איפה ביבי?

Asaf p

New member
לא מתרגש

אני אישית מסתכל לטווח היותר ארוך, ופחות מעניין אותי מה קורה במסחר ביום כזה או אחר. אבל עלייה כזאת חדה לא הייתה ממש הרבה זמן ,ממש חגיגה .

וזאת למרות ששינוי לא תומכים

בתוכנית הכלכלית. ולכן, העלייה היום נובעת מכך שממשלה של ימנים שהדבר האחרון שהם רוצים זה להחזיר שטחים, מצביעה היום בעד חלוקת ירושלים, ובעד הקמת מדינה פלסטינית, החזון של שתי מדינות לשתי עמים, עובר בממשלה הימנית ביותר שכיהנה בישראל. ולכן השוק השתגע, אבל בוא נחכה לציבור, שהוא ייכנס לבורסה המצב יהיה טוב, עד אז, זה בעיקר כסף שהולך לכסף.

Asaf p

New member
סוציולוג, בוא אני אגלה לך סוד

מחר כל דיפקין יפתח את העיתון, יראה בדף הראשון "הבורסה ב6 אחוז", וכבר יהיו כאלה שירוצו לבנק לקנות מניות לפני שיפספסו את הגל.... אבל ביום בו אני אשמע על הציבור ואנשים כמוך שמתחילים להכנס לשוק.... זה יהיה הזמן בו אני אצא....

Asaf p

New member
ועוד משהו , סוציולוג

העלייה של הבורסה בחודשים האחרונים, 40 אחוז... והייסוף החד בשקל, מרמות של 4.90 לרמה של 4.45 ..... נובעות מהשקעות של זרים, שהחליטו להשקיע בשוק הישראלי ובמטבע הישראלי. כסף חדש שמוזרם לשוק. זה מה שהנתונים משקפים.

Asaf p

New member
לא מספיק. אני רוצה לראות נתונים.

סתם. איך היית מרגיש אם הייתי פוסל את כל שלושת המקורות האלו, וטוען שכל העיתונאים הנ"ל משקרים/מסלפים את העובדות?? להזכירך, זה מה שעשית לי. הבאתי לך לא פחות מ13-12 מקורות (!!!!), ואת כולם פסלת , בטענה שאין להסתמך על מקורות עיתונאים (....). עכשי לענייננו: הדברים האלה חדשים לי, יחד עם זאת צריך לזכור כי הם מתנגדים לסעיפים ספציפיים הנוגעים להקצבות לדתיים. הם גם פוליטיקאים: הרבה פעמים הם יעדיפו לעשות רעש ולאיים בכלי בתקשורת, אבל בסופו של עניין הם יצביעו בעד התוכנית כמו גדולים. צריך להציג את האמת המלאה, שינוי היא התומכת הנלהבת של התוכנית הכלכלית, וטומי לפיד צידד בה לא פעם. התוכנית גם מנוסחת בהתאם לאג'נדה הכללית של המפלגה. אפילו בליכוד היו כמה מתנגדים . להציג את שינוי בתור מתנגדת, זו קביעה בעייתית.

אספוש

אתה רוצה לחזור ולהביא את הכתבה שדיברה על עשרות אלפי חברות שנפתחו?, הבאתי כבר נתונים שהראו שמדובר בכמה אלפים ולא בעשרות אלפים. לדבי הפרשנות לצעד הזה של שינוי, אין לדעת לאן הצעד הזה הולך, ייתכן ויש תיאום כלשהו עם מפלגת העבודה, הכשלה של התוכנית הכלכלית השבוע, אבל מי יודע מה יהיה בעוד כמה שבועות בממשלה, להזכירך צפויה פגישה גדולה בטאבה, וולהערכתי אחריה לא יוכלו עוד מפלגות הימין להישאר בממשלה. מפלגת העבודה לא תישמח להיכנס לממשלה אחרי התוכנית הכלכלית, ולכן טרפוד התוכנית מסתדר טוב מאד עם הרצון של בייגה שוחט לקבל את תיק האוצר. לעומת זאת אם שינוי פורשת מהממשלה, והחרדים חוזרים (לא נראה כל-כך סביר, אבל לך תדע, הם אוהבים כסף) יש סיכוי גדול לבלגן במדינה. קח עוד אחת של אמנון אטד, הוא מדבר פה על הישיבות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2633794,00.html

Asaf p

New member
יש שתי אפשרויות:אתה הזוי או בזוי

אבל אם היו נותנים לי לנחש בינהם, הייתי אומר שאתה הזוי. אתה לא חי איתנו. על מה התווכחנו אז,כל כך הרבה זמן, ואחרי זה העלית את הנושא פעמיים מחדש?? על מספר החברות????? המקורות שלי עסקו במספר החברות שנפתחו??? המחלוקת ביננו הייתה על הכנסות המדינה בעקבות ביטול התקרה של סילבן מיולי 2002 , המקורות שלי עסקו בעניין הזה ! מה אתה מקשקש כל כך הרבה? כבר אמרתי והסברתי לך שזה לא משנה כמה חברות נפתחו! תקרא למטה את ההודעה של בר בי רב, הוא כתב לפני כמה ימים שהתוכנית של ביבי התמוססה ונשאר ממנה קיצוץ של 800 מיליון שקל, הוא הסתמך על חילוקי הדעות שהיו בין ההסתדרות לאוצר בנוגע לפרשנות ההסכם בינהם והביא קישור לכתבה בעיתון בו דווח על חילוקי הדעות. אם הוא היה מחכה יום אחד ולא מנסה לרקוד לאור הידיעה המפוקפקת, הוא היה נמנע מלכתוב את ההודעה כי יום אחרי זה ההסתדרות והאוצר הגיעו להסכמה על קיצוץ של 4 מיליארד שקל. אני מספר לך על זה כדי שתיקח דוגמה ממה שקרה לו, לא לרקוד על רעש ואיומים שמשמיעים הפוליטיקאים... שינוי ישארו בממשלה כמו גדולים. גם אם לא יגיעו לפשרה עם נתניהו, הם לא יפילו את הממשלה על עניין כזה. אם עליהם אתה בונה, כדאי שתרד מהם. ואם כבר אתה מקווה לכשלון של שרון ורוצה לבנות על מישהו, לך ותבנה על עראפת, הוא זה שיכשיל את תהליך השלום.

