זה סופו של כול בלון
אני חושב שמבט מפוכח מראה שבכלל לא ברור איך הפייסרס הגיעו עד הלום. בשנה שעברה הם הגיעו לגמר אחרי שהתקשו מול אטלנטה והניקס הבינוניים, והשנה התקשו אפילו יותר מול אטלנטה (בלי הורפורד) והוויזרדס שלא היו נכנסים לפלייאוף במערב. זה קצת כמו שלא ברור איך היברט נכנס פעמיים לאולסטאר עם ממוצעים של 13 ו-7.
לפייסרס לא היה מה למכור בשום שלב מול אריות הליגה. כתבתי על זה מתחילת הפלייאוף. בין היתר ציינתי שאם הם יגיעו לגמר זה ימשיך אצלנו את האשליה שהם יכולים ללכת לאליפות. בפועל, במציאות, עם הכדורסל שלהם הם צריכים להיות מרוצים על העובדה שהם בקונפרנס כל כך חלש. באמת, מי שראה את הסדרה מול ההיט יודע שהם גנבו ניצחון ושהפערים ביניהם עצומים.
לכאורה האליפות הפוטנציאלית של הפייסרס הסתמכה על הפיסטונס מ2004. קבוצה אפורה, אנדרדוגית נצחית, הגנתית, קבוצתית, עם רגעים של נפילה במשחק ההתקפי ופוטנציאל של רוח לחימה וטירוף. אלא שרמת הלכידות בפיסטונס הייתה יוצאת מן הכלל, ואם סטיבנסון הוא ראשיד אז את האחרון היה תמיד אפשר לרסן. לפייסרס אין מנהיג ברור, והנפילות המנטאליות של היברט הן היפוך מוחלט לקור הרוח של ביג בן.
בכדרוסל ובספורט בכלל הדבר הכי חשוב זה להתמיד. כול התקפה אתה עושה ריסטרט ותוקף מחדש כאילו אתה חדש. אין פיגור או יתרון, רק עמידה בלחץ וביטחון ביכולת שלך. השחקנים הכי טובים הם אלה שמציגים קשיחות מנטאלית והכרה ביתרונות שלהם לאורך שנים. הקבוצות הכי טובות הן אלה שמשתפרות בהדרגה, לא חשוב כיצד הן נוצרו.
הפייסרס היא קבוצה בלתי אפשרית מבחינת העליות והירידות, מנטאלית וביכולת המעשית. הסדרה מאשתקד הזריקה להם שמן עד הפלייאוף והכול נראה גן עדן עד שקרו מספר דברים שהוציאו להם את הרוח מהמפרשים.
היה אפשר לראות את זה בטרייד על אוון טרנר, שגם גמר לו את הקריירה וגם הכניס את סטיבנסון לסחרור. מאז שהוא הריח תחרות על העמדה, הוא פשוט נהפך לביצ' טריטוריאלי וקפריזאי. גם החברים סביבו נראו אבודים. היברט נראה לפעמים כמו ליצן, היל ממילא שחקן משלים, ג'ורג' לא מנהיג ודיוויד ווסט בסדר אז יש דיוויד ווסט.
אלא אם כן הוא זה שיזם את הטרייד, תאמינו לי שאין לי מושג מה אתם רוצים מווגל. אף אחד לא היה מפיק יותר מהפייסרס. אין להם כלים והשנה גילינו שגם אין להם אופי. ההימור שלי הוא שעם הסגל הזה בשנה הבאה הם יחזרו לגודל הרגיל שלהם. כלומר לא יכוונו לאליפות וגם לא יאיימו עליה. איפשהו בין קבוצה סימפטית שעושה צרות, לעוד קבוצה בינונית בליגה.