אינפי

emissary

New member
איך אני יכול למצוא את נקודת

המקסימום של הפונקציה F?

זו היא הוכחה מעגלית

שכן בשביל למצא את המקסימום יש לגזור את הסינוס. והרי ההוכחה של גזירות הסינוס מסתמכת על כך ש-sinx < x... והרי זה [בערך] מה שרוצים להוכיח פה.

emissary

New member
אינפי

אני צריך להוכיח כי
sin(1/x)>=1/x​
עבור כל X>0. למדנו עד עכשיו, גבולות, רציפות, מקסימום מינימום, וחסמים. תודה לכל מי שינסה

Deathatred

New member
הצעה והערה

נראה לי שהם התכוונו שתעשה את הדברים הבאים: חלק את שני האגפים ב 1 חלקי X ותקבל
sin(1/x)/(1/x)>=1​
עכשיו, נסה להעזר בעובדה ש lim(z-->0)sin(z)/z=1. הערה: לדעתי יש טעות בתרגיל (אולי הסימן הפוך), נסה להציב X=1 ותקבל שסינוס 1 רדיאן (שזה שווה ל 0.84) גדול או שווה ל 1, זה כמובן לא נכון.

emissary

New member
כן כתבתי הפוך

זה צריך להיות שהסינוס קטן מהאחד חלקי האיקס.. תודה על ההערה. ואת זה אתה יודע לפתור?

דבר ראשון, אפשר לכתוב X

במקום 1 חלקֵי X. כך או אחרת אנחנו מנסים להוכיח, שעבור כל מספר חיובי, הסינוס שלו קטן ממנו עצמו (גם שווה לא יכול להיות. אם מלכתחילה היה כתוב X במקום 1 חלקי X, אז הם שווים רק כאשר X שווה 0, אבל 1 חלקי X לא שווה 0). אין מה "להוכיח". פשוט הסתכל בהגדרת הסינוס במעגל הטריגונומטרי: הסינוס של הקשת הוא פשוט ההיטל שלה! והוא כמובן קטן ממנה (מאורך הקשת) כשהיא גדולה מ-0. קח X כלשהו גדול מ-0 וקטן או שווה פי חלקי שניים (90 מעלות) ותראה איפה יהיה ה-X ואיפה יהיה הסינוס שלו במעגל הטריגונומטרי! וכש-X "ימשיך לגדול", כלומר יהיה גדול מ-פי חלקי שניים, לסינוס שלו, שממילא לא גדול מ-1, לא נשאר סיכוי... התרגיל הזה הוא לא תרגיל חישוב, אלא תרגיל הבנה.

עמית103

New member
לא צריך אינפי

נסרטט את מעגל היחידה שמרכזו O, ונניח ש B היא הנקודה (1,0) ו A היא נקודה על המעגל כך שזווית AOB היא x, ונניח ש C היא ההיטל של A על ציר ה X. אז הקטע AC שווה ל sin x בעוד שהקשת AB שווה ל x (ברדיאנים, כמובן). כעת AB היתר במשולש ABC ולכן AC < AB. בנוסף הקשת AB ארוכה מהקטע AB (כיוון שקו ישר הוא הדרך הקצרה ביותר בין שתי נקודות) ולכן נובע ש sin(x) < x.

emissary

New member
זוהי תשובה נכונה

אבל האם אתה מכיר דרך אלגברית? משהו שקשור אולי לגבולות ולחסמים?

למעלה