איפה אפשר לראות

איפה אפשר לראות

תמונות של בתים - גם מבפנים וגם מבחוץ.חד קומתיים. ועוד שאלות: האם בניית מרתף מייקרת משמעותית (הבניה של 150 מטר)? האם גג רעפים מייקר משמעותית? כמה אמור לעלות תכנון של אדריכל? ובכלל איזה עודהוצאות צפויות לנו - שטח, בניה, מיסי פיתוח. מה עוד?

הנחיות לבונה המתחיל/ה : ראשית יש

לעבור בקפדנות על הפורומים השונים. יש שם המון מידע רלוונטי. שנית התיעצי עם מי שכבר בנה -- אין חכם כבעל ניסיון. שנית מצאי לך אדריכל טוב. מה זה טוב תגלי כבר לבד כלומר לא יקרן לא פלצן שמתאים לך מבחינת האישיות שקורא אותך שהראש שלו מתאים לך ועוד. בקשי לדבר עם כאלה שכבר בנה להם איך הסתדרו איתו בזמני שבר בבניה ויש לא מעט כאלה ועוד ועוד נתונים ממש עבודת בילוש . אדריכל טוב כבר יסביר לך כמה יעלה לך הבית. פשוט יש כל כך הרבה משתנים שאין כל דרך להעריך את המחיר. סתם כדי שתביני לגבי המרתף: מחירו תלוי באיזה חפירה יש לבצע ( סלע או אדמה רגילה) לאן הולך חומר הפינוי ובמה מכסים אחר כך את המרתף. מה שטח המרתף איזה איטומים יש לעשות בורות ניקוז וכמה האם יש צורך לצקת דופן דיפון ועוד ועוד משתנים שכל אחד מהם יש לו משמעיות כספיות ניכרות. כפי שאת רואה בנייה זה מקצוע והתמחות. מורה הנבוכים שלך זה האדריכל ובהמשך המפקח ( על המפקח פעם אחרת ) בכל מקרה בהצלחה בדרך. ובסוף יש להוסיף על הערכה המקסימלית עוד 20 אחוז לפחות

בינא

Member
מה מוזיל ומה מייקר את הבניה...?

