אינטגרציה?

yeshgvul

New member
זה לא קשה

אינטגרציה בכך שמקבלים ביחד אותה מערכת של ערכים : כיבוד זכויות אדם ברוח חילונית וסובלנות כלפי מורשת של אחרים.

yeshgvul

New member
אז גם בארה"ב זה לא עובד, אם כך ?

מהי האינטגרציה בארה"ב ? גם שם מלמדים בבית הספר על חנוכה , חג המולד , החג הסיני ועוד ועוד.

Azazel

New member
לא.

שם בבי"ס ממעיטים לדבר עליהם. ועדיין, האינטגראציה בארה"ב היא לא מלאה. היא טובה מבמקומות אחרים, כמו מערב אירופה, אבל עדיין.

Azazel

New member
ראיתי גם אי דיוק באתר:

הם אומרים שיש SEGREGATION בחינוך בין ערבים ליהודים. זה לא נכון, כי הורים ערביים יכולים לשלוח את הילדים שלהם לבתי ספר יהודיים. הם בוחרים שלא לעשות כך. ( ולהפך). כן, ואגב, עברתי עמוד-עמוד, וכל מה שראיתי זה DIALOGUE, RECONCILIATION,COEXISTANCE, ומושגים של רב-תרבותיות. המושג של INTEGRATION הוא לא השולט. למעשה. הוא מופיע רק במקום אחד, כשמדברים על בתי ספר משולבים. לסיום, זהו פרוייקט נחמד מאוד שהולך להפוך אותנו לחלק בלתי נפרד מהמזרח התיכון. לא המזרח התיכון לא יעלה אלינו, אנחנו נרד אליו.

yeshgvul

New member
אני כבר באמת לא מבין מה אתה רוצה

אני חושב שהחופש של הורים ערבים לשלוח את ילדיהם לבית ספר יהודי הוא בערך כמו החופש של ערבי לקנות דירה ברמת אביב, שלא לדבר על מצפה בגליל. אני פשוט לא מבין מה מפריעות לך המילים האלה. אי אפשר למחוק זהויות בכוח. אתה רוצה שיטת כסאח סובייטית שתאסור את השימוש במילים 'יהודי' ו'ערבי', ותתיר רק שימוש ב'ישראלי' ? אם כן, למען ההגינות תצטרך להוציא גם את המורשת היהודית , או שהפרויקט שלך ייכשל, בצדק, בגלל נסיונו ליהד את הלא יהודים. מה אתה מנסה לטעון ? שבית ספר כזה לא יכול להוציא בוגרים ברמה אקדמית מצויינת ועם תודעה הומניסטית ?

Azazel

New member
קודם כל:

ערבים יכולים לשלוח את הילדים שלהם לבי"ס יהודיים. אני למדתי עם תלמידים ערבים בביה"ס שלי. וכן, ערבי בהחלט יוכל לקנות דירה ברמת אביב. זהויות לא מוחקים בכח. אבל כשאתה נותן מסגרת כוללת לילד שמדברת על המשותף בין האנשים ואתה בונה חוויה מעצבת משותפת לכולם, ההבדלים נעלמים בעצמם. מה שאתה צריך להבטיח זה שלא יהיו גילויים של דברים שנוגדים את זה בפנים, כגון מורים גזענים, עונשים לתלמידים גזענים וכו'. ואגב ברה"מ, בברה"מ אף אחד לא אסר דברים כאלה. לעיתים, הם גם לא לחצו מספיק, לדעתי. היה להם סעיף לאום בת"ז, לעזאזל. הוצאת המורשת היהודית לא חייבת להעשות. מה שאפשר לעשות זה להקטין בהרבה את הדגש עליה, ממש כמו שבברה"מ בארה"ב ובמדינות-על אחרות מדגישים את הווצרות המדינה ותרבותה. אני גם אוותר על התעסקות באמת המרה לגבי הסכסוך. אין שום תועלת. מה שאני מנסה לטעון זה שפרוייקט כזה, הוא עוד משהו, משהו שיגרום לסוף מדינתינו. לא היום, בעוד 120-150 שנה. אבל העובדה שזה יקרה אחרי שאני אמות לא משפרת את צערי מפני תוצאה כזאת, או חרדתי לעתיד צאצאי.

yeshgvul

New member
מצטער, זה ממש לא משכנע

ראשית, ספר לי מה יקרה אם 50 תלמידים ערבים מצטיינים מיפו יפנו פתאום לקבלה בתיכון חדש בתל אביב. האם התיכון יסבול ערבים בכל מינון ? לדעתי לא, גם בהרבה פחות מ- 20%, השיעור באוכלוסייה. פורמלית ערבי גם יכול לקנות דירה ברמת אביב. מעשית, מעטים ימכרו לו ועוד פחות מזה ישכירו לו. אם אני מבין, אתה מאשר לי שהשיטה שלך משאירה את לימודי המורשת היהודית, אבל אינה כוללת מורשת של אחרים. חוץ מזה, לא הסברת מדוע לימודים משותפים מגיל צעיר בבית ספר חילוני על בסיס הומניזם אינם "חוויה מעצבת משותפת לכולם". לי זה נשמע מאוד מעצב ומשותף.

