אין רע,נדמה לכם.

mga-abir

New member
אין רע,נדמה לכם.

האם אין אנו משלים את עצמינו? יוצרים מציאות רוחנית/אינטלקטואלית המכוונת לניתוח סלקטיבי של מציאות חיינו.הכל בשם הרוח.אין רע,הרע אינו קיים,הרע הבל שוטים,האומנם? אולי מנתבים דרך לקבל את המציאות כמיקשה אחת,אך זה לא בדיוק כך.כים הגדול אומרים הכל אחד הכל ים.אך יש בו דגים למאכל,דגים טורפים,סלעים,סערות,ומערבולות. החולמים ימשיכו לטבול,אך יש ולעולם לא יפגעו מסערה או מדג טורף. מקריות או לא,אנו נמצאים בים.נוכל להקטין את הסכנה ולנסות להימנע ממנה.אך לא לבטלה.כך גם הרוע בעולמינו.אנשים נרצחים,האם שליחי אהבה הם הרוצחים? האם האוהב המאוכזב והנבגד אינו חש רע? האם היתום לפתע מהוריו אינו חש עצב ומרה?בל נעצום עין ודעת,הכל קיים בעולמינו.מה שחסר הוא הדרך לקבל את הדברים בשלמות והבנה.לא הכל אהבה.צרות אינן ניתכות משמים,צרות נוצרות בארץ.המירדף אחרי קיום בטוח,אחרי נוחות וחיים טובים נוגסים כל פינה טובה מחיינו.לומדים אנו להסתגל ולהשלם.כך קל לנו יותר.מציירים את המציאות בורוד וממתינים לניסים.אני אישית יכול לאמר,אין לי צרות תודה לאל,אין לי דאגות כלשהן,אך האם זה אומר שאין רע,אין רעב,אין כאב בעולם?? היכנסו למחלקות החולים הסופניים העתידים לשלם את המחיר היקר ביותר ושאלו אותם: האם אין רע בעולמם? שכנעו אותם שהכל טוב.את חולי הכליות הצעירים הנתונים לחסדי הדיאליזה. את העקרים והעקרות. הסירו קורה זו מעינכם וראו את העולם שממנו אתם בורחים מה מכוער הוא בפינותיו.לאמר שהכל טוב הינה אמונה בלבד הנותנת מזור וביכולתה לרפא הכל.לכן מחזיקי הדיעה והאמונה אשריכם.אך דעו שזו הקלה לכם ואין זה אומר שהאחרים אינם סובלים.ככל שתאמרו אין רע לא תדעו על האחרים המסכנים.היו רגישים לזולת שאין לו אמונה זו. בברכה אביר

עינת

New member
יש רע החכמה היא למצוא את הטוב ../images/Emo39.gif

אנחנו חיים במציאות פיזית בה קיים הכל. טוב ורע שמחה וצער חושך ואור וכן הלאה.אבל יש מי שרואה רק את הצער,הרע והחשוך ויש מי שרואה את כל אלה אבל...מעדיף למצוא בתוך כל הכיעור את הנקודה הטובה.לזה קוראים אופטימיות.
שפע ואהבה עינת

אלדר

New member
עינת.......

את באה פתהום לפורום ומתיחה את כל זה כתור האמת היחידה!!! זה לא יפה... אז למה יש פורומים? לדון ולא להגיד זה ורק זה נכונים!! אז תני את זה כתור תשובה פתוחה... אני למשל חושב ומאמין שאין צער חושך ורע בעולם.. זו אשליה טובה שהמוח יצר ולא יותר מזה... זו האמונה שלי והדעה שלי... שלך אחרת... אבל למה לנסות להגיד שאת צודקת ורק את???? אני לא יכול לצדוק??? תסבירי אותך למה את חושבת שיש חושך צער וכדומה...???? בבקשה תסבירי לי ואני יסביר לך אחר כך למה אני חושב אחרת...??? פליייז בבקשה.... אור ואהבה עינת... שלך tksr

