אינהלציות

shaxuca

New member
אינהלציות

עם ונטולין. מי כאן התנסתה בכך לילד והאם זה עזר?

האשטג

New member
בד"כ נותנים עוד חומר נוסף - מה הרופא אמר ?

ניר "בילה" את השנה הראשונה לחייו עם אינהלציות.
המרכיב העיקרי בכל אינהלציה הוא מים פיזיולוגים, בנוסף נהוג להוסיף 'אאורבנט' וכמות מאוד קטנה של 'ונטולין' כ-0.5 CC.
זאת משום שלונטולין יש השפעה על קצב הלב.
אם מדובר בברונכיט או ברונכיוליטיס - האינהלציה בהחלט מקלה.
כמו כן, המלצה אישית שלי: מנורת מלח.
זו מנורה שעשויה מגביש מלח שבתוכו נורה קטנה.
שמים אותה בלילה במרחק של עד 1 מטר ממיטת התינוק, והיא מקלה על הנשימה.
אני אחרונת המאמינות בהומאופתיה או "טריקים" אחרים מלבד תרופות, ונשבעת לך שאצלנו זה הקל משמעותית !!!

האשטג

New member
וגם מה ש - Koru הציעה בשרשור הקודם

פרוסות בצל עם צלחת שקרובה למיטת התינוק.
מסריח אבל עובד נהדר !

אד י

New member
אם הרופאה אומרת שצריך וונטולין אז צריך

זו תרופה במרשם רופא, לא תרופת סבתא שאפשר להחליט על דעת עצמנו אם מתאים או לא.
אם הרופאה אומרת שזה מה שהילד צריך אז כדאי להקשיב לה ולטפל לפי ההוראות שלה, כמובן שבמקרה שאין שיפור לחזור אליה להמשך בירור וטיפול.

אחרי שהבהרתי את הנושא הזה, אוסיף ואומר שאכן יצא לי להשתמש בוונטולין יותר מפעם אחת. וגם בסטרואידים.
לזכות הרופאה שלנו ייאמר שעם הרבה נחישות וסבלנות לאמא החרדה שהייתי (זו הייתה התרופה הראשונה שהבת שלי קיבלה בחייה), היא הצליחה לעזור לי להתגבר על החשש ולטפל לפי ההוראות שלה, כך שעברנו בגיל שלושה חודשים ווירוס ריאות לא פשוט, עם ביקורים יום יומיים במרפאה אבל מבלי להגיע לאשפוז.
מאז הונטולין, הבודיקורט, והאינהלציה איתם ובלעדיהם, הפכו לחלק בלתי נפרד משגרת היום של הקטנטונת....
באסה

shaxuca

New member
לא מקלה ראש

אבל עשיתי כבר 3 פעמים ולא יודעת אם יש שיפור.
האם אפשר לשלוח לגן תוך כדי הטיפול באינהלציה?

אצלי

הבת שלי מגיל ינקות מאוד רגישה בכל מה שקשור לריאות.

והרופא רשם לה אנהילציה עשיתי כמה פעמים רצופות לא עזר הלכתי לרופא אמרתי לו שהאניהילציה לא עוזרת

והרופא לא התעקש איתי ואני לא משתמשת למרות שיש לי ילדה מאוד רגישה וכל מחלה קטנה מגיעה ישר לריאות.

אבל במקירים קשים הרופא רושם לבת שלי כדור סטרואידים [ אני ממיסה אותו במים והיא שותה] וזה עושה פלאים

מריונטי

New member
הכדור הורוד הנחמד שעושה פלאים (בטנזול, כן?)

הוא די מסוכן, ולא כדאי להיעזר בו על בסיס קבוע. עדיף ללכת למומחה ריאות (ילדים) וללמוד לעשות אינהלציה כבר בשלבים הראשונים של כל מחלה (מרגע דלף הנזלת הראשון - עוד לפני הופעת החירחורים) על מנת למנוע את ההתקף. כי כשיש כבר התקף, אינהלציה לבד עלולה שלא לעזור. אבל בניגוד לאינהלציה, שבה הסטרואידים כמעט שלא נספגים בדם, הסטרואידים בכדור נכנסים לדם, ומשפיעים על ההורמונים בגוף. לכן כדאי מאוד מאוד ללמוד לטפל באמצעות אינהלציות, או ספייסר, ולמנוע התקפים. לכי למומחה ריאות!
(אני כותבת מנסיון, הבן שלי היה אסתמתי עד גיל שנתיים כמעט. )

jiminit2

New member
הוא ממש לא נחמד

הפסקתי לתת אותו לבן שלי מהר מאוד. הוא הפך היפראקטיבי, לא הצליח לישון יממה שלמה, טיפס על הקירות ניטרף והטריף. זוועה. לא ממליצה להסתמך עליו ולחכות לניסים (הוא משפיע מאוד מהר אבל תופעות הלוואי נוראיות)

