איפה גרים ב-DC?

max2001

New member
איפה גרים ב-DC?

מישהו יכול להמליץ על אזור מגורים עירוני ב-DC שהוא בטוח, מרחק הליכה קרוב לבתי קפה ומסעדות, והיכן שאנשים הולכים ברגל? רק לא ROCKVILLE וכיו"ב... אני שונא פרברים! תודה!

Yaniv-DC

New member
שאלה טובה.

מי ששונא פרברים ומדבר על DC, המשמעות היא שהוא אוהב לשלם כסף, והרבה, 50 אחוז יותר ומעלה בשכ"ד. איפה הכי שווה? יש את ג´ורג´טאון, הבתים בו מהממים וצבעוניים ובכלל נראה כאילו זו שכונה שנתלשה מאירופה, יש המון בתי קפה, ואת הקניון הגדול, והכל פתוח שם עד מאוחר, יש פאבים, מסעדות והדבר האהוב ביותר על הישראלי הסטרייט הממוצע (והמשעמם...) - סנוקר. חסרונות - שכ"ד גבוה, אין מטרו. מדברים על זה שתוך 10 שנים יהייה... דופונט סרקל - שוב, בתי קפה, מסעדות, מועדונים (בעיקר של גייז), אנשים יפים. צמוד לתחנת "דופונט" של הקו האדום (במטרו), מרחק הליכה מהבית הלבן, המול, והמשרד שלי
חסרונות - שכ"ד גבוה. שני המקומות שציינתי נמצאים ב-NW, שהוא הרובע האנושי היחיד... כיום ה-NE מתחיל להשתפר, ערך הדירות עולה, והמומחים מעריכים שתוך 5 שנים הוא יסיים את תהליך ה"הבראה" שעבר ה-NW בעשור הקודם. כך שזה די גבולי מבחינת ביטחון, אבל עדיין לא ממש מומלץ. בכל מקרה - יש להתרחק מה-SE וה-SW. ב-SE יש סניף מקדונלדס עם שוטר חמוש באופן קבוע, ופעם אכלתי שם והיה פחד מוות (הייתי ב"ניישן" שצמוד לשם, והייתי חייב לנשנש משהו לפני חגיגת האלכוהול). ולמרות הכל, אני ממיץ להשאר בפרברים. איכותי יותר, זול יותר. סילבר ספרינג זולה מרוקוויל, שם אני גר, 5 ד´ מהמטרו (אדום), הבלוק הבא זה כבר די סי. מה שלא יהייה, בהצלחה!

um mayan

New member
ואם מדברים על הפרברים..

אנחנו משפחה צעירה. המליצו לנו באמת על רוקוייל, סילברספרינג וגם גרינבלט. האם יש אופציות נוספות, ואם אפשר - מה הפלוסים והמינוסים של כל אחד מהם? תודה רבה!

Yaniv-DC

New member
אז ככה.