Tal_Ya_Tal

New member
´טוב ורע´ הם עניין של השקפה ../images/Emo8.gif

של שיפוט
אביר. הבחירה לשפוט במקום לדעת, היא הסיבה לאבדן השלום והשלווה אין לנו מושג על השחרור הנפלא והשלווה העמוקה, המגיעה מפגישתנו עם ´המציאות שלנו´ לגמרי ללא שיפוט השיפוט תמיד כובל, מפני שהוא מפריד פלחים של המציאות, באמצעות הסולם הבלתי יציב של הרצון והתשוקה. אנו, האמורים לשפוט את המציאות, איננו רואים אותה. כי כאשר נכנס השיפוט, המציאות חומקת החוצה. האהבה, איננה שופטת. ואז, מה שהיא רואה, חפשי מהרשעה ההשוואה, היא למעשה תוצאה של תחושת הנפרדות,שאותה, לא האהבה יצרה. תחושת הנפרדות תמיד יוצרת השוואה. היא נבנית על ידי ראיית חסך, סבל ושימור ראייה זו ,על מנת לחפש ולמצוא את כל החסרונות שאפשר לתפוש. נלמד זאת ונשנן היטב. כי כאן העיכוב בהגעה אל האושר. בתקופת זמן קצרה משנוכל להאמין. השיפוט נוצר, על מנת לשמש נשק כנגד האמת. הוא מפריד את פועלו ומזיז אותו הצידה, כאילו היה דבר מה נפרד.ואז, אנו עושים מזה מה שאנו מעוניינים שזה יהיה. השיפוט שופט את מה שאין הוא יכול להבין, מפני שאין הוא יכול לראות בשלמות. ועל כן הוא שופט לא נכון חכמה איננה שיפוט! חכמה היא ויתור על שיפוט
L&L TALYA

אלדר

New member
טליה אז מהיא האמת הזו???

כמו שראיתי צדק צדק תרדוף לא תתפוס או משהו כזה! מה שונה הצדק מהאמת?? שזו אמת וזה צדק? הצדק לא קיים כבר הבנתי אז האם גם האמת לא קיימת? ורק השקר נשאר?? אני קצת מבולבל עכשיו! מה הוא האמת הזו? ומה הקשר שלה לצדק? צדק ושיפוט זה נכון לאותו איש לעצמו! לא אחרת! אני לא יכול לשפוט אותך למשל כי אני רואה אותך ככה אבל בעלך רואה אותך שונה אז אני טועה או הוא אבל זה לא משנה כי שפיטה היא טעות בפני עצמה! והיא אחרי הכל לא משהו ממשי! גם צדק הוא כזה! אני יכול להגיד לך שאני צודק במה שאני חושב עליך! אבל שוב זה יהיה אחרת ממה שאחר יגיד לך אותו הדבר אבל יחשוב אחרת!! ככה שגם זה טעות בפני עצמה!! אז מה לעזזל נשאר? לא שיפוט ולא צדק ולא אמת! כי אי אפשר להגיע לה כבר.... השקר נשאר לנו בעולמנו?? השקר נמצא בכל מרום לידנו ואנחנו לא שמים לב אליו רוב הזמן!!! אור ואהבה טליה... שלך tksr נ.ב. בבקשה תשכחי כל מה שביקשתי ממך לעשות לי עד עכשיו אני לא זקוק לזה ולכ המפות האלה והבקשות האלה! זה כבר לא מפריע לי מה איתה ואיתי! זה הרי נגמר! אז את חופשיה ממה שביקשתי ממך מקודם....

Tal_Ya_Tal

New member
היי TKSR ../images/Emo13.gif היי אמיר../images/Emo13.gif

טוב, אז אמיר כבר ענה פחות או יותר על השאלה. הכוונה במושג ´שיפו´, איננה חוק ומשפט, צדק ואי צדק. אלא, שיפוט של ´תמונת המציאות היומיומית´ מנקודת ראות מסוימת. נקודת ראות,שבה קיימת שניות. (או כפי שאמר אמיר, דואליות. קוטביות). כאשר אנו מחלקים את העולם (שהוא בעצם דבר חסוי, בלתי ברור´) לשניים, אנו חווים ´טוב´ ו´רע´ מתוך הנטייה שלנו לשפוט את ´המציאות´ הזאת שאנו חווים, מנקודת ראות שלנו. או כפי שנהוג לומר:"זה טוב, או רע ליהודים?!?"-כמובן כשזה נאמר כקלישאה. כאשר אנו שופטים את ´המציאות´ שאנו חווים דרך העיניים שלנו, שרואות את האשלייה שבנפרדות, איננו יכולים לראות כלל את האמת האמיתית, שכל אחד מכיר בליבו פנימה. אותה אמת, היא עובדת היותנו אחד!!! ואם כולנו אחד, והכל אחד, איך אותו אחד יכול להיות גם ´טוב´ וגם ´רע´?! במיוחד שכאשר ´חלק מאותו אחד´ ישפוט זאת כדבר ´רע´ ואילו ´חלק אחר´ של האחד ישפוט זאת כ´טוב´. הכל בהתאם לנוחיות. ובאמת נתת כאן דוגמה מצוינת על האמת היחסית שלנו. איך אתה, כאינדיבידואל, רואה אותי למשל, לעומת בן זוגי, שמכיר אותי לפני ולפנים (לפחות כך הוא מאמין) רואה אותי. אך בעצם מהי אותה א נ י ??? שמתחת לדמות שנקראת טליה? זהו אותו עצמי שהוא גם אתה ואמיר ו כו ל נ ו . זוהי ה א מ ת ! וכשרואים את האמת הזאת, אין שופטים יותר את ´המציאות´ כי היא מובנת כאשליה. כהתנסות. אין בה ´טוב´ ואין בה ´רע´.אין כלום. הנאור (בודהה) אמר: "הסבל, הוא תוצאה של בורות". כאשר נעלמת הבורות, נעלם אתה גם הסבל. כלומר, כאשר אנו מפסיקים להתיחס למה שאנו תופשים כ´מציאות´, כאמת, ומבינים זאת מנקודת ראות של האחד, שוב אין סבל. כי אין מכאוב. פעם, היה חוק האלוהים חוק האחד. ועם שנים שעברו על פני פלנטה זו ועם ´התקדמות´ של בני האדם, נאלצו לבוא חוקים נוספים. החוקים התרבו, ברגע שיצאנו מנקודת הראות של האחד. כל עוד יש יותר מאחד, התפישה היא תפישה דואלית. שיפוט לא יכול להתקיים כשהכל אחד. מפני ששיפוט נוצר כתוצאה מהשוואה. אם הכל א ח ד, אזי אין עם מה להשוות!!! לכן, אלוהים אינו שופט. מפני שאלוהים מצוי ב א ח ד
קפיש?
L&L TALYA

