איפה הילד ???

יה-יה

New member
איפה הילד ???

מה הילד שהיינו, יכול ללמד אותנו היום? מה הילד שבנו עושה כדי להוכיח שהוא חי וקיים? ובכלל - איפה הילד???

יה-יה

New member
שיר שרצוי ללמוד בע"פ

לפעמים אני גדול ולפעמים קטן. לפעמים אני גיבור ולפעמים פחדן. לפעמים אני ביחד, לפעמים לבד. לפעמים אני באמצע, לפעמים בצד. אבל אני תמיד נשאר אני, תמיד נשאר אני, תמיד נשאר אני. לפעמים אני כינור ולפעמים תופים. לפעמים אני קייצי ולפעמים חורפי. לפעמים אני עצֵל ולפעמים חרוץ. לפעמים אני מתוק ולפעמים חמוץ. אבל אני תמיד נשאר אני, תמיד נשאר אני, תמיד נשאר אני. לפעמים אני חכם ולפעמים טיפשי. לפעמים אני ראשון ולפעמים שלישי. לפעמים אני תופס ולפעמים תפוס. לפעמים אני ענק ולפעמים- פַספוּס. אבל אני תמיד נשאר אני, תמיד נשאר אני, תמיד נשאר אני.

יה-יה

New member
מילים ולחן: דתיה בן-דור (המדהימה)

מגיע לדתיה בן-דור כל הקרדיט שבעולם.

יה-יה

New member
../images/Emo31.gif שיר ילדים ../images/Emo31.gif

"המאוהבת (אהבה נכזבת)" מילים: אמירה עתיר / עיבוד: שלמה יידוב / לחן: עוזי חיטמן (כאילו שאתם שומעים את השיר
) אלוהים, נא עשה שאהיה חמודה, עם עיניים של תכלת ולחי ורודה. שיהיו תלתלים לי, נופלים על הגב, ועשני דקה וזקופה, כמו חצב. ועשה שאהיה חזקה, אמיצה, שדמעות לא אזיל למשמע עקיצה, ושלא אהיה ביישנית בשיעור ותשובות, שאקרא בקול רם וברור. ועשני, אלי, עליזה, צחקנית, גם עשה שאוכל להשיב למקניט, וישנו עוד דבר שחשוב לי מכל, נא עזור לי בכך, הן אתה כל-יכול. נא עשה, אלוהים, שלבי לא יכאב, ושילד אחד תִפַּתחנה עיניו אלוהים, נא עשה, שאהיה חמודה, ושעופר יבחין ושעופר יֵדע. אלוהים, נא עשה שאהיה חמודה, ושעופר יבחין ושעופר יֵדע. לה לה לה

הילד

כאן ועכשיו. אנחנו הילד הזה כל הזמן, בתוספת לכל מיני דברים נוספים...

ש1234

New member
ה הקטנה עדיין מאוד פגועה

הבחנתי בכך לפתע אתמול. עשיתי עם קבוצה של אנשים דימיון מודרך, ואז המנחה אמר תראו את הילד שהייתם מלא בטחון וכו´ וכו´. חשבתי על עצמי בתור קטנה ואמרתי ואללה, מגיל 6 בערך כבר הייתי ילדה מפוחדת וחסרת בטחון. הילדה הזו עדיין נמצאת בתוכי, וממש עוד לא ריפאתי אותה. כרגע גם אין לי רעיונות איך... (כתיבה יד ימין-שמאל, לא עוזרת לזה, כבר ניסיתי)

יה-יה

New member
מה זה כתיבה יד ימין-שמאל?

תשאלי את הילדה כמה שאלות. אולי היא תוכל לעזור לך להאיר את הדרך.

ש1234

New member
איך בדיוק אני שואלת אותה?

אני מנסה כרגע לתקשר איתה באמצעות כתיבה ביד שמאל, שהיא לא ידי הדומיננטית, אבל אני לא יודעת אם זו לא אני הגלודלה והריאלית שמדברת. יש לך עוד שיטות לתקשר עם הילדה?