כל מה שלא עומד במסגרת התקציב האפשרית - מייקר מאוד ולא ניתן לעמוד בהוצאה בכלל כל מה שלא נחוץ - מייקר סתם וחבל על הכסף, כמו אלמנטים עושי רושם על השכנים והמשפחה למשל מרתף הוא דוגמא למשהו שמייקר מאוד, אם הכוונה היא שהילדים ישחקו בו...כי הם לא ישחקו שם. מרתף יעלה 20% יותר מאותו שטח בקומת הקרקע, אם ייבנה באותה רמת גימור ובתנאי שבאמת ישתמשו בו. מרתף ייקר את שיטחו ב-30% ויותר אם לא יהיה מתחת לכל שטח קומת הקרקע, כי היסודות לחלק שלא מעליו, הקונסטרוקציה הנוספת, כתוצאה מתכנון כזה והניקוזים המיוחדים, יביאו לכך. ממ"ד במרתף הוא הפתרון היקר ביותר כי חובה לבצע חלון בממ"ד ואז נוספת "חצר אנגלית" שזה חור נוסף בקרקע עשוי מבטון, בולט משטח המבנה, מקטין את שטח המבנה, מסוכן לילדים וגוזל משטח החצר, אותו יש לאטום בצורה מיוחדת כדי שלא ייפרד כתוצאה מתזוזתקרקע שונה יחסית למבנה ויגרום לחדירת מים למרתף...מאוד לא מומלץ. גג רעפים עולה כמו גג שטוח למרות ששטחו גדול יותר, אבל שניהם לא מבודדים באותה מידה, עד שמוסיפים להם בידוד, כל גג וסוג הבידוד שלו. במידה ומבצעים גג פנל עם רעפים עליו מקבלים גג זול יותר מגג בטון עם רעפים ורמת בידוד גבוהה פי 5. עלות התכנון של אדריכל הוא פונקציה של מקום המגורים שלו, גילו וניסיונו, פירסומו, מיקום המבנה המתוכנן וסוג הלקוח ונע בין 2,500 $ לאדריכל/ית דרומי, צעיר, ללא עבודה, רווק ועד 30,000 $ לאדריכל תל-אביבי/ירושלמי ותיק שכבר תכנן את בית המשפט העליון ו/או את בית הנשיא... לעלות הזאת נדרש להוסיף את שכר המהנדס שינוע בין 1,200 $ למההנדס דרומי, רווק, ללא עבודה ל-6,000 $ למהנדס שתכנן את מגדל אביב בר"ג, נוסע בג'יפ מסוג "טוארג" או "שייאן" רק על כבישים וחושב שהשמש זורחת לו מהתחת כל בוקר. הוצאות צפויות נוספות - כל מה שניתן לקרוא עליו בפורום הזה ואחרים בנושא. הוצאות לא צפויות- דרישות משתנות לבקרים של הג"א (בערך פעם בשבועיים). - דרישות משתנות של פקידי המועצה המקומית או העירייה לגבי התכנון...שימו לב(!) בעיריית ירושלים יש 28 מחלקות שונות ולכל מחלקה כמה פקידים...בחישוב מהיר יש לצפות לכ- 102 דרישות משתנות במהלך התכנון ועוד כמספר הזה לקבלת טופס 4...ראו הוזהרתם(!) - עליות מחירי תשומות הבניה, ללא כל פרופורציה למה שקורה בשוק וללא כל הסבר הגיוני. - לקוח שלא יודע בדיוק מה הוא רוצה - 50% בלתי צפוי מראש על עלויות הבניה המחושבות. - לקוח שיודע מה הוא רוצה ועובד עם מלווה בניה מקצועי - אין בצ"מ...אלא רק עמידה במסגרת התקציב הנתון. בהצלחה בהמשך הדרך.

fireman

New member
מדבריך אני מבין שאנשי המקצוע

בדרום הם אנשי מקצוע סוג ד'.

צימעס

New member
לא, אלא שזה פרמטר שמוריד את המחיר

תכלס, זה נכון. המחירים של אנשי המקצוע במרכז גבוהים, ובפריפריה נמוכים.

mol3

New member
אני חושב שדווקא בינא היה ציני

לא לקחת את זה קשה

אצלינו החלון של הממד שמצוי במרתף

נפתח ליחידת המגורים הנמצאת במרתף שממנה כמובן יש יציאה לחצר אנגלית אבל בפרוש לא עשינו חצר אנגלית במיוחד לחלון של הממד

avi5199

New member
מהנסיון שלי ../images/Emo140.gif

אני בשלבי בניה סופיים . לאדריכל שילמתי 4000 דולר למהנדס 1500 דולר למפקח בניה 50000 שקל. גג רעפים - קצת יותר יקר מגג עם איטומים אבל ההפרש בניהם זו הוצאה זניחה בבנית הבית ואני ממליץ בחום לעשות אותו, גם בגלל היופי, גם בגלל הבוידם, וגם בגלל הפתרון לאיטום ובידוד לכל החיים בלי צורך בתחזוקה. מרתף מאד יקר, ומאד לא מומלץ. הסיבה היחידה לבניית מרתף היא אם את חייבת יותר שטח מגורים ואין אישור בניה על הקרקע או בקומה שניה, או לצורך חניון תת קרקעי. הוצאות נוספות ובלתי מתוכננות שהיו לי - כ 100000 שקל מיסים. (היטל השבחה, ואגרת בניה) קו ביוב כ 20000 - אצלי יצא יקר כי הקו היה ארוך (70 מטר), מאד פתלתל(10 בריכות) ומסובך. יש להביא בחשבון גדרות, דרך, חניות, וגינה כ 20-30 אלף שקל או יותר תלוי במבנה המגרש. הערה נוספת - לא כדאי לבנות פחות מ 200 מטר , כיוון שהמחיר למטר הוא לא לינארי. ההשקעה הראשונית גדולה על יסודות, ממד, שרותים, מקלחת, ומדרגות, חשמל ומים וביוב , ופיתוח וכ"ד היא אותה הוצאה אם את בונה 150 או 200 ולכן כדאי לבנות חדרים גדולים או חדרים נוספים (על הקרקע ) כי התוספת שלהם כבר לא מייקרת בהרבה את הבניה. אל תקשיבי לכל אלה שמעריכים את הבניה במחיר למטר מרובע- זה לא יוצא נכון אף פעם. בניה טובה בסטנדרט בינוני יעלה לך בערך כמליון שקל, כולל הכל, (אפשר גם יותר זול אם מוותרים על איכות ויופי), אבל זה סדר גודל של מקורות המימון שאת צריכה שיהיו לך. בהצלחה.

