחג בארה"ב , רק חזרתי עכשיו מסדר השני, ומספירת העומר היום יום אחד לעומר אתה לא רוצה לדעת באיזה ספרים קראתי על הסדר , לא הגדה מהר"י ט"ב , איפה אכלת הסדר ? איך היו ? אמרת דברי תורה על השלחן ?

מוזר

New member
א גוט מועד

איך וויל דוקא יא וויסען וועלכע ספרים האסט דו געליינט. וואו האסט דו געפראוועט די סדרים? פאלסט אמאל אריין אין היידפארק? איך האב געגעסען ביי א באקאנטער מיינע און ס'אדורך ניש'קשה. וואס הערט זיך מיט דיר סתם אזוי?

מה מעניין ב-היידפארק?

הספר שקראתי בסדר לינק למטה חגגתי הסדרים ? במקדנול'ס , היו טעים , למה? האמת? חגגתי בבית חב"ד מקומי שמעתי רק מופתים של המלך המשיח , מה חדש? הולך מחר (אם לא יהיה גשם) לטיול בשמורות הטבע , לראות נפלאות הבורא , מה רבו מעשיך השם לא עניתי לי עד זמן מוצאי שבת שעון ניו-יורק? כל הכבוד לך ביסט א גרויסע צדיק

מוזר

New member
ס'אינטערסאנט די ביכאלע? ס'זעט מיר

אויס פון דער לינק אז ער באשמוצט סתם. אויב דו האסט א סקאננער לייג ארויף א פאר בלאט אויפ'ן וועב און שיק מיר עס. וואס דו טוסט איז דיין געשעפט, אריך האלט נאך נישט ביי דאס נעמען אויף מיינע געוויסען. ב"ה ס'מיר גאנץ גענוג די אייגענע עבירות. נו, די רבי האט זיך שוין מגלה געווען למטה מעשרה טפחים בפועל ממש וואס ווייטער? ווער צו די אלע שווארציאהר איז להקארוורזה אין ווי גייט די ציטוט אויף ענגליש?

לידיעתך הוא לא אנטי חרדים

אין הרבה ביקורת על החרדים שם איך האב נישט קיין סקאנער , סורי מי זה להקארוורזה ? הוא מהגדולי דורינו , אין לי לינק לציטוט באנגלית ראיתי הציטוט באיזה ספר שקראתי בחג , מה עוד ? קראת איזה ספר משהו מעניין לאחרונה ? (חוץ מהגדה של מהר"י ט"ב )

חייםלוי

Member
מנהל
האמרה היא של הארכיטקט לה קורבוזיה

A hundred times have I thought New York is a catastrophe and 50 times: It is a beautiful catastrophe. Le Corbusier​

מוזר

New member
קען זיין. דער לינק האט עס אבער

אזוי פארגעשטעלט. גדולי דורנו אין וועלכען געביט? איך האב זיך שוין לאנג אפגעוואוינט פון ליינען ביכער. מילא אז מ'איז אין חו"ל קען מען אריינטאנצען ווי אמאל אין ביבליאטעק דא געהערט אלץ פאר'ן מדינה. וואס האסט זיך פארלייגט אויפ'ן רבי'וס הגדה?

למעלה