חשבתי על זה

מה היה אומר וחושב אורי הקטן, של פעם.. עלי.. היום. אורי הרגיש והמפחד, המתחבא שהעולם הזה גדול עליו. מה הוא היה אומר עלי.. הוא היה אומר..שאני ... מדהים, הוא היה גאה בי, מרגיש בטוח לידי. ומה הייתי אומר לו? אל תדאג.. אתה גדול, ומחבק אותו. הלא בעצם, ברגע זה בחיים, ממש כאן ועכשיו, אני הכי גדול שאיי פעם הייתי בחיים? בעצם, אף פעם עוד לא הייתי יותר גדול ממה שאני. אפילו עכשיו אני יותר גדול מכשהתחלתי את המכתב. יותר גדול, יותר חכם, יותר מועשר, צמחתי עוד. רגע ההווה.. הוא הרגע שבו אנחנו הכי גדולים, זהו אנחנו הכי טובים שאיי פעם היה. לא מדהים? עכשיו!!

הילד בתוכנו

מסכימה עם כל הנאמר...גם אני הייתי כזו...לא בתור ילדה ממש צעירה, כי בגיל מאוד צעיר האופי האמיתי שלנו, האני האמיתי עדיין מוחצן, ובמשך השנים אנו ´מתחנכים´ לנהוג ע"פ מוסכמות הורינו או הסביבה. כילדה הייתי שאפתנית, תחרותית וקשוחה מאוד. כנערה חינכו אותי לשתוק, לפקפק בדעותיי ולחשוב שאחרים למעשה יותר חשובים ממני. וכך שמתי את עצמי, את רצונותיי וצרכיי בסוף. זה חיבל בחיי, חיבל בקשרים החברתיים שלי ובקשרים רומנטיים. פחדתי לעמוד על שלי, לעמוד על זכויותיי, על רצוני....לא ידעתי כבר מי אני. אבל האני האמיתי שלי, הילדה השאפתנית והאמיצה שבתוכי צעקה ודפקה שאני אתן לה לצאת החוצה ולהתבטא. שהיא רוצה חופש, בייחוד את חופש הביטוי, זכות יסוד שנלקחה ממני. חופש הביטוי חברים...חופש הביטוי שנלקח ממני וחזר אליי פה בפורומים. שלכם, נטשה אוהבת.

יה-יה

New member
גדול ../images/Emo13.gif

בא לי להדביק את ההודעה בחלק הפנימי של העפעפיים - בכל פעם שאני אעצום את עיניי, אני אקרא אותה ואיזכר: "...רגע ההווה.. הוא הרגע שבו אנחנו הכי גדולים, זהו אנחנו הכי טובים שאיי פעם היה. לא מדהים? עכשיו!!" תודה
יה-יה

