איפה החיים?!

lynnabell

New member
ואו, לא הגזמת קצת?!

קודם כל, אני לא חושבת שהיה משהו בהודעה שלי שהצדיק את הטון התוקפני שבו את התייחסת. קחי לתשומת ליבך בבקשה. דבר שני, כפי שציינתי - אין שום דבר רע בהתנדבות הנדרשת (אנא קראי שוב את ההודעה שלי...). וכהתייחסות ל"תלונה שלי" לכאורה - אני לא חושבת שמה שדורשים בתואר ראשון זה טרטור בכלל! חבל שאת קופצת למסקנות לפני שאת תוקפת. ומפה ועד ל"התעללות רגשית"? איך הגעת לזה בכלל? לידיעתך, אני שאבתי הרבה מאוד מההתנדבות שלי בגהה ברמה האישית. אך ברמה הסטודנטיאלית, ואני יודעת את זה גם מאחרים שהתנדבו איתי, לא ממש ראינו איך ההתנדבות דווקא בגהה אמורה לעזור לנו להגיע להחלטה האם אנחנו במקצוע הנכון. אני מניחה שאת עוד לא התנדבת בגהה, בהתחשב בגילך (21, נכון?) אז אם כבר - על סמך מה את מבססת את התגובה שלך? בנוגע לאוכלוסיה המתאימה לי או לא - אחוז הפסיכולוגים שלאחר סיום ההתמחות עובדים בבתי החולים עם האוכלוסיה הזו הוא קטן יחסית לאחוז שעובדים באופן פרטי ו/או במוסדות אחרים עם אוכלוסיה יותר בריאה. ולכן, אמנם לסטודנט לפסיכולוגיה יש צורך להחשף גם לאוכלוסיה של חולי נפש קשים, אך בין להחשף לממש לעבוד איתן יש הבדל. וברור לחלוטין שבתור סטודנטית לפסיכולוגיה אף אחד לא יתן לי לטפל בחולה באמת וגם לא ציפיתי לזה והאמת אני גם לא רואה את עצמי כמוסמכת ובעלת ניסיון עדיין לעבודה כזו ולכן בכלל לא הייתי רוצה את זה. אבל ההתנדבות בגהה, כפי שהיא בנויה כיום, לא מאפשרת כלל התייחסות לצד הטיפולי בחולים. את באה ל 4 שעות התנדבות שבהן שעה וחצי את משחקת קלפים ומשחקים אחרים עם החולים ושעה וחצי מעבירה להם הדרכות פרי דמיונך. תסלחי לי אם אומר שלדעתי זה זמן מבוזבז לחלוטין. אם היו מאפשרים לסטודנטים להשתתף בישיבות הרופאים המתקיימות שם פעם בשבוע ובהן מתקבלות החלטות קליניות לגבי מצב החולים והטיפול בהם, אז הייתי אומרת שיש ערך להתנדבות הזו מבחינת היכולת של הסטודנט להחשף לצד הטיפולי. אבל זה לא המצב. ובנוגע לזמן, יקירתי, אני לא יודעת עד כמה את עמוסה אבל בשבילי בתור סטודנטית שעובדת משרה מלאה ולומדת באופן דיי מלא, 4 שעות בשבוע זה ה-מ-ו-ן זמן. המון. וזה עוד בלי נסיעות. רק לידיעתך. אה וכן - קראתי את סערת נפש. למעשה קראתי את כל הספרים של יורם יובל. ועוד רבים אחרים.מה בדיוק ניסית לומר בזה?

ialstrn

New member
סליחה על שהרגשת תוקפנות ../images/Emo67.gif

אני פשוט הרגשתי זלזול ואת זה אני לא סובלת... שולם? וכן כן ,התעלולת רגשית זה השם לתהליך של מעבר מתואר ראשון לשני בפסיכולוגיה.. לא בדקתי אישית עדיין אבל שמעתי מהמון אנשים איך זה... לא התעללות מכוונת חס וחלילה...-פשוט זה התוצאה. בכל מקרה מכירה אנשים שהתנדבו גם בגהה אבל צודקת זה לא חוכמה עד שאני לא ינסה - אז תחילת שנה הבא נוכל לדבר על זה... אבל בכללי אני לא מסכימה עם הדעה שלך. אה אגב מי שהמציא את ה"כלל" הזה , זה הפסיכולוגים עצמם ,אין דרישה לעבודה בשטח..יש דרישה ל2 המלצות אחד אקדמית , בעיקרון מותר לך להביא גם המלצת עוזר מחקר או כל דבר אחר.. אבל הפסיכולוגים שבוועדת קבלה שמראיינים אותך יש הרבה מהם שטוענים שבלי עבודה מעשית בתואר ראשון לא ניתן לדעת אם אתה מתאים לתואר שני ...(תאשימי אותם
) לגבי סערת נפש כתבתי את זה כי בספר רואים שהוא מטפל גם בחולי נפש ... פוביות ,OCD , וכד'... בקיצר נסכים לא להסכים? ואני ידע שנה הבאה אם טעיתי ואת צדקת או להפך

lynnabell

New member
לסיכום דיון...

