איפה הטעות שלי?

יניב ריז

New member
איפה הטעות שלי?

ניסיתי לבנות טרנספורמטור ע"י כריכת חוטים סביב ליבת ברזל מרובעת שלקחתי מטרספורמטור ביתי. בצד אחד היו 900 ליפופים,ובצד השני 100,והעברתי זרם AC 5V 50Hz והמתח המקסימלי שהשגתי היה כמה מיליוולט ללא תלות בכיוון החיווט (הניסיון היה להעלות את המתח מ-5V ל-45V). בדקתי שאין קרעים/מגעים בחיווט,וגם חיברתי למקור DC וראיתי כיצד הליבה מתמגנטת,אז איפה טעיתי,ומה אני צריך לעשות כדי להצליח להעלות את המתח בצורה נורמלית (השאיפה הסופית היא לבנות סליל טסלה)?

prefect

New member
מאיפה החתימה?

(עכשיו הצלחתי להזכר שיש משהו מאוד דומה בסוף הסרט KPAX. זה משם או מהספר?) תבדוק שהליבה סגורה כמו שצריך (צריך להשתמש בכל הלוחיות שהיו בשנאי המקורי, כך שהקוים של השדה המגנטי תמיד יישארו בפנים(ויהיו סגורים))

Oren Oren

New member
כדאי לצרף שירטוט..

וגם מה התנגדות היציאה? האם חובר נגד כעומס? ומה עם הזרמים בסליל המשני ובראשי?

יניב ריז

New member
המתח חובר בשני הכיוונים

כשהוא היה מחובר למשני מדדתי כמה מיליוולט ב-900,וכשהוא היה מחובר לראשי לא הצלחתי לקבל מדידה. ההתנגדות די שואפת ל-0 אום,לא חיברתי נגד,אך לכאורה זה אמור לשפר את המצב שכן חוזק השדה המגנטי תלוי גם בזרם,אף עלפי שראיתי שהחיווט מתחיל להתחמם. מקור החתימה אכן מקיי פאקס
תודה רבה על העזרה!

טל ר

New member
נסה למדוד גם זרם

במעגל הראשי והמשני. אין לי מושג מה הבעיה, אולם אולי זה יתן לנו כיוון. טל.

יניב ריז

New member
לא

רק כשהזרם עבר ב-100 כריכות,מדדתי כמה מיליאמפרים ב-900. וליהיפך לא הצלחתי להשיג מדידה.

טל ר

New member
אולי

נסה למדוד את התנגדות כל אחד משני המעגלים תחת מתח ישר. חבר נגד קטן בעל התנגדות ידועה בטור - אתה לא רוצה לשרוף את זה... טל.

יניב ריז

New member
יש לי תחושה שהבעיה היא בליבת

הברזל. השאלה היא אילו תנאים חייבת הליבה לקיים כדי לעבוד? האם היא חייבת להיות כמקשה אחת? או אפשר שתהיה מורכבת מכמה מלבני ברזל? האם הצורה חייבת להיות מלבנית/מרובעת? או שאפשר לבנות על מוט? וכו'..

טל ר

New member
אפילו לא צריך ליבה

תפקידיה של הליבה הם: - הגדלת השדה המגנטי. - הכלת השדה המגנטי (צימצום דליפת השדה). הסיבה לליווח של הליבה (חלוקתה ללוחות) היא על מנת למזער זרמים טפיליים שיקטינו את אפקטיביות השנאי. שאלה: יכול להיות שהכריכות שלך מקצרות, כך שאפקטיבית יש הרבה פחות כריכות ממה שאתה חושב? טל.

יניב ריז

New member
יכול להיות,כנראה שהכי טוב יהיה

לבנות שוב מחומרים חדשים ולראות מה קורה.. תודה על העזרה!

יניב ריז

New member
עכשיו זה כבר באמת מוזר...

לקחתי שנאי ביתי שממיר 220V AC ל- 16V DC. הנחתי שאם אעביר דרכו 5V AC ממקור חיצוני בכיוון ההפוך (5V מספק מתח ל-16V),אני אקבל מתח של 5*13.75=68.75V ,אך בפועל מדדתי רק 24V... הפעם השתמשתי בשני שנאים תקינים,מה הבעיה להעלות את המתח? למה כ"כ קל להוריד אותו וכ"כ קשה להעלותו?

prefect

New member
באיזה מקור אתה משתמש?

וליתר דיוק, מה ההתנגדות הפנימית שלו? ניסית למדוד את המתח על ההדקים של השנאי?

למעלה