יה-יה

New member
תגיד

איזו מידה אתה בנעליים
? סתם... סתם... למה זה לא חשוב בת כמה אני (תשובה לעצמי, בעיקר...
): 0. אני צעירה מספיק בשביל להסתכל קדימה ולהגיד ´יש לי עוד מה לעשות´. 1. אני צעירה מספיק בשביל ללכת עם קוקיות לגן. 2. אני צעירה מספיק בשביל להשתטות. 3. אני צעירה מספיק בשביל לשנות כל שבוע הודעה משוגעת אחרת במזכירה שלי. 4. אני צעירה מספיק בשביל לשמוע דיסק של שירי ילדים, כשבא לי. 5. אני מבוגרת מספיק בשביל לנהוג. 6. אני מבוגרת מספיק בשביל לעשן. 7. אני מבוגרת מספיק בשביל לקיים את מצוות פרו ורבו ומלאו את הארץ. 8. אני מבוגרת מספיק בשביל לדבר עם כל אדם על כל נושא שבעולם. 9. אני מבוגרת מספיק בשביל לעשות מה שאני רוצה. 10. אני זקנה מספיק בשביל להתחתן. 11. אני זקנה מספיק בשביל לגדל ילדים. 12. אני זקנה מספיק בשביל להסתכל לאחור ולהגיד ´עשיתי´. 13. אני זקנה מספיק בשביל להגיד ´כשאני הייתי בגיל שלך...´ 14. אני זקנה מספיק בשביל לעשות תערוכה מכל הציורים שלי. עכשיו - חידה: אני יותר צעירה מאמא שלי ומסבתא שלי. אני יותר מבוגרת מהילדים בגן. אני יותר זקנה מהכלב שלי. ולשכן שלי יש זָקָן. בת כמה אני?
עכשיו לפתרון החידה: תגיד למה זה חשוב ואני אגיד לך בת כמה אני. אם לא נרדמת עדיין
** הערה חשובה מאד ** התשובה הזו אינה מכוונת אליך בשום צורה או אופן אישי. גם אני שואלת קודם כל - בת/בן כמה את/ה? רק שעוד לא הצלחתי לענות לעצמי על השאלה- למה זה חשוב... אשמח אם תעזרו לי להבין - למה זה חשוב לנו...? אוהבת !!! יה-יה

יה-יה

New member
אה-הה !!! אני יודעת למה !!!

בשביל שנוכל "להלביש" על אנשים תוויות. ברור !!! זה נהדר שאני יודעת בן כמה מישהו... אז אני יכולה לעשות ממנו רשימת מכולת... וואלה !!! נהדר!!! א: יש לי מישהו להכיר לך. ב: בן כמה הוא? ב: בן 17. א: אה, אז הוא בטח מחוצ´קן, לומד בבית ספר, עסוק כל היום בשיעורי בית וסיפורי בנות. אה, ועוד מעט בגרויות. יאללה, שיהיה בהצלחה. לא נראה לי שיהיה לו זמן בשבילי... ב: בן 24. א: אה, אז הוא בטח גר עם שותף/ה... לומד משהו. או שלא. טוב, אחרי שיוצאים מהצבא לא יודעים מה לעשות. שלא ידאג, הוא עוד ימצא מה לעשות. ילמד משהו בטח. בטח היה בטיול ה"גדול". יופי, שיעשה חיים, זה הגיל. ב: בן 35. א: 35????? אה, אתה בטח גרוש. טוב, לפחות יש לו עבודה טובה, הוא כבר יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו. ראה כמה דברים בחיים. רגע, אולי הוא רווק... בטח מכוער... ב: בן 89. א: 89????? העולם שייך לצעירים !!! תני לו את הטלפון שלי. אה, אבל בטח אין להם טלפון בחדר בבית אבות, לא? בקיצור, הבנתי. אנחנו אוהבים לשים אנשים בתוך מסגרות (אנחנו? א-נ-י אמרתי ´אנחנו´?
). זה שייך לפה וזה שייך לשם. זה בטוח ככה וההוא בטוח לא ככה. אנחנו מאולפים... מאולפים היטב. הקרקס של החיים לימד אותנו שניים או שלושה דברים על ´איך צריך להיות´ ואנחנו מיישמים
. די עם הסטיגמות !!! אין לי שם בסדר? - אני מקווה שזה ברור שזה דיאלוג ביני ובין השופט שלי...
זה כבר מזמן לא קשור לשאלה שלך... (אני בת 30 + וזה לא הפלוס היחידי שלי
... אוטוטו 30 ו... אחת!!!) זקנה באה בימים, אבל מעדיפה את הלילות
אוהבת, סבתא יה-יה
(
סמל ´התנועה לשינוי הסטיגמה על סבתות´
)

דווקא כן

אני תמיד קורא עד הסוף. ותראי עד לאן הצלחת להגיע עם הפרשנות והמחשבות מתוך השאלה בת כמה את. במקום לענות בפשטות. את חושבת שאני אסתכל עליך אחרת בגלל הגיל שלך? יש לך ניסיון רע עם זה? מאיפה זה בא? פשוט עני..

למעלה