אלדר

New member
דברי נכונות....

טליה מה שאני לא מבין עכשיו זה....: אם היה רק אחד אבל כבר אין גם לא יהיה האדם העדיך יותר מאחד אז לא יהיה אחד יותר... יהיה אמונה אחת אולי אבל משני צדדים שונים! זה כמו אסטרולוגיה ואסטרונומיה.... שני דברים שהם על הכוכבים רק משני צדדים שונים! אולי לא לכחתי גודמה טובה כי האסטרולוגיה שונה מעט ויש בה הרבה מאאסטרונומיה אבל הבנת אותי? את הכוונה שלי? ובקשר לזה של האמת אין סבל וכאב לא נכון בימינו... גם אם אתה מואר יהיה לך כאב יותר גדול! אנשים אלה ´קולטים´ אליהם ´מזיקים´ אנשים שרוצים לפגוע! כמו הקטע של עשיית שלום שזה דבר טוב מעצמו יש אלה שנגדו אז אם עושים הכל נגד וזה הורס את השלום!! כמו רצח רבין או מה שעושים בכל העולם המחטרות נגד השלום יוצרים מלחמה קטנה בלב הארץ וזה יוצר מלחמה... אז ככה זה יהיה עד אשר כולם יקלטו... ועד אז יהיה כאב לכולם! אם אתה מואר אז אתה מרגיש סבל של אחרים ואתה סובל שהם לא מוארים?!?! אז יש גם אם זה סבל אחר ושונה וזה סבל.... אור ואהבה טליה... שלך tksr

אלדר חברי

אכן ככל שאתה מתקשר אל ההארה קשה לך יותר ויותר לראות עד כמה אנשים רחוקים מן האחדות והאמת ועד כמה הם שקועים בנפרדות והאנוכיות וזה מכאיב לך כי אתה רוצה שהם יחוו את האושר שאתה חווה כאשר אתה בא במגע עם האחדות גם אם לרגע וכואב לך לראות כי הם מכאיבים בעצם לעצמם ושהם יכולים להפסיק עם זה בכל זמן ך פשוט מסרבים להסתכל על האמת או שהם לא מודעים לה זה כאב שנובע מחמלה ואהבה ואכן אדם שעבר הארה ונשאר בקיום הפיזי אכן עדיין סובל את הדברים האלה בנוסף להטחות שליליות המובאות כנגדו מפי אנשים אשר חוסמים עצמם לאחדות ומתנגדים לה זה בעצם הנפרדות שלהם שנלחמת באחדות כי קבלת האחדות משמעה סיום חייה של הנפרדות אך זוהי ההקרבה והקורבן הענקי שהאדם הנאור מקריב מתוך חמלא הוא יכל לעבור למישורים העליונים ולחיות בצורת אור מחשבה ואנרגיה עם ישויות מוארות אחרות בגן עדן ממש אך הוא בחר להשאר כאן בידיעה שהוא יסבול מנפרדות של אחרים אך הוא עושה זאת למען שאנשים יוכלו ללמוד שכמו שאני התעוררתי בחשכה בבכי והתפללתי ליד שתמשוך אותי מהחושך ואכן יד זאת הגיעה... כך גם אני שואף להגיע להארה שאני אוכל להיות שם בשביל אדם אחר וכך הלאה וכך הלאה הכאב הוא מתוך בחירה של חמלה ואהבה והקרבה למען שאחרים יוכלו לבוא אל תוך האור ולצאת מן החושך..מן הנפרדות מקווה שעזרתי לשפוך קצת אור על הנושא אוהב אותך ומחכה גם לשמוע ממך באייסיקיו אור ואהבה לא אנוכית ממני חברך אמיר