קודם כל סליחה, בטעות מחקתי את שאלתך לגבי מחירים ועלויות... לגבי שאלותייך:רוקוויל ובת´סדה נחשבות יוקרתיות יותר מסילבר ספרינג. שם מרוכזים רוב הקניונים, בתי קולנוע ומסעדות. שם גם מרוכזים רוב הישראלים (בעיקר רוקוויל, שם גם נמצא "הקיבוץ". סילבר ספרינג נחשבת עממית יותר, וזולה יותר. את גרינבלט אני לא ממש מכיר, אז אני לא יכול להמליץ. אני רק לא זוכר אם היא חלק ממונטגומרי קאונטי או פרינס ג´ורג´ס, כי פ.ג´. נחשב פחות טוב. אם פרברים, אני אישית מעדיף את רזור פולס צ´רצ´ או מקליין בוירג´יניה, אזור הרבה (אבל הרבה) יותר ירוק ויפה ונעים, אותו המרחק, אבל לא ממש קרוב למטרו, וגם קצת יקר. אשר למחירים - איפה שאני גר, אני משלם 1038 (מתחלק ביני ובין השותפה)דולר לדירת שני דרים+סלון, זו דירת ענקית (1030 רגל מרובע) וזה כולל מיים, גז, חשמל, חנייה, חדר כושר, מרכז מחשבים, מיסים, בריכה ושאר התשלומים. ברוקוויל ובת´סדה זה בדר"כ נושק ל-1200, ולא כולל מיים/גז/חשמל. ב-DC עצמה דירה כזו היא סביב 1500 דולר לא כולל יוטיליטיז. יש לי חבר שגר שם בדירת סטודיו קטנטנה, 600 דולר לא כולל כלום. נסי גם להשתמש בשני האתרים שצירפתי לבדיקה על דירות להשכרה, יתן לך גם הצעת מחיר, ע"פ התאמה לדרישותייך. עדכני אותנו במה שקורה. אם יש עוד שאלות - אשמח לעזור. יניב www.homestore.com - דירות להשכרה, מכירה, מידע על שכונות. ישירות לעמוד ההשכרה www.rent.com - עוד אתר למציאת דירות, פחות טוב לטעמי.

Yaniv-DC

New member
וכמעט שכחתי...

כל דבר שתרצו לשאול או לדעת לגבי האיזור, מוזמנים לפנות אלי גם ישירות דרך תיבת המסרים של תפוז, או באי מייל [email protected].

um mayan

New member
ועוד בענין פרברי וושינגטון..

קודם כל תודה רבה יניב על האינפורמציה המועילה!! המיקום שלנו תלוי רבות בעובדה שאחד מאיתנו יאלץ מדי יום להגיע לעבודה בגודארד. לאור זאת, אשמח אם תוכל להמליץ על עוד מקומות שיכולים אולי להיות רלוונטיים. ואם אפשר - אנא איית אותם באנגלית כי על שני המקומות שציינת בוירג´יניה שברתי את הראש בנסיון למצוא במפות (ונכשלתי). תודה!

Yaniv-DC

New member
בבקשה.

המקומות שציינתי הם Falls Church ו- McLean (מבטאים מקלֶיין). עכשיו חשבתי גם על ארלינגטון בוירג´יניה, שנוחה מבחינת מטרו. הכל תלוי גם במה את מחפשת - קרבה לישראלים? אם כן - וירג´יניה לא בשבילך. הישראלים מרוכזים במרילנד. עכשיו ספרי לי על מקום העבודה - מה זה גודארד? רחוב או משהו? אם תוכלי לאיית באנגלית, אני אוכל לדעת איפה זה. את צריכה לחשוב גם מה יהייה כלי התחבורה העיקרי - רכב? מטרו? חשובה קירבה למטרו? מרחק הליכה מ-Giant או Safeway ("סופר" בישראלית מדוברת
) לפי אלה, אני אוכל לעזור. אה, וכמובן - כמה כייסף מוקצה, האם מקום העבודה משלם? אתם זוג עם/בלי וכמה ילדים? (בשביל גן/בית ספר). יניב (שירשרתי לך את ההודעה כיוון שהיא באותו הנושא)

max2001

New member
חן חן (ושאלה נוספת)

יש מה לעשות ב-SILVERSPRING חוץ מאשר לקפוץ למטרו? אגב, מה דעתך על TAKOMA PARK?

Yaniv-DC

New member
אז ככה...

אדאמס מורגן גם נחמד, גם הוא נחשב חלק מה"רובע הורוד" ביחד עם דופונט. טקומה אני לא מכיר. לגבי סילבר ספרינג, אין מה לעשות חוץ מלקפוץ למטרו. אפשר לבקש ממני הסעות, אבל אני גובה דמי שימוש מופקעים
בכלל, איזור הפרברים טוב עם יותר עם יש רכב, או אם לא צריך מטרו אחרי חצות, או שתיים בלילה בשבת-ראשון.

למעלה