איפה אתם חיים?

sysiphus

New member
איפה אתם חיים? ../images/Emo58.gif

בורג מופיעים באנטרפרייז בפרק מצוין, שבנוי כמו סרט אימה טוב, ואף אחד לא פותח שרשור. כן, אני יודע שכולכם מורידים את כל הפרקים האלה מהאינטרנט, אבל אזי זו לא סיבה לא לראות אותם כשהם משודרים "על אמת", וחוצמזה, לא כולכם מורידים מהאינטרנט, וחוצמזה, אם כולכם מורידים מהאינטרנט, מי אלה שכל הזמן זועקים חמס על הספוילרים, ולמה הם לא פה לפתוח שרשור על הפרק? זה פרק ממש ממש טוב. הרגשתי קצת כמו ב"שר הטבעות", כשהגיבורים שלי נתקלים במפלצות איומות שהם עוד לא מודעים בכלל לגודל האימה שבהם, אבל אני, הצופה, יודע... (רק בגלל שקראתי את הספרים, לא בגלל שכך בנוי הספר / סרט כללית). וזאת בדיוק ההרגשה בפרקים רבים של אנטרפרייז, הרגשה מעניינת. זאת שיטה ידועה בספרות, בה הקורא יודע הרבה יותר על המתרחש מהגיבורים בסיפור, ואני מאוד נהנה מהגישה הזאת באנטרפרייז. אני חושב שהם החמיצו קצת את הסיפור הזה, כי זה סיפור ממש ממש ממש מגניב והיה יכול להיות פרק הרבה יותר גדול והרבה יותר מעניין, ברמה של cliffhanger לסיום עונה, אבל גם כך, פרק טוב.

reformy

New member
יש לי כמה שאלות

אכן פרק טוב, אבל הוא מעלה הרבה שאלות. מסתבר שהרומן של הבורג עם האנושות הוא מעגלי, כלומר אין לו התחלה. אבל למה הם מתעניינים בכדו"א? האם אין ההורים של סבן הראשונים שהוטמעו מהמין האנושי? האם ב"דור הבא" לא היו אמורים להיות מודעים לאיום הבורג ולא להיות מופתעים? טוב, עוד לא חשבתי על זה מספיק. בטח יש עוד.

אני חושב שזה מראה בצורה מסויימת...

על עליונות הבורג על האדם. לאחר המפגש הראשון שקרה בגלל קיו, הבורג זיהו את בני האדם מאותו שדר, שנשלח בגלל שבני האדם ניצחו את בורג בכמה מקרים ויש להתכונן אליהם. אבל כל הפרק הזה יוצר חור גדול בכל הקונספציה של מסע בזמן באנטרפרייז בפרט ובסטאר טרק בכלל. הנסיע בזמן של הבורג בסך הכל גרמה להתגלגלות נורמאלית של האירועים מבחינת אנרפרייז, אבל מבחינת הדור הבא היא בהתחלה גרמה לאסימילציה של כל המין האנושי ב"המפגש". ואם לחזור לזה שהנסיע בזמן לא עשתה כלום לקו הזמן ע"פ אנטרפרייז, מה זה אומר על ה"טמפרל קולד וור" ועל הסוליבאן? כואב לי הראש... אתם לא חושבים שהלך לאנטרפרייז יותר מדי קל כל הקטע הזה של להילחם בבורג שיש להם פיתוחים טכנולוגיים של בורג מהמאה ה-24?

itstzar

New member
דווקא הזכרתי את הפרק הזה

מקודם והמלצתי לצפות וגם בזמנו דובר עליו ועל הקשר לfirst contact והדמיון של הסוף לפרק של TNG ואפרופו אנטרפרייז, מישהו רואה עכשיו ג'אג? ג'ולין שם במדי navy :)

seti2

New member
גם לי זה הזכיר את שר הטבעות

יותר מדי אקשן ומעט מדי עלילה!!! כן כן,אני מודה בזה ולא מתבייש, אני שונא את הסרטים של שר הטבעות!!

sysiphus

New member
"מעט מדי עלילה" - פחחח....

נראה כאילו מישהו לא קרא את הספרים. ומעבר לזה, נראה כאילו הוא לא שם לה שלסרטים אורך ממוצע של למעלה משלוש שעות... זה שהם מותחים לא אומרים שכולם אקשן.

seti2

New member
נכון,לא קראתי את הספרים אבל...

