איפאה או אורן?

ronchikit

New member
איפאה או אורן?

שלום אשמח לקבל עזרה בנושא עץ לדק חיצוני אנחנו מתלבטים בין עץ אורן לבין איפאה. מצד אחד אמרו לנו שהאיפאה מאד יקר, מים משפיעים עליו מאד ונשארים סימנים, ושאחרי זמן מה הוא מתחיל לקבל התעגלות בצדדים. בקשר לאורן הבנו שהוא זול יותר, אמרו לנו שיש בו סיבים או שבבים שיוצאים עם הזמן ויכולים לדקור רגל חשופה. בגדול אנחנו יותר אוהבים את הצבע הטבעי של האורן, אבל בכל זאת לא מצליחים להחליט. בהנחה שאין לנו בעיה כספית וידינו משגת את שניהם, במה יותר מומלץ לבחור? אשמח לכל עזרה בנושא תודה

ronchikit

New member
אנחנו בונים בהוד השרון

היינו היום בעץ ועיצה הם נראים לי מאד מקצועיים ראינו שם כמה דוגמאות שמאד אהבנו נראה לי שנלך על האורן, האיפאה נראה לי לא טבעי, לאורן יש מראה קצת יותר עצי, יש קצת עניים יש קצת גידים בטקסטורה של העץ, נראה יותר חי שכזה... הבנתי שהבעיה של האיפאה זה שהשמש הורסת אותו, הוא מאד כבד ושוקע במים אז מה עוד יש באיפאה חוץ מיופי (שגם זה נתון של טעם)?

Aak5

New member
כל עץ דורש

טיפול ותשומת לב , האורן פחות דחוס וחזק וגם הוא מקבל התעגלות. בכל מקרה העץ צריך לעבור טיפול לפני שמתקינים אותו וגם פעם בשנה ( תלוי בחומר לפעמים שלוש פעמים) אני עשיתי למשהו איפאה יצא יפה ומיוחד אבל לאורך זמן אם אין טיפול זה חבל.

למעלה