אין פתרונות קסם

Nihau

New member
לא.

שאל את דני לגבי יכולותי לשחק דמות גברית ולגבי יכולותי לשחק דמות ערפדית ושאל אותו גם את השערתו לגבי יכולותי לשחק את השילוב של דמות ערפדית גברית

Nihau

New member
לארפים וריאליסטיות משחקית...

יש בעיה לנהל לארפ שמתבסס על שיטת משחק שולחנית בה יש כל כך הרבה כוחות מיוחדים שאי אפשר לחקות במציאות. למרות שזה לכאורה משחק מבוסס אינטראקציות פוליטיות ותככים ולכן איננו משחק בו העיקרון הוא פצפץ את אוייבך לגזרים עם כוחות העל שלך. אבל לך תגיד את זה לשחקנים...

Ferenheit

New member
לא מבין

נראה שיש כאן ויכוח לגבי טבעם של ערפדים בהתאם לתפיסות שונות וסותרות. על מה אתם מתווכחים? האם לערפדים יש איברי מין פעילים? למה זה משנה ולמה צריך לבסס כאן קונצנזוס?

Nihau

New member
כי זה סובב עקרון משחקי חשוב בלארפ

בלארפ יש עקרון של חוסר מגע. אפילו בקרב אסור לך לגעת ביריב בידיים, להחזיק, לתת אגרוף, לבעוט, לדרוך על, לנשוך, לתפוס בשיער, לירוק לעיניים..... אתה מבין את העיקרון. עם נשקים מרופדים מותר לך בקושי לתפוח קלות על היריב. לתפוס מישהו\י במשחק ולנשוך את צווארם בתואנה של מ"ת זה בעייתי מאוד ולדעתי גם מאוד לא הולם את המשקיות של דמות הערפד. פרט כמובן לשיטה שהושפעה מספריה המוצלחים של סופרת פורנו לשעבר שכל ערפדיה הם הומוסקסואלים במידה זו או אחרת כל הנשים הן זנותיות ברמה זו או אחרת ובקיני מתחרה שחורה ואיפור לבן זה לבוש נאות... (כן יש כאן איזו ביקורת קלה)

Ferenheit

New member
יש אינספור מיתוסים ערפדיים

עשרות רבות שלהם. והדיון על ערפדים עם\בלי הורמונים\חשק מיני\רעב פראי\גינונים מעולים וכן הלאה נראה לי לא לעניין. ברמת הלארפ, האם יש בעיה כלשהי לאכול דרך הצוואר מבלי לאנוס פיזית את הקורבן? האם אי אפשר לאסור פשוט מגע עם הפה? אם שחקן חושב שזה נותן לו לגיטימציה ללקק למישהי את הגרון אני לא בטוח שזה הרבה יותר גרוע מאשר הוא היה, נניח, מלקק לה את פרקי הידיים. אני לא רואה את עצמי מזייף אורגזמה ערפדית תוך כדי שאני שותה דם בקש משקית טרופית, באופן אישי, לפחות לא מול אנשים (אני עושה את זה בבית, אבל זה נכון לגבי כל מי שאוהב טרופית). מנגד, אני לא חושב שיש בעיה עם הקונספט של ערפדים מרוגשים מינית ברמה העלילתית רעיונית. לתרגם כל עולם כמעט ללארפ דורש מידה מסוימת של זהירות והתחשבות לדעתי. ובזווית הפמיניסטית -האם הבנות הבלאקריות, מוצצות הדם, חושפות הטפחיים עגומות המבט, וחיוורות הפנים לא נהנות מהקטע? אני רואה בנות כאלה בכנסים גם מחוץ ללארפים ערפדיים, וגם אני מחוויר (בלי איפור, כמובן). אבל אם הן נהנות מזה, ואם אף אחד לא נפגע, ואם כמה בנים חרמנים מוצאים משהו לספר עליו לחבר'ה - אז אין לי בעיה עם זה. אני עדיין יכול להבין ללא כל קושי למה שלא תרצי להשתתף בכזה משחק, בלי קשר.

Nihau

New member
במפגש הפורום הבא- הרצאה ממני.

הרי לך הבטחה למפגש הפורום הבא: הרצה ממני על ערפדים, אורך- שעתיים, חומר עזר- יחולק לקהל המשתתף. ערכתי אותה מבפר פעמים בעבר ולרוב קיבלתי עליה מבטים מרותקים בפה פעור כך שאין לי בעיה לנסות אותה גם על קהל שחקני מ"ת שחושבים שהם מכירים את מיתוס הערפד. בתור מי שחקרה את הנושא לעומק זה מגעיל אותי הקיבעון למה שלהוליווד ולאן רייס יש מה להגיד בנושא הערפד. הקיבעון הזה מופיע גם בכל ספרויות השיטות של מ"ת. עם כל הכבוד הראוי למיתוס הערפד הבאלקני זה די מרגיז כי יש עוד כל כך הרבה דברים מעניינים במיתוס שאתם פשוט לא מודעים אליהם. כל הקטע המיני של הערפד הוא עיניין חדש למדי שקודם ע"י הוליווד ואן רייס, כפי שכבר ציינתי- סופר פורנו בעברה. זה נראה טוב על המסך אבל זה מאבד הרבה מהקונספט של ערפד. מוזיל אותו למשהו מגעיל במקרה הרע או משהו מושך, מענג ומפתה במקרה הטוב ולא מלא אימה ומפלצתיות כפי שהוא אמור להיות. לכל הרוחות שמעתי על מישהו שנשך את חברה שלו אחרי צפייה בראיון עם ערפד! זה דוחה. זה מפספס את כל העיקרון של רוח אנושית כלואה בגופה מפלצתית שיצריה המשתוללים יכולים להשתלט עליה. כשאתה שואל את עצמך אם לשחק ערפד אתה צריך להיות מודע לרעיון המשחקי של להתעורר לילה אחד ולהזכר שאתמול אכלת את החבר הכי טוב שלך כי הוא נחתך מהמכסה המתכתי של בקבוק הבירה והיית רעב! לא לחשוב על כל החלונות הפתוחים ולנשים הנוצריות הלבושות בבגדים לבנים חצי שקופים שאתה תבוא וללקק להן את הצוואר ותקסים אותן בעיניך המכשפות.

