איפה אפשר לראות

avi5199

New member
בקשר להפרטה ושיוך נכסים

אני לא מומחה לזה אבל יכול להיות שחלוקת הנכסים בקיבוץ בזמן ההפרטה יתבצע ע"פ הערכת שמאים וחלוקה של יחידות לפי הערך שלהם. אם בזמן ההפרטה יהיה לך בית גדול ויקר ולאחר יהיה בית קטן וזול, השמאי יעריך את הרכוש שלך יקר יותר ואז לשני יגיע בתמורה משהו גדול יותר או שטח גדול יותר ... לא בטוח שמישהו יזכור שאת השקעת מכספך הפרטי והוא קיבל את הצריף מהקיבוץ במתנה.. אם החלוקה מתבצעת פשוט לפי שטחים (למשל : "כל משפחה מקבלת רבע דונם. ). ולא לפי הערכת שמאים זה סיפור אחר. אם החלוקה תהיה לפי גודל המשפחה, (גם רעיונות כאלה שמעתי) ואז יגידו לך שהמשפחה שלך קטנה יותר ומגיע לך בית אחר, קטן יותר אפילו שהשקעת , יקחו לך את הבית שבנית ויגידו לך לעבור לבית אחר... לכן לא היתי ממהר להשקיע בבניה יקרה במקום כזה, שעתידו לא ברור וזכויותייך על הרכוש לא מעוגנות בחוק. אם את רוצה רק "לסמן טריטוריה" אז את יכולה לבנות צריף מינימלי ולגור בו זמנית, ולחכות להפרטה.

אם פי 3

New member
לא הייתי דואגת

גם אצלנו אין עדיין שיוך, ובכל זאת אנחנו בונים "חצי בית" על חשבוננו. ברור לחלוטין שההשקעה שלנו תלקח בחשבון - ולו מכיוון שאחרת לא היה עומד במבחן הדין. הבעיה היחידה שעלולה להיות זה אם רוצים לעזוב את הקיבוץ, או חס וחלילה אם נפטרים, לפני שיוך דירות (שיוך דירות ושיוך נכסים זה לא אותו דבר), ואז למעשה ההשקעה הולכת לאיבוד.

רוני1955

Active member
הסירו דאגה מלבכם.

הקיבוץ שלנו כן הופרט, וכעת תהליך שיוך הדירות נכנס להילוך גבוה. זכויות הדיור נקבעו לפיע הוותק ולפי גודל הבית שניתן על ידי הקיבוץ. מה שכל אחד הוסיף לא נלקח כלל וכלל בחשבון. לגבי ממ"ד - מאז מלחמת לבנון השניה הוחמרו מאד התקנות למתן פטור מבניית ממ"ד. מי שקיבל אישור להרחבה או בנייה, ללא צורך בבנית ממ"ד לפני המלחמה, הרוויח. היום צריך להביא אישור של מודד מורשה ולהוכיח שהבית נמצא במרחק של (עד כמה שאני זוכר נכון) עד 50 מטר מהמקלט הקרוב על מנת לקבל פטור מממ"ד.

פיטנגו4

New member
כדאי שתתעדכן

"גדרות, דרך, חניות, וגינה כ 20-30 אלף שקל " - אתה בחלום... או שאתה מתכוון לעשות גדרות רשת ושבילי מחלוטה, גינה שכולה מדשאה ועונתיים, בלי שום אלמנט בנוי, ומערכת השקיה עם 2 קווים...

אטיוד5

Active member
בשביל טופס 4

אתה לא צריך גינה, אתה רק צריך להצמד לתכנית הפיתוח שהכתיבו לך - גבהים נכונים וכו', וגם את זה לא בודקים בקפדנות יתר, אם כי הפרט האחרון הזה - ייתכן שזה תלוי במועצה המקומית. אצלי פחדתי נורא שלא יאשרו לי בגלל שהגבהתי קצת את פני הקרקע כהכנה לגינה בחלק מהחצר - לא הסתכלו על זה בכלל. ולא, לא היתה לי גינה בזמן טופס 4 (בדיוק בגלל הענין הזה של גובה פני הקרקע). אחרי טופס 4 הגבהתי עם אדמה גננית (נניח. למעשה יצרתי שם שתי שכבות - התחתונה של אדמה כבדה והעליונה של חמרה).

avi5199

New member
צריך גדרות וקירות תומכים ודרך סלולה

ומקומות חניה ... מילוי אדמה לפי המפה של הגבהים. וזה מה שעולה 30 - 20 אלף . במקרה העצוב שלי אני צריך גם לצבוע את כל אלמנטים מהעץ בצבע ירוק ולגזום גדר חי ולבנות גגון מאיסכורית מעל כמה חורבות בחצר.

אטיוד5

Active member
לא בטוח

השלמת פיתוח איננו אומר שאתה חייב גינה. זה אומר שהגבהים של הקרקע יהיו כפי שהם דורשים, שתהיה גדר, שיהיה פילר. אצלנו במושב הדברים האלו באו עם הפיתוח. מוזר לי שאתה זקוק לקרקע בשיווי 20-30 אלף. משאית 11-12 קוב (20 טון) אדמה כבדה עולה 400 ש"ח , אדמת חמרה 600 ש"ח. תעשה חשבון כמה קובים אתה צריך. יום עבודה שופל או בובקט - 1200 ש"ח.

avi5199

New member
רוב ההוצאה זה על קירות תומכים וגדרות ומעקות

הגינה במדרון ויש מפלסים גבוהים ( 2.5 מטר) אז צריך קיר תומך( 300 שח למ"ר) ומעליו מעקה( 600 שח למ"ר ), וצריך מדרגות כדי לרדת בין המפלסים של הגינה וגם להם צריך מעקה... ובנוסף אני צריך גם לסלול דרך למכונית באורך 70 מטר.

למעלה