Azazel

New member
...

אתה מבסס את האמירה שלך על יכולת ניבוי שלך, ואתה אומר שאני לא משכנע?
בקשר למכירת דירה, זה בכלל חסר כל הגיון. למה שמישהו שמוכר את הדירה לא ימכור אותה לערבי? אפילו אם הוא גזען שבגזענים, מה אכפת לו? הוא מוכר את הדירה! הוא אף פעם לא יראה אותה יותר! כהערת אגב, בבית שלי, ערבים מכרו דירה ליהודים ויהודים לערבים.(לא לצערי אינני גר ברמת אביב, אבל זה אותה הפואנטה). לימודים בבית-ספר חילוני על בסיס הומניזם הם כן חוויה מעצבת משותפת טובה. הבעייה היא, שזה לא מה שקורה. מה שקורא זה שכולם לומדים על החגים של כולם, וכולם חוגגים את החגים של עצמם, וחזרנו לנקודת האפס.

yeshgvul

New member
אבל אפילו בארה"ב אנשים חוגגים

את החגים של עצמם !!! לא ראית איך אנשים נשארים חלק מקהילות על בסיס אתני ומרגישים תלויים בשייכות הזו? היהודים לא חוגגים את פסח ?! הסינים האמרקינים לא חוגגים את השנה הסינית ? למה זה מפריע לך, כשזה בסך הכל ענין מסורתי ? אז או שלא לומדים על חגים בכלל או שלומדים על החגים של כולם. שני הפתרונות הוגנים, אבל ללחוץ על אנשים לא לחגוג חגים של הקהילה שלהם זה שוב אמצעי סובייטי.

Azazel

New member
בהחלט ראיתי.

ראיתי את הקהילה היהודית-אמריקאית הופכת ליהיות לאמריקאית לחלוטין, ובאופן דומה את היפנים האמריקאים, וזאת למרות שהוכנסו למחנות במלחמת העולם השניה! אבל ארצות הברית בנוייה על העקרונות של חופש הדת, וכו', ואפילו אז יש נטייה עצומה לאינטגראציה! בקנדה, לגבי מהגרים יש מדיניות של פסיפס תרבותי, ולכן הם פחות משתלבים.

yeshgvul

New member
אמריקאית לחלוטין ?

כן, באורח החיים (וזה לא נכון לגבי הדתיים) , אבל הקהילה די סגורה בהרבה מקומות. יש התיחסות ל"הם" לעומת "אנחנו" , למשל בעניני פוליטיקה. ברוב הקהילות האלה אנשים מתחתנים בתוך עצמם במידה רבה. לא רק יהודים, גם הודים וסינים ושחורים.

Azazel

New member
'סתכל על החלק השני של השרשור.

המדינה לא מעודדת אינטגראציה, אך גם משאירה את הפסיפס התרבותי מחוץ לביה"ס. וכך נוצר מצב באמצע. לא הכל שחור ולבן.

אייס ב<<חגים ואירועים לאומיים>> הנך

מתכוון גם לחג שמצינים הערבים במקביל ליום העצמאות שלנו? עיקר האינטגרציה איננה בלהכיר את מוחמד/הרצל עיקרה בכך שבני אדם נחשפים לאחר וחיים איתו יחדיו ובכך הוא איננו זר להם אלא אחד מהם מדינה יהודית ציביונה הוא יהודי ולכן בבית ספר ממלכתי אלו החגים שיחגגו

Azazel

New member
כי דו-לשוני זה דו-תרבותי, ודו לאומי

ואז מה? כלום. הצורך הוא לבנות מרקם תרבותי יחיד שיהיה שילוב ישראלי-מערבי. הרצל הוא הוגה המדינה, והוא הוגה מדינה מודרנית וחדשה, לא רבנית קלריקלית, ולא מוסלמית קיצונית. מאוים? כן. כי לא עשינו כלום. לא ניטרלנו את פצצת הזמן.

yeshgvul

New member
אתה מוזמן לעיין בקישורים שהבאתי

ולהסביר לי למה לדעתך זה לא מנטרל את פצצת הזמן ולמה זה לא יוצר מרקם יחיד, מודרני סובלני, חילוני, ואפילו "מערבי" לשיטתך . הישראליזציה שלך כוללת את החדרת הערבית כשפה היומיומית של ערביי ישראל במקום ערבית, בינם לבין עצמם ? שכח מזה. זה נשמע, אם כבר, כמו אחד הנסיונות המלאכותיים של סטאלין ושות. גם בבלגיה לא יעבור נסיון לכפות צרפתית על הפלמים או פלמית על הוואלונים.