לא ברור לי במה אנחנו לא מסכימות... אני יודעת טוב מאוד מה התהליך של מעבר מתואר ראשון ושני. יש אנשים שיראו בזה התעללות. אני לא הייתי מגזימה עד כדי כך. בקשר לגהה - אני ממליצה לך, מניסיון עם גהה - לא ללכת להתנדב דווקא שם. יש מרכזים שיקומיים לחולי נפש וגם שם אפשר להתנדב ולפי מיטב הבנתי ההתנדבות שם היא הרבה יותר "טיפולית" והרבה פחות "בייביסיטרית". ולא ברור לי מה ממה שכתבתי גרם לך לחשוב שאני נגד רעיון ההתנדבות הנדרשת הזו. אם אני לא טועה כתבתי בדיוק את ההפך כמה וכמה פעמים.... סערת נפש - לידיעתך פוביות וOCD עוד לא מגדירים אדם כחולה נפש אלא כסובל מהפרעה נפשית. אם זכור לי נכון מהספר, המקרים של ההפרעה הזו אצל הלקוחות של יורם יובל לא היו עד כדי כך חמורים כמו שרואים בבתי חולים פסיכיאטרים.

ialstrn

New member
גם ככה אני לא הולכת לגהה אנחנו עוברים לצפון

לחיפה ת'אמת (משמע יש מצב שאני גם עוברת לאוני' חיפה ) למרות שממש המליצו לי על גהה בחום! אם מישהו יודע על בתי חולים לחולי נפש שם זה ממש מעניין אותי.. אני מתעניינת בשיקומי ובפרט בחולי נפש (עבדתי עם חולי נפש גם בעבר אבל לא במוסד נורמלי )

Musi© Gi®l

New member
אני רוב השנה התעסקתי ב-

האם זה באמת בשבילי, ואם אני במקום הנכון. ובכלל היה לא קל. להגיד שנהנתי - אני יכולה רק להגיד שנהנתי בעיקר מהסופ"שים בבית. אז... לא. ציפיתי להרבה יותר עניין וחוויה חיובית יותר.

Musi© Gi®l

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחח

יותר בכיוון של עבודה סוציאלית אני חושבת, לא?

RichardSmith

New member
אני עדיין כאן...

רק בהר הצופים... האימה!
אכנס למסדרונות רוח ולא אצא משם בחיים! (טוב, זה תמיד נהדר.
החלום הרטוב של כל חנון (טוב, זה ולעשות זאת בחדר הצילום עם בלונדינית שופעת חזה... טוב, אני קצת סוטה מהדיון.
(טוב, או סוטה באופן כללי.
)))

הייבי

New member
בסה"כ כן

ברור שיש רגעי משבר שפשוט בא לזרוק את כל הלימודים ולברוח אבל בגדול אני נהנית להיות סטודנטית. אומנם אי אפשר לומר שזו תקופה בלי מחויבות בכלל, אבל בגדול אני מרגישה דיי חופשיה בעיקר מחוייבת לקורסים והמטלות שלקחתי על עצמי (או שהופלו עלי ע"י מרצים). יכול להיות שזה לא הוגן כי בסה"כ אני לא עובדת באופן רציף במקביל לתואר אלא רק בעבודות מזדמנות ורק כשיש לי זמן (חופשת סמסטר, שביתה וכו') ולכן יש לי פחות מחוייבויות אבל מכיוון שכל אחד יכול להעיד רק על המציאות שלו, אז כן לי טוב עכשיו. (ולא אני לא כל כך מסתכלת בערגה על תקופת התיכון היו לה מספיק נפילות בשביל לא לרצות לחזור אליה)

lynnabell

New member
אני כנראה שייכת לסוג שאין להם חיים...../images/Emo122.gif

אני לומדת פסיכולוגיה בשאיפה לתואר שני. אז כן, אין לי חיים, רק ציונים. ולתואר השני אני בהחלט אלך לאוניברסיטה רגילה מה שלא יפחית את הלחץ כי כפי שציינת אני עדיין אצטרך לעבוד... מעניין אם גם בתואר השני אנשים יגידו לי שזו התקופה הכי יפה של החיים שלי ואני אמורה להנות ממנה נורא.... אם כן אני פשוט אציע להם להתחלף איתי לאיזה סמסטר או שניים....

למעלה