dafnapo

New member
צעירתי זכתה בתואר המפוקפק

באליפות הבטנזול. קיבלה אותו ל PFAPA ולא לאסטמה ולקחה אותו רק בזמן התקף. המינון שלקחה כדי למגר את ההתקפים מגיל 3.5 היה 5 כדורים. תוך 12 שעות ההתקף נעלם. אבל - שני דברים נוראיים עשה הבטנזול - הראשון, העלה את שכיחות ההתקפים (בשנה הקשה ביותר שלה היא עברה 20 התקפים בערך) שכמובן בגלל זה הצטרכנו לתת לה עוד בטנזול והיא לקחה כ-100 כדורי בטנזול באותה שנה. המומחה מס' 1 בארץ לעניין טען שאני צריכה להעלות לה את המינון אפילו שזה יגרום לשכיחות גבוהה בהתקפים ואני לא הסכמתי בגלל הדבר הנורא השני שעושה הבטנזול - תופעות הלוואי הראשונות היו היפר מטורף אחרי 6 שעות בערך + חיוורון ועיגולים שחורים סביב העיניים וחוסר תיאבון. אחרי כמה חודשים והרבה בטנזול התופעות התהפכו והתחילו התקפי בכי ודכאונות. זה גרם לי (בהסכמה עם הצעירה ועם זיהומולוגית מומחית) להפסיק את הבטנזול לגמרי. שנה אחת הצעירה קיבלה קולכיצין וההתקפים ירדו מ-20 ל-5 פעמים בשנה הזו. אח"כ הצעירה ביקשה מהזיהומולוגית לנסות להפסיק קולכיצין. הפסיקה ביוני השנה ומאז קיבלה שני התקפים שאותם עברה בלי בטנזול. זה לא קל כי כל התקף לוקח 5 ימים ומהם 3 ימים עם חום שמגיע בשיא ההתקף עד 40, אבל הצעירה בעצמה אומרת שהיא מעדיפה להיות חולה פעם בשלושה חודשים ולא כל שבועיים וגם שהכי קשה לה היה עם התקפות הבכי שהיא לא הצליחה להשתלט עליהן.
המסקנה שלי - כדור אחד פעם בכמה זמן זה לא נורא, אבל אם יש דרך להימנע מזה, עדיף.

אמבי

New member
וכשאת מתחילה אינהלציה עם תחילת הנזלת (חבל

שלא עשיתי זאת בהתקף הנוכחי), מתי את מפסיקה?

מריונטי

New member
יום אחרי שעוברים החירחורים אני מתחילה להוריד

מינון - מארבע פעמים ביום לשלוש במשך יום, ואז לפעמיים ביום ביום שאחריו, ועוד יום אחד פעם ביום. אבל - חייבים לדעתי ליווי של רופא מומחה לריאות, כי את ההנחיות בהתחלה, עד שלמדתי בעצמי להכיר את התהליך, הייתי מקבלת ממנו טלפונית לפי המצב. כיום אין לגדול התקפים כמעט בכלל, (כבר שנה שלא היו), והקטנה הפתיעה אתמול עם התקף שלא אופייני לה. לילד אסתמתי מתחילים טיפול מתחילת הנזלת, עוד לפני החירחורים. אבל לבת שלי, שהיא לא אסתמתית, אני מחכה לראות למה זה יתפתח, ורק אז מתחילה אם צריך.

אמבי

New member
תודה רבה. אצלנו זה לא אסתמה, אבל מדי זמן

די קצר, שיעולים בלתי פוסקים, שללא אינהלציות, מובילים לדלקת ריאות.

donatela

New member
אני עושה אנהלציות עם מי מלח בלבד

פעמיים ביום
בשיעולים ואיך שמתחיל קצה קצהו של נזלת.
גם דבש פעמיים ביום (וסירופ הרבליס)
והכדור הוורוד עליו דיברתן: אכן קוסם,לא צפיתי ביותר מדי תופעות לוואי אבל הקפדתי לא לתת יותר מאחד ביום ולא יותר מארבעה ימים. מקווה שלא הזקתי לה.....

אד י

New member
אז תחזרי לרופאה

אני לא שלחתי לגן, כי הייתי צריכה לעשות אינהלציות כל 4 שעות, וזה קצת בלתי אפשרי כשהילדה בגן 8 שעות ...

כמה דברים שלמדתי לשאול תמיד את הרופאה :
1. אחרי כמה זמן לחזור אם אין שיפור ?
2. בטוח שלא צריך גם בודיקורט ?
3. כדאי להוסיף עוד משהו בנוסף לוונטולין ?

בדר"כ היא הייתה עונה ש :
1. מחר (בגיל מס' חודשים, ככל שהילדה גדלה התדירות פחתה).
2. אולי צריך, אבל מעדיפה לחכות 24 שעות ולראות אם הוונטולין לבדו עוזר, כי עדיף להימנע מסטרואידים.
3. גם אדים חמים, ועוד אינהלציות רק עם מיי מלח, וגם מי מלח לאף (סטרימר).

תענוג מפוקפק העניין הזה ....

זואי74

New member
צריך קצת יותר מ 3 פעמים כדי להרגיש שיפור

אצלנו הורגש אחרי יומיים בערך.
ואין שום מניעה לשלוח לגן אם לא חייבים אינהלציה בשעות האלה. תלוי איך הילד מרגיש.
( אצלנו בדרך כלל היינו עושים בוקר וערב, או 3 פעמים ביום, אז לא הייתה בעיה לשלוח לגן).

avm3

New member
ניסיון עם שני ילדים

הגדול היה קשה מאד באינהלציות ולכן השפעה לא היתה ניכרת עברנו לדיקור
הקטן שבחודשים האחרונים כל הזמן עם אינהצליות לא עוזר רופא ריאות העביר למשאפים ואני עושה לו דיקור
אחרי שבוע יש שיפור.
איזה שאלה לגבי כמות אצלי בן שעה חודשים 0.5 אינהצליות אצל ילדי לא עבדו טוב

זואי74

New member
זה מקל

בדרך כלל מה שעוזר לרפא לגמרי זה רק הזמן שעובר, רוב הילדים מפסיקים לצפצף ולחרחר וכבר לא נזקקים לזה מגיל 3 שכדרכי הנשימה כבר מבשילות

למעלה