Ferenheit

New member
אני מבין שיש לך בעיה עם התפיסה

הפופולארית\הוליוודית של ערפדים, אבל אני חושב שהיא לגיטימית גם אם היא פחות מעניינת למשחק, מאתגרת וכו'. איש איש וטעמו (לא, לנשוך בחורות תמימות במציאות זה לא לגיטימי, אבל ערפדים כאלה במשחק זו אופציה אחת לגיטימית מבין כמה בעיני). אני רק מציע שתתרחקי מההגדרה ה"נכונה" של ערפדים. אני לא חושב שיש כזו. מפספס את הרעיון המעניין של הקונפליקט הפנימי? לא בהכרח - מיניות לא חייבת לסתור את עניין הטבע החייתי. וגם אם היא מאפילה על דרמה מעניינת אחרת שאפשרית בתיאורי זימה אלימים - זה לא אומר שדרמה מעניינת ספציפית כזו או אחרת מעניינת את אנשים שונים. אישית, אני לא מריץ כמעט אף פעם משחקי ערפדים. פעם אחת הרצתי משחק לאחר הרצאת ערפדים, והדגש היה על כך שיש המון סוגים וואריאציות של ערפדים. בעבר הרצתי VTM פעם-פעמיים, ושם הדגש שם היה על ההשתנות מאדם לערפד, אוכל היה בשפע, במקרה, והדגש היה על מאבקי כוח פוליטיים-אלימים בנסיון (המאוד מוצלח) של ערפדים להשתלט על המאפיה האיטלקית בשיקגו. אגב, בדקתי קצת את ענייני רייס. אישית, אין לי שום בעיה עם זה שהיא כותבת ערפדים באופן אירוטי וגם לא עם זה שהיא הוציאה ספרים ארוטיים-נטו. היא נראית לי דפוקה בגלל הטויסט החדש (מתחילה לכתוב את עלילות ישו, ומצהירה שמעכשיו תכתוב רק "עבור אלוהים"). ובגלל שערוריית אמזון (בידקו בוויקי, לתגובה המלאה שלה לכמה משמיצים), שמעניינת לא רק בגלל מה שיש בה - יהירות המוקצנת, הסלידה מעורכים, האהבה הפנטסטית בינה לבין לסטאט הערפד - אלא במיוחד בגלל הזעם שלה כנגד כותבים אנונימיים והעלבונות שהיא מטיחה בפחדנותם - כשהוא בא מאישה שכתבה את הספרות האירוטית שלה תחת שם בדוי. הו.

פורנו ערפדים הוא עניין די ותיק

ראיתי די מזמן תוכנית טלוויזיה שעסקה בדרקולה, ושם צויין שהערפד הוא מטאפורה ל"זר המסתורי" שפולש לגופה של האשה שרוצה-אבל-מפחדת, ושכדאי לשים לב שדרקולה לא נושך גברים וחי עם הרמון של שלוש בחורות. בתוכנית הוקרנו גם מספר קטעים מסרטי ערפדים ישנים מהסיקסטיז והסבנטיז, שכללו סצינות זימה לא-מרומזות כלל.

Ferenheit

New member
האמת שבעיון אודות אן-רייס

מצאתי בקלות רבה מדי מספר רב ביותר של סיפורי ערפדים אירוטיים. נשאלת השאלה מה כל כך אירוטי בערפדים? הקומבינציה של הדם, גבר קשוח עם מבט מכשף, תאווה חייתית, חיי הלילה והנשיכה-נשיקה? מצד שני, תחלופת נוזלים מתקשרת אצלי לסקס (גם אם לא אירוטיקה). אני לא יכול לשנות את זה.

הזר המסתורי

סיפורי ערפדים מהסוג המוכר לנו הם עניין די חדש, שמתקשר לספרות הגותית. הספרות הגותית רווייה רובה ככולה ברומנטיקה (ובביטויה הפחות מוצלחים -בקיטש) מהסוג המורבידי. כל מיני "הו, המוות המתוק", ובחורים עצובי מבט שגוססים משחפת, נערות יפות ששוכבות לבנות וקרות בארון הקבורה בעוד אהובן מוכה מחשבות-האובדן מנשק את שפתיהן המתות, טירות מתפוררות עם משפחות אצילות שירדו מנכסיהן ושבעברן מעשים נוראיים והרבה הרבה עננים, עצים בשלכת ותפאורת מציבות סתווית. לתוך התמונה הזו, נכנס הזר המסתורי הרגיל והקבוע של הזימה - רק שהפעם הוא לא טכנאי כבלים בעל מברג גדול או פיראט חשקן, אלא זר מסתורי מהסוג הנקרופילי - מין סוטה מיוחד מעבר לקבר, עם מבטא זר ושיניים חדות, שמבטיח גם אווירת מזמוטים אקזוטית וגם קצת מ"הו המוות המתוק" וניחוח הטירות המרקיבות.

למעלה