Azazel

New member
נכון כי זה אף פעם לא נעשה קודם.../images/Emo6.gif

אתה בטח צוחק. שינוי שפה נעשה ALL OVER THE PLACE. בבלגיה זה לא יעבור, כי שני הקהילות הן בעלות כוח אלקטורלי וכלכלי דומה. בינתיים, אנחנו עוד לא במצב הזה כאן.

yeshgvul

New member
אז בעצם מה שאתה רוצה זה לכפות

על המיעוט את השפה שלך ולצמצם ככל האפשר את הלימודים שלו על מורשתו. יופי. תושב"ע ותנ"ך בעברית זה מערבי ומומלץ אבל קוראן וערבית זה פרימיטיבי ונחות . ואחרי זה, ועם הנחות היסוד שלך על כך שחברה א יותר מוסרית מחברה ב', אתה מתפלא על מי שחושד בכוונות שלך כשאתה מדבר על אינטגרציה ? האינטגרציה שלך היא מחיקת זהותו של המיעוט כשאתה שומר על מרכיבי הזהות שלך. זה מזכיר לי שבקוויבק יש משטרת שפה פרנקופונית. בעלי עסק שהשלט שלהם באנגלית גדול יותר מבצרפתית, או חס וחלילה יש רק באנגלית, צפויים לרדיפה כלשהי. זה מטומטם, ואתה רואה שבקנדה יש עידוד ללמוד את שתי השפות, למרות שדוברי הצרפתית הם מיעוט, שמרוכז בחבל אחד. אני חושב שאני יודע מה תגיד. שתרבותם של דוברי הצרפתית בקוויבק היא תרבות מערבית ולא תרבות נחותה כמו של ערביי ישראל . ובכן, עד לפני כמה עשרות שנים, קוויבק הקתולית היתה האזור האדוק ביותר בצפון אמריקה ובעל שיעור הילודה הגבוה ביותר בצפון אמריקה, וגם אחד האזורים העניים. תוך דור אחד הכל השתנה. היום זה אזור חילוני בהרבה , משגשג, ועם שיעור הילודה הנמוך ביותר בצפון אמריקה. את הנתונים האלה קיבלתי ממישהו שעלה לארץ ממונטריאול. ולא מחקו להם את הזהות כדי להגיע לזה.

Azazel

New member
אוי לא! נתפסתי על חם! ../images/Emo12.gif

אף פעם לא הסתרתי של אני מנסה למחוק את זהותו של המיעוט, בזמן שאני מנסה לשמור על הזהות שלי. זה ההגדרה של אסימילציה, מה שאני רוצה לעשות! אני לא רוצה ללמוד על התנ"ך או על תושבע! אני רוצה לתת לילדים לימודים בהיסטוריה עתיקה של האיזור למתחילים! ללמד אותם על כל עמי האיזור, כאשר הסתמכות על המקרא היא מתעמים של מקור היסטורי בלבד. (שהוא כמו כל מקור אחר, יכול ליהיות מוטל בספק, אך תמצית דבריו ההיסטוריים היא נכונה). הדת היא לא פקטור כאן בכלל! הסיפור של קוובק וקנדה בכלל מראה לך עד כמה אינטגראציה היא כן דבר חשוב. קוובק כל הזמן מתנדנדת על גבול של פרידה מקנדה. עכשיו זה נרגע, לפני כמה שנים, זה היה על גבול ההפרדות. בכלל, קנדה היא פדרציה טיפה רעועה, גם באיזור אלברטה, אנשים לא אוהבים את "הממשל המרכזי" באוטווה. גם שם יש רבים שרוצים להפרד, ולהצטרף לארה"ב. לגבי השינוי בתרבות של קוובק, ההדגשה שלך לגבי השוני של קוובק היא לא בדיוק נכונה, כי לפני כמה עשרות שנים, כל העולם המערבי היה הרבה פחות נאור ומתקדם. שיעור ילודה גבוהה יחסית היה סטנדרטי. אתה מכיר את הבייבי-בום, נכון?

למעלה