טוב ורע קיימים רק בגלל הנפרדות

כאשר נפלנו למישור קיום זה נאלצנו גם להתקיים בתוך האבע הדואלי שלו כן המישור הזה מכיל בו דואליות רבה זאת אחת מן הסיבות שהתפצלנו לזכר ונקבה מאחר ובמקור היינו ישויות גבוהות בהרבה ישויות מלאכיות שהיו זכר ונקב יחדיו ללא מודעות נפרדת כעת לרוב מה שאתה רואה כרע נובע מתכנות שלך ושל אחרים ונובע מנקודת המבט שלך שהיא אינה אוניברסלית כלומר אינה חובקת כל ונובעת מאהבה ועל כן אנשים שופטים ומגנים ופותחים במלחמות צדק כאשר שני הצדדים "צודקים" כיוון שזוהי נקודת המבט שלהם אך לכולם הייתה השקפה אוניברסלית חובקת לא הייתה סיבה למלחמה שנאה וכעס מכיוון שאם כולנו אחד אם אני אכעס עליך או אשנא אותך אני אשנא ואכעס על עצמי ועל כן גם יש לך את כל הסיבות לתת ולאהוב אך עדיין קשה להסתכל בהשקפה אוניברסלית אמיתית עד אשר מגיעים להארה וגם אז ישנם מגבלות של הגוף הפיזי והמישור החומרי הנמוך וכתגובה לשורותיך האחרונות אני וכל שאר האנשים שמאמינים שאין אנו צריכים להיות מופרדים ושעלינו לפתוח עינינו לאמת ולרוח האוניברסלית שאנו אחד הכל אחד דרכנו מושטתת על חמלה נתינה ואהבה אנו לא רק נכבד את הסובלים אלה גם ננסה ככל יכולתינו להקל על כאבם אך עליך להבין שאם אנשי העולם היו מבינים ויודעים את האמת האוניברסלית לא היו מקרים כאלה של קורבנות סבל..... אני מקווה שעזרתי לך בשאלתך מאחל לך חיי אהבה ואושר אמיתי אור ואהבה ממני אמיר

טוב ורע קיימים רק בגלל הנפרדות

כאשר נפלנו למישור קיום זה נאלצנו גם להתקיים בתוך האבע הדואלי שלו כן המישור הזה מכיל בו דואליות רבה זאת אחת מן הסיבות שהתפצלנו לזכר ונקבה מאחר ובמקור היינו ישויות גבוהות בהרבה ישויות מלאכיות שהיו זכר ונקב יחדיו ללא מודעות נפרדת כעת לרוב מה שאתה רואה כרע נובע מתכנות שלך ושל אחרים ונובע מנקודת המבט שלך שהיא אינה אוניברסלית כלומר אינה חובקת כל ונובעת מאהבה ועל כן אנשים שופטים ומגנים ופותחים במלחמות צדק כאשר שני הצדדים "צודקים" כיוון שזוהי נקודת המבט שלהם אך לכולם הייתה השקפה אוניברסלית חובקת לא הייתה סיבה למלחמה שנאה וכעס מכיוון שאם כולנו אחד אם אני אכעס עליך או אשנא אותך אני אשנא ואכעס על עצמי ועל כן גם יש לך את כל הסיבות לתת ולאהוב אך עדיין קשה להסתכל בהשקפה אוניברסלית אמיתית עד אשר מגיעים להארה וגם אז ישנם מגבלות של הגוף הפיזי והמישור החומרי הנמוך וכתגובה לשורותיך האחרונות אני וכל שאר האנשים שמאמינים שאין אנו צריכים להיות מופרדים ושעלינו לפתוח עינינו לאמת ולרוח האוניברסלית שאנו אחד הכל אחד דרכנו מושטתת על חמלה נתינה ואהבה אנו לא רק נכבד את הסובלים אלה גם ננסה ככל יכולתינו להקל על כאבם אך עליך להבין שאם אנשי העולם היו מבינים ויודעים את האמת האוניברסלית לא היו מקרים כאלה של קורבנות סבל..... אני מקווה שעזרתי לך בשאלתך מאחל לך חיי אהבה ואושר אמיתי אור ואהבה ממני אמיר

למעלה