Asaf p

New member
וכמובן, חלף סה"כ יום אחד, ושינוי

כבר הודיעו שהם יתמכו בתוכנית. כמה צפוי.

yeshgvul

New member
לולה החוצפן השעה רכישת מטוסי קרב

מזל שאנחנו לא כאלה טיפשים, ונמשיך לדרוש עוד כמה עשרות מטוסי F-15 או אפילו F-22 כדי להתמודד עם הסכנה האסטרטגית של מיג 21 סורים מודל תרצ"ג או משרדים של החמאס בשכם. On January 3, Lula’s defense minister, José Viegas, said the government was suspending a $760 million purchase of 12 new jet fighter planes for its air force, saying the money could be better used to relieve hunger. Viegas said the plane purchase would be postponed at least a year and that he had begun looking for cheaper alternatives, such as renting the planes or buying used ones. The Brazilian air force’s fleet of fighter jets consists mostly of Mirages that are nearly 30 years old and were scheduled to be phased out by 2005. http://www.americas.org/news/nir/20030105_lula_halts_jet_purchases.asp

yeshgvul

New member
אנחנו זקוקים ל- 50 F-22 לפחות../images/Emo150.gif

מפני שברית המועצות מספקת מטוסי קרב חדישים ומאיימים ביותר לסוריה ולעירק של סדאם. השם ירחם.

מטרניך

New member
האם מרצ סבורה כמו ישגבול שישראל

איננה זקוקה למטוסים חדישים לחיל האוויר שלה? אם אינני טועה, הממשלות בהשתתפות מרצ דאגו להצטיידות צה"ל כמו 'ממשלת שרון-ביבי'. האם מרצ תומכת בביטול רכש המטוסים כדי לצמצם את הגרעון בתקציב?

Azazel

New member
דווקא מטוסי הקרב: כדאי.

אבל כל השריון הזה: לא חבל?

Deathatred

New member
תנו לצבא לדאוג לרכישת הנשק

כל המטוסים המתקדמים והטנקים הכרחיים - מה עוד שהמרכבה מיוצר בישראל ולכן רכישתו מפתחת את התעשייה בארץ.

Azazel

New member
אנחנו לא צריכים לתפעל את כל המג"חים

המג"חים הם טנקים מיושנים, כ3/8 מכח השריון של צה"ל. תפעולם עולה לא פחות מטנק מרכבה. אנחנו לא זקוקים להם! אני לא אומר שאיננו זקוקים לטנקים, אבל במאזן הנוכחי, ובהתחשב ביכולת הגרעינית שלנו, אני חושב שזה ממש לא הכרחי. הבעיה היא שכל קיצוץ שתביא לצבא, הוא יתאר אותו כפגיעה אנושה בביטחון ישראל, והרבה פעמים זה בולשיט.

Deathatred

New member
המג"חים

מבוססים על פטון M60 ישן אבל כל המערכות שבהן, כולל השריון - הם מהמתקדמים שיש. טנקי המג"ח אולי לא טובים כמו המרכבות אבל הם בהחלט טובים מרוב הטנקים באזור. חוץ מזה, אפילו אם לישראל היה נשק גרעיני, היא עדיין היה זקוקה לטנקים, כי אתה לא יכול לזרוק פצצת אטום על עזה אבל להכניס לשם טנקים - בהחלט כן. שנית, במלחמה כוללת נצטרך כל טנק שיש, לכן אין שום סיבה לזרוק את המג"חים.

Azazel

New member
לעזה נכנס עם טנקים.

ובאופן כללי נבהיר שישראל לא תהסס להשתמש בנשק גרעיני, אם תותקף. אנחנו לא צריכים את כל הצבא הזה!

Deathatred

New member
תתפלא

אבל מלחמות מוכרעות גם לפי כמויות ולא רק לפי איכויות. קח את מלחמת העולם השניה, הצבא הגרמני היה הרבה יותר איכותי מהצבא הרוסי ומבחינת יחס אבדות, היחס היה גבוה מאוד לטובת הגרמנים. למרות שהגרמנים גרמו הרבה יותר נזק לרוסים מאשר להפך הצבא הרוסי ניצח. אתה יודע למה? כי היו לו יותר חיילים, יותר טנקים, יותר תחמושת, יותר מטוסים - יותר מהכל. גם החורף הרוסי עזר מאוד אבל זה היה בעיקר היתרון המספרי. ללמדך שעדיף צבא גדול וחכם מאשר צבא קטן וחכם. מה לעשות, במלחמות, הרבה פעמים הגודל כן קובע.

למעלה