אף אחד לא אמר לי לקרוא את הספרים לפני שאני הולך לסרט, כמות העלילה בסרטים עצמם (בלי שום קשר לספרים) היא מאוד נמוכה ורוב הסרט הוא סצנות אקשן שונות.

sysiphus

New member
אני לא חושב שראית את הסרטים...

אחרת היו קטעים שהיית משתעמם בהם למוות מרוב דיבורים מיותרים, לפעמים... ומישהו צריך לומר לך לקרוא את אחד מעשרת הספרים הטובים של המאה?

seti2

New member
תשמע...

א.נכון שהיו קטעים משעממים אבל לא התייחסתי לאיכותם אלא לעובדה שהם כמעט ולא קיימים. ב.אני לא רואה ספר שהוא "RIP OFF" ממתולוגיות וסיפורים שונים כספר המאה, במיוחד כשהוא מלא בקלישאות ולא מחדש כלום.

TUVIX

New member
טולקין טוב אבל זה לא נכנס

למאה הספרים הטובים של המאה.

TUVIX

New member
התפסן בשדה השיפון פרנהייט 451...

ספרים נוראמליים וכמובן קארד ורומח הדרקון וגם המדריך.

sysiphus

New member
לא אני עשיתי את הרשימה

פורסמו הרבה כאלה באדיבות הרבה מחקרים, מגזינים וכד'... בכולם טולקין בעשיריה הפותחת. מי עוד? 1984 של ג'ורג' אורוול מלכוד 22 של ג'וזף הלר ועוד שבעה שאני לא זוכר...

sysiphus

New member
ומן הסתם גם התפסן, נכון

אבל קארד, המדריך ורומח הדרקון, באמת... קארד סופר טוב, אפילו מצוין, אבל הוא לא מגיע לעשיריה הפותחת של המאה. ורומח הדרקון? זו הרי אגדה טולקינאית (שזה הדרך הנחמדה לומר שזה rip off של טולקין, אבל למה לומר rip off כשאפשר לומר homage... וחוצמזה כל ספרות "מבוכים ודרקונים" מבוססת על יסודות טולקינאיים) ואם יהיה ספר פנטסיה כלשהו בעשיריה הפותחת, הרי זה יהיה טולקין. והוא לא יהיה שם בכדי למלא את ה"ספוט" של ספר פנטסיה. הוא יהיה שם בגלל עומק ורוחב הכתיבה שלו ואימפקט הספרות שלו.

באמת משעשע

שאת טולקין לא אוהבים בגלל שזה כאילו ריפ אופ אבל רומח הדרקון (ה RIP OFF) מחשיבים כאחד מהספרים הגדולים של המאה

sysiphus

New member
לא רק למאה, לעשיריה הפותחת חבר

ואולי לדעתך לא, אבל לדעת הרוב כן...

כמובן שהתוצאות ידועות מראש

כל הסקרים המעניינים כשלעצמם מבוססים על נשאלים בריטים ( או אמריקאים) לא מפליא שבריטים יבחרו סופר בריטי כסופר הגדול של המאה , מה גם שרוב הוא דבר יחסי, כאשר שואלים רבבת נשאלים הם לא בידיוק מדגם מייצג של העולם זה מה שנקרא בסטטיסטיקה- "מדגם לא מייצג"

sysiphus

New member
ומנין לך שהמדגם היה לא מייצג

אם מישהו טורח לעשות מדגם, אתה לא חושב שהוא מספיק אינטליגנט כדי לעשות אותו מייצג, ראשית. וכשאני חושב על זה, זה לא צריך להיות בכלל מבוסס על דעת אנשים. אין לי מושג איך עשו את המשאל הזה, אבל דרך אחת טובה שאני יכול לחשוב עליה הוא לפי כמות מכירות.... או כמות השאלות בספריות, למשל... בצורה הזו המספרים מדברים בעד עצמם.

sysiphus

New member
ועכשיו עליתי על הסרט שזה הזכיר לי..

שליחות קטלנית... סייבורג מהעתיד בכדור הארץ של ימינו... סייבורג מגזע של סייבורגים שבעתיד מנסים לחסל (להטמיע, בסדר...) את כל האנושות...

למעלה