איפה ביבי?

Deathatred

New member
תבין

אי אפשר לזרוק nuke על עזה כי היא פשוט קרובה מידי ואז כל הנשורת תפגע בנו. אפילו דמשק היא מטרה קרובה מידי. לכן, צריך להשקיע בנשק קונבנציונלי, בחיל אויר חזק, בפצצות מונחות ובחיל שריון גדול ואיכותי.

Azazel

New member
חחחחחח.... בנאדם....

"אי אפשר לזרוק nuke על עזה כי היא פשוט קרובה מידי" חיל התותחנים יכול לשטח את הרצועה, גם עם תומ"תים וגם עם סוללות טילים. ההשוואה עם מלחמת העולם השנייה היא לא נכונה. הרוסים אכן התחילו לנצח, אבל זאת רק אחרי שבעזרת גיוס כל הכלכלה שלהם, השיגו את הגרמנים באיכות. השריון הסובייטי והארטיללריה הסובייטית לא היו גרועים יותר מאלה של הגרמנים מ43' ואילך. הT-34, וסוללות הקטיושה לדוגמה. "אפילו דמשק היא מטרה קרובה מידי" לא היא לא. במיוחד אם נשתמש בפצצות החלשות יותר.

Deathatred

New member
תגובה

עדיין, חיל תותחנים דורש תותחים ותותחנים וחיל שריון שיגן על סוללות הארטילריה. ושנית, הרוסים נכתשו הרבה יותר מאשר הגרמנים וניצחו הרבה בגלל שהיו להם סד"כ הרבה הרבה הרבה יותר גדול. >> השריון הסובייטי והארטיללריה הסובייטית לא היו גרועים יותר מאלה של הגרמנים מ43' ואילך << איכות נמדדת לא רק באיכות הנשק אלא גם באיכות הלוחמים ורמת המיומנות שלהם.

Azazel

New member
רבאק, אתה מעייף!

"עדיין, חיל תותחנים דורש תותחים ותותחנים וחיל שריון שיגן על סוללות הארטילריה" אני לא אומר שאנחננו לא צריכם שריון בכלל, אבל קיצוץ לא היה מזיק. "ושנית, הרוסים נכתשו הרבה יותר מאשר הגרמנים וניצחו הרבה בגלל שהיו להם סד"כ הרבה הרבה הרבה יותר גדול" לגרמנים לא היה יתרון איגותי עצום כמו שהיה לנו. "נמדדת לא רק באיכות הנשק אלא גם באיכות הלוחמים ורמת המיומנות שלהם" איכות הלוחמים הרוסים לא נפלה מאלו של הצבא הגרמני. בשני הצבאות מירב הכוח היה מורכב מאנשים מגוייסים ולא חיילים מקצועיים.

Deathatred

New member
קיצוץ?

הדבר האחרון שצה"ל צריך זה קיצוץ בכוחות הלוחמים, מילא בפקידות או בתפקידים עורפיים אבל בקרבי אי-אפשר לקצץ. גם היום, צהל מנצל כמעט עד תום את כל הקרביים שלו. אני אתן לך משל קטן: אפילו אדם אחד עם מאג לא יכול לעצור אלף איש שיסתערו עליו בידיים חשופות. יחס האבדות בחזית הרוסית היה 20 ל 1 לטובת הגרמנים וסטאלין צוטט כשאמר: "לא איכפת לי שעל כל גרמני שמת ימות גם רוסי, בקצב הזה, אנחנו נישאר והם לא."

Azazel

New member
גם בעורף.

אכן אנחנו מנצלים עד תום את הקרביים שלנו, אבל לא את השריונרים, למשל. אנכנו צריכים יותר חי"ר, יותר ממושמע, יותר מאומן. בקשר לאיש אחד עם מאג, אין לזה שום קשר לדיון שלנו. אני מדבר איתך על יחס סטרטגי כולל, לא על דוגמא שאין לה שום יחס לויכוח שלנו.

למעלה