איזה מזל שאני בדרום..

צריך רק לחפש רווקים וצעירים.... בסוף אברח עם אחד מהם, אעביר אותו לתל אביב ואקנה לו ג'יפ ואני אהיה עשירה... בקיצור - הלחצתם אותי.... לא יודעת מה אנירוצה. אני יודעת שיש שטח מקסים בקיבוץ של 400 מ"ר. אין לי צורך ב - 200 מטר בנוי. מי ינקה את הכל? אני רוצה 5 חדרים - 4 חובה. - רוצה חד קומתי... מה עוד תדריכו אותי בבקשה...

גם בדרום יש הבדלי מחירים וטיב .

כדאי לא לעשות טעויות בתכנון , תכנון נכון ( עוד לפני שהולכים לאדריכל ) , יכול לתת לך חדר או שניים בשליש מחיר בשלב השלד , גם במחיר של האדריכל אני יכול לסדר לך חסכון משמעותי . תהיי איתי בקשר במסרים ,

האתר עושה רושם מעולה

והמידע מצויין ממש. אבל לענ"ד כדאי לך להשקיע יותר בעיצוב, פשוט כי אסטטיקה היא אחד הדברים הראשונים שאנשים מחפשים בבית, וזה גם הרושם שירצו לקבל מאנשי המקצוע.

בינא

Member
תודה על המחמאה. האתר עוצב במאה הקודמת 1998

ומאז העירו משהו כמו 10 אנשים על העיצוב...אז השארנו את זה כמו שהרוב הדומם רוצה...כי העיקר זה המידע הנגיש לבונה המתחיל.

צימעס

New member
אני אומרת להתחיל מאדריכל,

וכדאי לשלב מפקח בשלב מוקדם יחסית. כשאת בידיים של אנשי מקצוע טובים, בפרט כאלה שמתכננים/בונים בשבילך (ולא בשבילם), הכל יסתדר.

avi5199

New member
5 חדרים זה 200 מטר

כשמנקים חדר זה ממש לא משנה אם החדר הוא 2.5 על3 או 3.5 על 4 . אם תדחסי 5 חדרים בשטח קטן יותר, יצא לך בית לא נוח, וההבדל בכסף לא יהיה משמעותי. אם את קיבוצניקית ובונה\מרחיבה בקיבוץ ואת לא צריכה ממד ומיסים ופיתוח ... אז זה סיפור אחר לגמרי ובחצי מחיר. רק תבררי מה הזכויות שלך על הנכס מבחינה חוקית , ולמי הבית יהיה שייך במקרה של הפרטה וכ"ד.

כן יש בעיה עם השיוך.

רק בעוד מספרשנים יהיה שיוך נכסים ואז יהיה שלי... למה לא צריך ממ"ד?

avi5199

New member
אחותי הרחיבה בית בקיבוץ

יש להם שם מיקלטים מרכזיים ולכן לא חייבו אותם בממד. בכל אופן תבררי היטב את כל הפרטים הללו, הזכויות והחובות שלך ... לפני שאת מתחילה להזרים כספים .

למעלה