אינטואציה והיגיון

../images/Emo6.gif עדיין סמנטיקה

אני יכול להחליט שהתהליך עושה משהו (כפועל יוצא מעשיתו) או שעשיית הוא עצמו הוא ההוויה של אותו משהו . סמנטיקה . אתה מחילט שזו טעות כי אתה מצדד בצד אחד בלבד ושולל את האפשרות השניה . אין לזה שום משמעות לעצם הרעיון, כך או כך.

antreprize

New member
יש הבדל בין להגיד

שהאבולוציה מתכנתת את האדם לבין לומר שהאבולוציה היא התהליך של תכנות האדם. לפי מה שאתה אומר אין צורך במתכנתים, כי אפשר להחליף אותם בתכנות.

זו טעות שנוצרת מאי הרצון שלך לקבל

הגדרות נוספות . אם אתה רואה את האבולוציה כתהליך התכנות נטו אז מה שכתבת מתבקש . אבל אני אומר לא , מי שתיכנת זה מאורעים, טעויות וקיום פיזי וביולוגי של עצמים במרחב בתקופת זמן מוגדרת . סך כל הפעולות שרשמתי הם מבחינתי מהות האבולוציה . אבל הם גם יכולים להיות המתכנתים (ד.א אני לא ממש תומך ברעיון, ניחא) , כלומר אותם גורמים שסך כל התוצאות שלהם משמעותם אבולוציה הם שגרמו ל"תיכנות" . מקודם באתי לזה בהפוכה מהאבולוציה לתקריות, זה הכל . עדיין סמנטיקה , על כמה וכמה ההודעה שאליה אני משרשר כרגע .

antreprize

New member
לא, זאת טעות שנובעת

מחוסר הרצון והיכולת של אנשים רבים לקבל את אקראיות האבולוציה. האבולוציה היא התהליך של ה"תכנות" הגנטי שלנו, אבל היא לא הגורם שמבצע את הפעולה. פעולת התכנות (שהיא האבולוציה) מתבצעת באופן אקראי וללא שליטה או כיוון של גורם כלשהו.

בטח שכן.

החינוך של האדם, דברים שקרו לו, דברים שהוא מפחד מהם וכו' - כולם נחוצים כדי לדעת את "צעדיו הבאים" של אותו אדם. וזה כמעט בלתי אפשרי, כי הדברים האלה משתנים כל רגע ואנחנו "מתוכנתים" קצת יותר מורכב מרובוטים מודרניים.

antreprize

New member
זה לא נכון.

כל התוכנות בעולם תוכנתו בשלב כזה או אחר של פיתוחן, אבל אתה לא תצליח לחזות את צעדיהן של כל התוכנות בעולם, אלא רק את אלו של התוכנות של התוכנות שאתה מכיר. כלל זה תקף גם לבני אדם, ככל שהיכרותך עם אדם יותר טובה, כך היכולת שלך לחזות את צעדיו טובה יותר(כמובן שללעולם לא תוכל לחזות את צעדיו בדיוק של מאה אחוזים, בדיוק כמו שבתוכנות יש באגים אשר מונעים מאיתנו את האפשרות לחזות את צעדיהן בדיוק של מאה אחוזים), והיכולת הזו מבוססת על תכנות (אבל לא בצורה המוכרת לנו, שבה משתמשים בשפת תכנות על מנת לתכנת) שלך ושל האדם אשר את צעדיו אתה חוזה. התכנות של האדם הוא שונה, מכיוון שהוא אינו מבוסס על שפת תכנות אלא על הגנים שלו, על החינוך שלו ועל הדברים שלמד.

כן. אגב,

כיום יש תוכנות "לומדות". השגיאות שבהן נתקלים המשתמשים מועברות למפתחים של התוכנה שמתקנים את הבעיות האלה. זה לא קצת מזכיר לך את "ללמוד מטעויות של אחרים", תהליך מאוד מקובל שעושים בני אדם? (וכמובן שבעתיד גם יפתחו רובוטים "לומדים" שיתכתנו את עצמם בכל רגע ורגע, כמו בני אדם, ו"יסבכו" את הקוד שלהם, עד שהם בעצמם לא יאמינו, יום אחד, שהם בסך הכל יצור מלאכותי.)

למעלה