אינטרטנט במעונות

אינטרטנט במעונות

מה קורה עם האינטרנט במעונות? האם ניתן לקלוט WIFI גם בחדרים ולא רק במסדרונות? מה עושים עם המחשבים הניידים? כל סטודנט לעצמו (ספק ושרת?!), או שיש תשתית בכל דירה וכל סטודנט דואג רק לספק? או שיש חלוקה הגיונית של תשתית וספק בלבדים לכל דירה שפשוט מפוצל לכל הדיירים?

stkachov

New member
תשובה

אם זה במעונות פדרמן, ובמספר מועט של דירות של טליה, יש אפשרות לקלוט WIFI של האוניברסיטה. אבל זה תלוי איפה הדירה נופלת. כמו כן, תמיד יש דיירים במעונות עם אינטרנט אלחוטי, אז גם אותם ניתן לקלוט, הקטע הוא שלרוב זה מוגן בסיסמא. מעבר לכך: אם אתה לא קולט WIFI בשום צורה, אז אתה צריך להתחבר לבד. אתה משלם בעצמך על תשתית וספק. יש מבצעים לסטודנטים במעונות, יש ליד המזכירות מעונות טלפונים של הנציגים של הקמפוס מטעם בזק והוט. אם אתה מכיר את השותפים שלך ואתם נמצאים במערכת יחסים טובה, מה שמומלץ לעשות זה לקנות ראוטר, וככה בהשקעה של 200-300 שקל לכל הדירה(נגיד 6 חדרים, אז זה יוצא מקסימום 50 שקל), יהיה לכם אינטרנט אלחוטי לכל הדירה. כמובן שמישהו אחד ישלם והשאר יחזירו לו. אבל תסכמו את כל העניינים הללו מראש(כולל התשלום) שאחר כך לא יהיו אי נעימויות.

מה בדר"כ

קורה? ואם לא אכפת לך, מה הסידור בדירה שלך? ואם אתה במקרה זוכר, מה סדר גודל המחירים? באמת מדובר בהנחות משמעותיות יחסית לעלות של תכניות "רגילות" (כלומר, שאינן קשורות למעונות) או שהלכה למעשה זה אותה גברת בשינוי אדרת?

stkachov

New member
אין בד"כ

ומה שבד"כ זה לא ממש רלוונטי לך, כי לכל אחד דרישות קצת שונות. אני מאז שהתחברתי הייתי מחובר דרך בזק + ספק נטוויז'ן. היה איזה מבצע מיוחד שאני זוכר שהיה לא רע. הם במיוחד הולכים לקראתך בקטע של התשתית, למשל על הקו בזק(לא התשתית, הקו עצמו) שילמתי משהו כמו 20 שקל לחודש נדמה לי, כאשר לקהל הרחב דמי המנוי על קו בזק כמעט כפולים נדמה לי. כל פעם יש איזה מבצע חדש, פשוט תתקשר ותברר. בהתחלה שיתפתי את השותפים שלי דרך ראווטר, אבל לאחר מכן הבנתי שזה מגביל אותי, ואני מעדיף לשלם הכל לבד אבל גם להיות מחובר לבד. לכל אחד מתאים משהו אחר. אני מציע שקודם תכנס לדירה. יכול להיות שיש שם מישהו משנה שעברה, כך שסביר להניח שיש לו כבר אינטרנט או שהוא יוכל להסביר לך לגבי ההסדר שהיה בשנה שעברה, ולפי זה תחליט מה לעשות נדמה לי שאני שילמתי על תשתית וספק משהו כמו 80 ש"ח. בנוסף, כאמור שילמתי על הקו בזק כ 20 שקל, אבל זה אני לא מייחס לאינטרנט, כי זה היה שימושי לי לביצוע שיחות טלפון, וחסך הרבה על שיחות בסלולרי..

למעלה